• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Informer.rs

09.03.2022

13:04

ŠKOTIMA SMETAJU ZASTAVE RUSIJE I SKANDIRANJE NAVIJAČA ZVEZDE! Navijači Rendžersa spremaju protest na dan utakmice sa crveno-belima!

Reuters

Fudbal

ŠKOTIMA SMETAJU ZASTAVE RUSIJE I SKANDIRANJE NAVIJAČA ZVEZDE! Navijači Rendžersa spremaju protest na dan utakmice sa crveno-belima!

Podeli vest

Fudbalere Crvene zvezde u četvrtak od 21.00 čas (Arena 1) očekuje utakmica osmine finala Lige Evrope, protiv Rendžersa u Glazgovu

Pored fudbalskog spektakla, navijači Rendžersa u prvi plan žele da istaknu rat u Ukrajini i to preko leđa crveno-belih.

Internet stranica Rendžersa Ibrox News pozvala je navijače da pokažu Srbima "grešku na njihovom putu".

Naime, navijači Redžersa zovu na protest protiv rata u Ukrajini i to na dan utakmice sa šampionom Srbije, kako kažu da bi pokazali "Delijama da greše što su na strani Rusije".

Foto: reuters

 

U saopštenju se navodi da su primećene su i ruske zastave kako se vijore tokom večitog derbija protiv Partizana i svetloplavi to ne bi smeli da prihvate.

Foto: Informer

 

 

- Na dresovima srpskog kluba je sponzor Gazprom, ruska elektroenergetska kompanija koju je prošle nedelje sankcionisala ministarska spoljnih poslova Velike Britanije. Kao deo ekonomske kazne za ofanzivu Vladimira Putina u istočnoj evropi, kompanija više nije u mogućnosti da izdaje dug i vlasnički kapital u Velikoj Britaniji, a takođe joj je zabranjeno prikupljanje sredstava preko tržiša SAD i EU - piše "Scottishdailyexpress.co.uk" i nastavlja: 

- Pored Crvene zvezde ova kompanija sponzoriše i Zenit i Šalke, čija je uprava po saznanju da je došlo do rata, odmah raskinula ugovor sa Gazpromom. Tenzije na tribinama sigurno će biti pojačane zbog ruskih zastava na tribinama srpskog kluba tokom meča sa Voždovcem prošle nedelje, kao i skandiranju "Rusija Rusija". Škotima su takođe smetale i ruske zastave koje su se vijorile na derbiju sa Partizanom. Planira se i žalba UEFI, zbog natpisa Gazprom na dresovima Crvene zvezde. Navijači ne mogu da spreče drugu ekipu da ima sponzora kog god želi, pa je tako žalba pravo rešenje.

Foto: reuters

 

Navijački portal "Ibrox News" poziva navijače Rendžera da pokažu "Srbina da greše".

- Primeće su i ruske zastave na večitom derbiju protiv Partizana, to "plavi" ne bi trebalo da dozvole. Takođe, jedno od rešenej jeste i da se bune UEFA zbog Gasproma na dresovima. Ali, ne mogu da spreče drugi ekipu da node sponzora na dresu, ali navijači moraju da podignu glas, kako bi Serbi bili svesni da greše - navodi se između ostalog u saopštenju.

UEFA je prošlog vikenda zabranila svim ruskim klubovima učestovanje u evropskim takmičenjima, ali to se još uvek ne odnosi na sponzorstva od strane ruskih kompanija.

Škotska vlada intervenisala je u petak i zatražila od fudbalskog saveza te zemlje da pokrene pitanje s UEFA. Ipak ljudi iz saveza rekli su da će im teško pomoći, jer Liga Evrope, nije njihovo takmičenje. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

OSETILI ČVRSTO PA SE BAVE PITANJIMA KOJA NEMAJU VEZE SA SPORTOM.

Čarapan

pre 2 godine

Ovaj zapad je otišao u aut .Kako to njima niko ne sme ni da popreko pogleda koga će da veličaju a oni bi u spreda da zabrane .Toliko o demokratiji

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih
Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih

Tri osobe povređene su danas oko 13 sati u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nedaleko od skretanja za nekadašnji aerodrom na putu Bor – Zaječar, kod semafora kojim se reguliše saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

08.05.2024

21:15

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija