• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.02.2022

10:19

UKRAJINAC ČEKA KAZNU UEFA! Posle gola u LŠ ljubio simbol ukrajinske vojske! (FOTO)

printscreen

Fudbal

UKRAJINAC ČEKA KAZNU UEFA! Posle gola u LŠ ljubio simbol ukrajinske vojske! (FOTO)

Podeli vest

Remi između Benfike i Ajaksa (2:2) u osmini finala Lige šampiona obeležio je i jedan politički incident.

Fudbaler Benfike Roman Jaremčuk je nakon gola za izjednačenje i konačan rezultat proslavio pogodak na kontroverzan način.

Skinuo je dres ispod koga je bila majica sa trozupcem, simbolom ukrajinske vojske koji je poljubio.

 

 

- Ja sam Ukrajinac i ponosan sam na to. Budući da sam hiljadama kilometara udaljen od rodne zemlje, želim da podržim sve koji su sada u napetosti u svom rodnom kraju, sada je vreme da se ujedine. Ovo je naša zemlja, naša istorija, naša kultura, naš narod i naše granice. Zahvaljujem se našim braniocima na iskazanoj hrabrosti. Slava Ukrajini - napisao je na svom Instagram profilu!

Jaremčuk je, naravno, odmah dobio žuti karton zbog skidanja dresa, ali bi mogao biti i dodatno kažnjen jer UEFA ima pravilo da se na utakmicama u njenoj organizaciji ne smeju slati političke poruke.

- Hteo sam da podržim svoju državu. Mnogo sam razmišljao o ovome i bojim se situacije kakva je sad u Ukrajini. Klub me podržava, razgovarali su sa mnom i hteli su da urade sve da mi pomognu. Zahvalio sam im, ali zasad je sve u redu- rekao je Jaremčuk.

U međuvremenu, u Ukrajini je zvanično počeo rat, nakon što su ruski tenkovi ušli na teritoriju Jeremčukove države. Dešavanja možete pratiti na lajv blogu portala Informer.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17