• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

08.03.2022

08:33

LIGA ŠAMPIONA! VELIKAN IZ MINHENA NA OZBILJNOM ISPITU, Bajern strepi od Salcburga!

Tanjug/AP

Fudbal

LIGA ŠAMPIONA! VELIKAN IZ MINHENA NA OZBILJNOM ISPITU, Bajern strepi od Salcburga!

Podeli vest

Bavarci su u prvom duelu osmine finala odigrali 1:1 sa Austrijancima, koji u revanšu puni samopouzdanja stižu na 'Alijanc arenu' * Moramo da prođemo dalje, kaže iskusni Tomas Miler

Fudbaleri Bajerna nemaju večeras pravo na grešku! Nemački velikan dočekuje Salcburg u revanšu osmine finala Lige šampiona (21.00, Arena 2 premijum), a posle 1:1 u prvom duelu, svi u klubu su svesni da bi kockanje moglo skupo da ih košta!

Bavarci jure plasman u 20. četvrtfinale najjačeg klupskog takmičenja. Ipak, činjenica je da nisu u prepoznatljivoj formi iako njihov najbolji strelac Robert Levandovski i dalje nemilosrdno trese mreže. Međutim, partija koju su izabranici Julijana Nagelsmana pružili u Austriji pre tri nedelje sigurno je zabrinula i navijače. Pogotovo ako se ima u vidu da minhenski tim nije imao baš idealnu uvertiru za ovaj okršaj, pošto je u subotu, na svom terenu, odigrao samo 1:1 sa Bajerom iz Leverkuzena u Bundesligi.
Pod pritiskom

Svi u klubu smo svesni koliko nam je ova utakmica važna za dalji tok sezone
Julijan Nagelsman


Opuštanje zabranjeno

Trener šestostrukog prvaka Evrope neće moći da računa na Gorecku, Dejvisa i Tolisa. Mladi stručnjak naglašava da niko u klubu ne shvata olako večerašnjeg protivnika.

- Ovo je posebna utakmica za nas. Svesni smo koliko je važna za dalji tok sezone. S razlogom imamo velika očekivanja i verujem da ćemo ostvariti dobar rezultat. Pretpostavljam da će Salcburg sada igrati drugačije, pokušaće da stoji visoko i da se tako odbrani. U prvom meču su malo pali u finišu, izgledali su umorno, zato mi do poslednje sekunde moramo da držimo visok tempo. To može da bude i presudno - kaže Nagelsman.

Iskusni ofanzivac Bajerna Tomas Miler (32) upozorava da nikakvog opuštanja ne sme da bude.

- Uverili smo se za šta je Salcburg sposoban. Ne potcenjujemo protivnika, naprotiv, shvatamo ga maksimalno ozbiljno. U Austriji nismo odigrali kako je trebalo i sad želimo to da ispravimo. Moramo da prođemo dalje, jer samo tako ova sezona može da bude uspešna za nas. Nisam zabrinut, verujem da ćemo dokazati da smo kvalitetniji - jasan je Miler.

Foto: Tanjug/AP

 



Stižu po senzaciju

S druge strane, popularni "bikovi" su u domaćem prvenstvu za vikend ubedljivo savladali Altah sa 4:0, pa puni samopouzdanja stižu na "Alijanc arenu". Biće oslabljeni, bez čak petorice prvotimaca, ali to im ne kvari raspoloženje.

IZOSTAJU


BAJERN
Goreska povreda
Dejvis povreda
Toliso povreda

SALCBURG
Onguene povreda
Solet kartoni
Okafor kartoni
Koita povreda
Šeško kartoni

- Bajern je i dalje veliki favorit, ali mi ćemo se boriti da napravimo svetsku senzaciju i učinimo nemoguće. Jasno je, moramo i u Minhenu da postignemo gol da bismo imali čemu da se nadamo. Ne osećamo pritisak, samo veliku želju za dokazivanjem. Naš tim je jako mlad i prvi put u istoriji kluba igramo u osmini finala Lige šampiona. To je dovoljno da uživamo na terenu i odigramo najbolje što možemo - poručuje Matijas Jasle, kormilar Salcburga.


Klop: Najopasniji rezultat je 2:0

Fudbaleri Liverpula imaće priliku da pred svojim navijačima protiv Intera overe prolaz u četvrtfinale Lige šampiona (21.00, Arena 1 premijum). "Crveni" su u prvom meču u Milanu slavili sa 2:0 i teško da će dozvoliti preokret na "Enfildu".

- Inter je kvalitetan tim i neće doći na Ostrvo kao turisti. Napašće nas od prvog minuta, a na nama je da odgovorimo na pravi način. Nećemo se opustiti, jer rezultat koji imamo može vrlo lako da se okrene - kaže Jirgen Klop, menadžer Liverpula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija