• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.02.2022

20:00 >> 23:00

TADIĆ VODI AJAKS KA ČETVRTFINALU! Evrogol Srbina u Lisabonu, Elanga SPASIO Matićev Junajted! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

TADIĆ VODI AJAKS KA ČETVRTFINALU! Evrogol Srbina u Lisabonu, Elanga SPASIO Matićev Junajted! (VIDEO)

Podeli vest

U prvim mečevima osmine finala, Ajaks je odigrao nerešeno u Lisabonu protiv Benfike 2:2, dok je Atletiko u Madridu remizirao sa Mančeter junajtedom 1:1

Fudbaleri madridskog Atletika i Mančester Junajteda odigrali su nerešeno u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona 1:1 (1:0).

Atletiko je poveo već u 7. minutu, kada je Žoao Feliks iskoristio lošu reakciju Megvajera i udarcem od stative savladao nemoćnog De Heu.

Pokušavali su gosti posle toga iz kontri da ugroze gol Madriđana, ali su defanzivci Jorgandžija uspešno odolevali svim naletima Crvenih đavola.

U nastavku je Mančester iz prvog šuta u okvir gola izjednačio u 80. minutu preko rezerviste Elange, kome je loptu u prazno poslao Bruno Fernandeš - 1:1, pa ovaj rezultat daje veliku prednost Junajtedu prede revanš na Old Trafordu 15. marta.

ATLETIKO - MANČESTER JUNAJTED 1:1 (1:0)

Strelci: Feliks 7. - Elanga 80.

Stadion: Vanda Metropolitan.

Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija)

Žuti kartoni: Erera, Reinildo, Ljorente, Himenez - Šo, Lindelof, Rašford, Fred,Tales

ATLETIKO: Oblak - Vrsaljko, Himenez, Savić, Reinildo - Ljorente, Erera, Kondogbija, Lodi (75. Lemar)- Korea, Feliks (75. Grizman). Trener: Dijego Simeone.

MANČESTER JUNAJTED: ​De Hea - Lindelof (66. Van Bisaka), Varan, Megvajer, Šo (66. Tales) - Pogba (66. Matić), Fred - Rašford (75. Elanga), Fernandeš, Sančo (83. Lingard) - Ronaldo. Trener: Ralf Rangnik.

Sa druge strane, Benfika i Ajaks su u Lisabonu odigrali spektakularnih 2:2 (1:2).

Već do 29. minuta pala su tri gola, a goste je u vođstvo doveo Dušan Tadić. Kapiten Srbije i Kopljanika je sjajnim udarcem posle centaršuta Mazrauija zatresao mrežu domaćina.

Samo osam minuta kasnije lisabonski Orlovi su izjednačili, zahvaljujući nespretnom Aleu. Najbolji strelac Ajaksa je loše odreagovao i savladao svog golmana za 1:1.

BENFIKA - AJAKS 2:2 (1:2)

Ale ag 26, Jaremčul - Tadić 18, Ale 29.

Stadion: La Luž

Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija)

Žuti kartoni: Nunjez, Ramos, Jaremčuk - Mazraui, Berghujs, Antoni

BENFIKA: Vlahodimos - Žilberto (90. Gonzaleš), Otamendi, Vertongen, Grimaldo - Silva, Fajgl, Tarabt (85. Tarabt), Everton (62. Jaremčuk) - Nunjez (90. Lazaro), Ramos. Trener: Verisimo.

AJAKS: Pasver - Mazraui (90. Renš), Timber, Martinez, Blind (73. Taljafiko) - Edson Alvarez, Berghujs, Gravenberh (73. Klasen) - Antoni, Ale, Tadić. Trener: Ten Hag.

Trebalo je 180 sekundi prvom golgeteru grupne faze takmičenja Lige šampiona da ispravi načinjenu grešku i u 29. minutu nadmudri odbranu Benfike, donevši Ajaksu novo vođstvo od 1:2.

Konačnih 2:2 postavio je Jaremčuk u 72. minutu, samo deset minuta pošto je kročio na teren upisao se u strelce i doneo kakvu-takvu nadu Portugalcima pred revanš na "Johan Krojf areni".

TOK MEČA

Kraj na Vanda Metropolitanu, Mančester je izbegao poraz, iako je Atletiko zaslužio večeras da trijumfuje. Kraj i na Lužu.

90. minut - Igraće se još četiri minuta u Madridu.

87. minut - Žuti karton za Antonija iz Ajaksa.

87. minut - Korner za Atletiko izveo je Lemar, a Grizman pogodio prečku sa nekoliko metara iskosa! 

82. minut - Umesto Džejdona Sanča, na terenu je Džesi Lingard. U međuvremenu Ljorente je dobio javnu opomenu, a potom Himenez i Teles.

80. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Junajted je izjednačio, Elanga je strelac - 1:1!!!! Sjajno je Bruno poslao loptu u prazan prostor Elangi, koji je istrčao pred Oblaka i sigurno izvršio egzekuciju za izjednačenje!!!! Iz prvog šuta u okvir gola, Mančester je postigao pogodak!

79. minut - Očajan slobodnjak Ronalda otišao je preko gola.

76. minut - Faul Koreee nad Fredom pred samim šesnaestercem, Ronaldo je uzeo loptu.

75. minut - Izmena u Mančesteru, Elanga umesto Rašforda, u Atletiku Lodi i Feliks izlaze, na terenu su Lemar i Grizman. Žuti karton za Ljorentea.

 

72. minut - GOOOOOOOOL!!!! Benfika je izjednačila preko Jaremčuka, samo deset minuta mu je bilo dovoljno od ulaska da postigne gol - 2:2. Sudija Vinčić je gledao VAR i posle odgledanog snimka pokazao na centar.

73. minut - Fredov centaršut je bio lak plen za Oblaka.

69. minut - Prilika za Benfiku, Ramos je sa ivice šesnaesterca oprobao šut, koji je otišao visoko preko prečke.

72. minut - Erera je izveo peti korner za Atletiko, Feliks je pokušao u kaznenom prostoru makazicama, ali veoma neprecizno.

67. minut - Tražila je Benfika penal, smatrajući da je neko od igrača Ajaksa nepropisno startovao u šesnaestercu, Vinčić je pokazao da je sve bilo ispravno i igra se nastavila.

64. minut - Na Lužu šansa za Ajaks, Mazrauji je odlično reagovao na centaršut i gađao donji desni ugao, ali je Vlahodimos sjajno intervenisao i spektakularnom odbranom sačuvao Benfiku u životu.

66. minut - Rangnik sprema trostruku izmenu, na teren će i Nemanja Matić. Van Bisaka menja Lindelofa, Matić umesto Pogbe, a Teles je zamenio Šoa.

Foto: Tanjug

 

62. minut - Izmena u Benfiki, umesto Evertona ulazi Jaremčuk.

61. minut - U Portugaliji je Nunjez šutirao sa ivice kaznenog prostora, tik pored desne stative.

63. minut - Žuti karton za Reinilda, posle faula nad Pogbom.

62. minut - Grub start Freda nad Feliksom, sudija mu je progledao kroz prste i oprostio karton.

61. minut - Korea je bio u šesnaestercu, šutirao, ali je izblokiran.

60. minut - Žuti karton je dobio i Lindelof iz Mančestera, jer je rukama zaustavio Feliksa.

55. minut - Benfika je pokušala preko Evertona, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, međutim, zadnja linija Ajaksa je intervenisala i izblokirala njegov šut.

53. minut - Benfika pritiska Ajaks, Kopljanici se odlično brane.

50. minut - Požuteo je Luk Šo u Mančesteru, Portugalci imaju i Ramosa u Vinčićevoj beležnici.

50. minut - Mančester je bio u napadu Bruno Fernandeš, ali je očajno centrirao i šansa da se ugrozi Oblak je propala.

49. minut - Novi korner za Atletiko izveo je Erera, odbranio se Junajted. Na Lužu je požuteo Nunjez.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

46. minut - Krenulo je drugo poluvreme i u Portugaliji.

47. minut - Korner za Atletiko izveo je Erera, a Ljorente sa 17 metara neprecizno tukao daleko pored gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Vanda Metropolitanu.

Mančester Junajted za 45 minuta nije uputio šut u okvir Oblakovog gola.

KRAJ POLUVREMENA U ŠPANIJI. U Portugaliji se igra još minut. Završeno je i na Lužu vođstvom Ajaksa 1:2.

45. minut - Prvi žuti i na Vanda Metropolitanu, Erera je požuteo.

45. minut - Kakva šansa za Atletiko, posle centaršuta Šime Vrsaljko je udarcem glave iz blizine pogodio prečku, Madriđani su imali zicer za 2:0!!!!! Koliko sreće sada za Junajted.

45. minut - Novi žuti karton za igrače Ajaksa, posle Mazrauija, u beležnici Vinčića našao se i Berghujs.

43. minut - Napada Benfika, Silva je pokušao da se izbori za poziciju, prošao je čuvara, ali i napravio faul u napadu.

39. minut - Splasnuo je tempo na Vanda Metropolitanu, Atletiko drži loptu i pokušava da napada, dok Junajted vreba šansu iz kontri. U Portugaliji, Mazraui je pokušao šutem po sredini golam ali je Vlahodimos sjajno intervenisao.

35. minut - Buni se Kristijano, tražio je prekršaj i ušao u polemiku sa sudijom Hateganom, koji mu je zapretio da će za sledeći prigovor dobiti javnu opomenu.

31. minut - Centaršut Lodija iz slobodnog udarca nadomak šesnaesterca, Mančester se odbranio, na drugoj strani Ronaldo je napravio faul u napadu.

29. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL u Portugaliji - 1:2! Sebastijan Ale je ispravio greh od malopre i doveo Ajaks u novo vođstvo, sada mu je lakše posle postignutog autogola, jer Kopljanici imaju kapitalnu prednost! Kakva goleada na Lužu, a tek je 29 minuta prošlo!

 

 

24. minut - Novi GOOOOOOOOOOOL na Lužu!!! Tačnije autogol, Benfika je došla do izjednačenja, pošto je najbolji strelac Ajaksa Sebastijan Ale poslao loptu u svoju mrežu i nadmudrio Pasvera - 1:1.

18. minut - GOOOOOOOOOOOOOL na Lužu, strelac je Dušan Tadić! Kapiten Srbije je sjajno pogodio desne rašlje, posle asistencije Mazrauija!!!! Ajaks vodi protiv Benfike 0:1!

13. minut - Preti Junajted, Rašford je bio u prodoru i vratio loptu Brunu Fernandešu koji je šutirao sa nekih 18-19 metara, ali je izblokiran i Mančester je dobio korner. Šo je ubacio, a Himenez očistio loptu i otklonio opasnost.

9. minut - U Portugaliji Benfika napada, Darvin Nunjez je konstantna opasnost po gol Ajaksa, najpre je centrirao, a odbrana gostiju intervenisala, da bi zatim pokušao u solo prodoru, ali mu je zadnja linija Holanđana oduzela loptu.

7. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Atletiko Madrid vodi 1:0, Žoao Feliks je probio odbranu Junajteda već posle sedam minuta, odreagovao na oštar centaršut Lodija i od stative smestio loptu u mrežu! Madriđani su u velikoj prednosti!!!!

5. minut - Sada je šut oprobar Žoao Feliks, Atletiko ponovo preti, ipak, dosta slabo od strane napadača Madriđana.

3. minut - Na Lužu Benfika preti, Pasver je odbranio pokušaj glavom Vertongena po sredini gola.

3. minut - Korner za Atletiko izveo je Erera, ali Megvajer je to glavom očistio, posle greške Fernandeša Kondogbija je probao, međutim, izblokiran je.

1. minut - Krenuo je i duel Atletiko - Mančester

1. minut - Počeo je meč u Portugaliji.

20:55 Utakmice počinju za pet minuta.

20:50 Sve oči večeras biće uprte u Kristijana Ronalda, koji se vraća u Madrid.

 

 

20:46 Najveću opasnost po odbranu Benfike predstavljaće napadač Ajaksa Sebastijan Ale, koji je bio najefikasniji strelac takmičenja u grupnoj fazi, pošto je postigao 10 golova!

20:42 U meču Portugalaca i Holanđana biće ispisana istorija! Naime, fudbaler Ajaksa Dejli Blind upisaće 43. meč u Ligi šampiona u dresu Kopljanika, po čemu će postati rekorder gostujućeg tima kada se radi o nastupima u najelitnijem klupskom takmičenju.

 

20:32 Benfika i Ajaks su često odmeravali snagu u Ligi šampiona, poslednji put bilo je to pre četiri godine u grupnoj fazi.

Na stadionu gde će se večeras odigrati meč te 2018. nije bilo pobednika (1:1), a jedini gol za Kopljanike dao je kapiten Holanđana i reprezentacije Srbije Dušan Tadić, dok je za Portugalce strelac bio Jonas. Pre toga, na Johan Krojf areni Ajaks je slavio u poslednjim sekundama sa 1:0, golom Mazrauija.

Navijačima holandskog kluba je, ipak, ubedljivo najdraža ona pobeda iz 1972. godine u polufinalu Kupa Evropskih šampiona, kada su Kopljanici slavili sa 1:0 i posle revanša u kome nije bilo golova, prošli u finale, a potom i osvojili "ušati pehar" trijumfom od 2:0.

Dvostruki strelac u tom meču bio je legendarni Johan Krojf, po kome stadion gostujućeg tima danas nosi naziv.

20:28 Menadžer Junajteda Rangnik ostavio je na klupi Van Bisaku i Daloa, a uz desnu aut-liniju će štoper Viktor Lindelef. Nasupror tome, šef struke Atletika Dijego Simeone izostavio je iz startne postave Urugvajca Luisa Surazea i u špicu uvrstio Koreu i Feliksa.

 

 

20:15 UEFA je podsetila i na sve golove Kristijana Ronalda u osmini finala Lige šampiona, koje je postizao tokom karijere.

20:07 Atletiko Madrid i Mančester junajted se nikada nisu u prošlosti sastajali u najelitnijem klupskom takmičenju.

 

 

20:00 Dobrodošli na Informerov lajv blog utakmica osmine finala Lige šampiona između madridskog Atletika i Mančester junajteda, odnosno, Benfike i Ajaksa iz Amsterdama. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija