• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ivona Tomković

24.02.2022

07:00

KAKO SE POSTAJE ŠAMPION KAO DUŠAN VLAHOVIĆ?! Informer u njegovoj školi! Voleo je jednu Anu, donosio cveće za 8. mart, a EVO KAKAV JE ĐAK BIO!

printscreen

Fudbal

KAKO SE POSTAJE ŠAMPION KAO DUŠAN VLAHOVIĆ?! Informer u njegovoj školi! Voleo je jednu Anu, donosio cveće za 8. mart, a EVO KAKAV JE ĐAK BIO!

Podeli vest

Dušana pamtim kao fino i vaspitano, veoma inteligentno dete. Bio je nemiran, ali i poslušan. Na fudbalu je uvek određivao ko će s kim da igra, a njegov tim je po pravilu pobeđivao, kaže nastavnica Jasmina Stojčić

Dušan Vlahović je bio nestašno, ali poslušno dete i uvek je bio vođa u društvu, kaže za Informer Jasmina Stojčić, direktorka Osnovne škole "Sutjeska" u Zemunu. Ona je u ovoj školi predavala i francuski jezik danas najskupljem srpskom fudbaleru, koji je u sredu na debiju u Ligi šampiona u dresu Juventusa ponovo oborio jedan rekord.

Foto: Privatna arhiva/Informer

Dušan Vlahović u školi


Vlahović je postigao gol protiv Viljareala (1:1) u 32. sekundi i postao strelac najbržeg gola u istoriji najjačeg takmičenja Evrope kao debitant i starter u isto vreme.

Drugari

Foto: Privatna arhiva/Informer


U njegovom odeljenju bila je polovina romske dece. Nikada nije pravio razliku, sa svima se družio
Jasmina Stojčić, Vlahovićeva nastavnica


 

Brzo je kapirao

Vlahovićev vrtoglavi uspon nije iznenadio one koji ga znaju odmalena, a direktora škole "Sutjeska" Jasmina Stojčić kaže da je Dušan oduvek bio lider.
- Bio je nestašan, ali poslušan. Voleo je uvek sebe da ističe u prvi plan. Na fudbalu je uvek određivao ko će da igra sa kim i uvek je bio vođa. Njegova ekipa je pobeđivala, a on se uvek isticao. U njegovom odeljenju bila je polovina romske dece. Nikada nije pravio razliku, sa svima se družio. Bio je baš fino vaspitano dete. Mi smo kao profesionalci nalazili načine da ga malo ukalupimo i da to sve bude pozitivno. Bio je jako inteligentan. Nije previše učio, ali je sve brzo kapirao. Jeste izostajao iz škole, ali se to nije previše odražavalo na njegov uspeh u školi. Ja u to vreme nisam ni znala da on tako ozbiljno trenira fudbal - kaže Stojčićeva za Informer.

Voleo i srpski

Foto: Privatna arhiva/Informer

Fizičko mu je bilo omiljeni predmet, ali je i sprski lepo radio. Dušan je imao dobre ocene
Gordana Jovanović, Vlahovićeva razredna


Vlahovićeva razredna Gordana Jovanović priseća se da je reprezentativac Srbije imao dobru dikciju, pa je redovno bio voditelj na školskim priredbama.
- Pamtim ga u veoma lepom svetlu. Imao je dečije nestašluke, ali baš dečije, ne pamtim da je bilo neke nevaspitanosti ili nekulture. Nijedna aktivnost u školi nije mogla da prođe bez njega. Želeo je sve da radi i bio je vrlo motivisan. Imao je dobru dikciju, izgovor, bio je stvoren za takve stvari. Svaku priredbu je vodio sa jednom devojčicom. Bio je pun energije, ali kada je nešto radio ili kada obeća da će nešto odraditi, uradio bi to kako treba. Fizičko mu je bilo omiljeni predmet, ali je i sprski lepo radio. Dušan je imao dobre ocene - dodaje Jovanovićeva.

Foto: Privatna arhiva/Informer

Ocene Dušana Vlahovića

Oduševljen Italijom

Školski psiholog Svetlana Milovanović otkriva da je Vlahović oduvek pokazivao posebno interesovanje za Italiju, zemlju u kojoj je kasnije stekao punu fudbalsku afirmaciju i gde je danas prva fudbalska zvezda.


- Bio je kulturan, vaspitan i omiljen. Ova škola je poznata po tome što je većinska populacija romska, ali on je bio dobar drug sa svima. Bio je veliki džentlmen i uvek je donosio nastavnicama cveće za 8. mart. Devojčice su ga volele, ali Dušan se nije pravio važan. Imao je uvek stav! I kada se kreće školom imao je samopouzdanje. Oduvek je pokazivao interesovanje za evropske zemlje, posebno za Italiju. Već u trećoj godini je pitao da li može da uradi maturski rad iz geografije na temu Italije. Bio je upoznat sa italijanskim gradovima, sportom, ali on tada nije imao predstavu da će igrati tamo - objašnjava Svetlana Milovanović.
 

Vanredno pohađao gimnaziju

Foto: Privatna arhiva/Informer

Snežana Lalatović

Vlahovićeva razredna u srednjoj školi bila je Snežana Lalatović, ali je talentovani fudbaler gimnaziju "Stefan Nemanja" na Slaviji u Beogradu pohađao vanredno zbog obaveza u Partizanu.

- Dušan je 2015. vanredno upisao gimnaziju "Stefan Nemanja" zato što zbog treninga nije mogao da pohađa redovnu nastavu, iako je bio zainteresovan za mnogo predmeta. Opisala bih ga kao odgovornog, tačnog, disciplinovanog. Bio je veoma vaspitan dečko. Dolazi iz zdrave porodice, imao je lep odnos sa nastavnicima. Uvek je na vreme obaveštavao ako mora da se izmeni vreme konsultacije ili vreme ispita zbog njegovih sportskih obaveza - kaže Lalatovićeva.

Bio zaljubljen u Anu

Foto: Privatna arhiva/Informer

Dušan Vlahović

Italijanski mediji uveliko poslednjih dana spekulišu o tome ko je devojka Dušana Vlahovića, a direktorka njegove osnovne škole otkrila nam je ko je bila prva ljubav našeg golgetera.

- Bio je baš dečački ludo zaljubljen u jednu Anu Adžić, moju učenicu iz odeljenja. Kada smo išli na matursku ekskurziju, on je u jednom manastiru napisao: "Dule voli Anu." Nije se stideo, nije se krio, to je baš ponosno izjavljivao. Ne znam kako se to na kraju završilo između njih - priča Stojčićeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija