• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.03.2022

19:49 >> 19:54

ABRAMOVIČ PRODAJE ČELSI - sva sredstva idu ŽRTVAMA RATA u Ukrajini!

Fudbal

ABRAMOVIČ PRODAJE ČELSI - sva sredstva idu ŽRTVAMA RATA u Ukrajini!

Podeli vest

Ruski oligarh Roman Abramovič odlučio je da proda Čelsi, a sve pare od zarade pokloni "žrtvama rata u Ukrajini"

Rat između Ukraijne i Rusije imaće trajne posledice na čitavo dršutvo, a oružani sukob dveju država neće izbeći ni sport. Roman Abramovič, dugogodišnji vlasnik Čelsija, rešen je da proda londonskog velikana, a sav novac koji dobije od transakcije "pokloni" žrtvama rata. 

Britanski "Skaj" prenosi da još uvek nije poznato da li se to odnosi na žrtve Ukrajine ili Rusije, ali je jasno da će sredstva ići u humanitarne svrhe. 

Šuška se da je cena negde oko 3.000.0000.000 funti, zaniteresovanih ima sa svih strana, a poslednji u nizu je UFC šampion Konor MekGregor koji želi da kupi Čelsi

– Želim da se obratim javnosti povodom spekulacija u medijima u prethodnih nekoliko dana u vezi mog vlasništva nad Čelsijem. Kao što sam i ranije istakao, uvek sam odluke donose u najboljem interesu kluba, kako sam smatrao iz sveg srca. Stoga, u trenutnoj situaciji odlučio sam da prodam klub, jer verujem da je to u njegovom najboljem interesu, kao i u interesu navijača, zaposlenih, sponzora i partnera.

Prodaja kluba neće biti brzopotezna, već će pratiti proces. Neću tražiti nikakav povraćaj ranijih pozajmica. Jer ovo za mene nikada nije bio posao zbog novca i ličnog interesa, već zbog čiste strasti prema klubu i igri. Šta više, dao sam instrukcije svom timu da ustanovi dobrotvornu fondaciju kroz koju će se vršiti sav promet do prodaje.

Foto: reuters

Prihodi će se skupljati za žrtve rata u Ukrajini, što za trenutni što za dugoročni oporavak. Ovo je bila neverovatno teška odluka za mene i boli me što se klub i ja rastajemo na ovakav način. Ali svakako verujem da je ovo u najboljem interestu za klub.

Nadam se da ću moći da dođem na Stamford Bridž da se pozdravim sa vama uživo. Bila je životna privilegija biti deo Čelsija i ja sam ponosan zbog svih naših dostignuća. Čelsi i navijači biće uvek u mom srcu. Hvala vam - stoji u saopštenju. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17