• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.03.2022

17:41

HAOS U ČELSIJU! POSLE ROMANOVOG ODLASKA NE ZNAJU GDE BIJU! Troše više od 33.000.000 evra mesečno koje NEMAJU!

Reuters

Fudbal

HAOS U ČELSIJU! POSLE ROMANOVOG ODLASKA NE ZNAJU GDE BIJU! Troše više od 33.000.000 evra mesečno koje NEMAJU!

Podeli vest

Najnovijom odlukom Vlade Velike Britanije uvedene su sankcije vlasniku Čelsija Romanu Abramoviču, pa sada neće moći da proda "plavce", kako je planirao

Abramovič je pre nekoliko dana odlučio da stavi na prodaju Čelsi i novac od prodaje donira za Ukrajinu. Ali, kao stvari stoje od toga sada neće biti ništa.  Roman je jedan od sedmorice ruskih oligarha kojima je Velika Britanija uvela sankcije i zamrznula svu imovinu, uz zabranu ulaska u tu državu.

Kako piše BBC, iako niko ne zna šta će se desiti ukoliko Čelsijeve gotovinske rezerve u bankama budu nedovoljne za isplatu plata, verovatno će Vlada i Premijer liga razmotriti opcije koje bi minimizirale poremećaje u radu kluba.

Foto: AP/Photo

 

- Treba prvo da se vide uslovi pod kojima bi bila dozvoljena prodaja kluba. Pretpostavlja se da bi Vlada bila u poziciji da osigura da sva sredstva od prodaje idu na račun koji mogu da nadgledaju vlasti kako bi osigurale da nijedan peni ne stigne Abramoviču. On je rekao da će novac biti uplaćen u fond za pomoć žrtvama u Ukrajini, pa je jasno da će Vlada pažljivo pratiti na koji način i kojim putevima će sredstva biti transferisana, a zatim će ih verovatno zamrznuti pre nego što ih prosledi na odgovarajuće račune za pomoć- piše britanski javni servis.

Prema odluci Vlade Čelsiju je tehnički omogućeno da isplati zarade svim zaposlenima, uključujući igrače i članove stručnog štaba (više od 29.000.000 evra mesečno), takođe i da pokrije "razumne" troškove za utakmice koji ne prelaze 22.000 evra po gostovanju, odnosno 500.000 kod kuće (za organizaciju). Ali...

- Ne zna se tačno koliko je gotovine na klupskim računima. Prema podacima iz juna 2021. bilo je više od 19.000.000 miliona evra, što jasno ukazuje da je Abramovič poslednjih godina redovno ubrizgavao novac u Čelsi. Odlukama Vlade sada je to onemogućeno- navodi BBC.

Navijači koji su kupili sezonske ili ulaznice za pojedinačne utakmice pre 10. marta, mogu da budu na tribinama. Iako broj vlasnika sezonskih ulaznica nikada nije objavljen, procene su da je 28.000 (kapacitet Stamford bridža je 41.837).U međuvremenu generalni sponzor Čelsija Three potvrdio je da je njihov ugovor vredan 40.000.0000 funti godišnje sada "pod prismotrm", a i ostali sponzori će najverovatnije morati da povuku slične poteze, dok je Brentford pitao Premijer ligu šta znače vladine sankcije za prodaju karata za njihov meč na Stamford bridžu (2. april). Pčele su potvrdile da su neki navijači već kupili karte, ali da su morali da odlože prodaju sledeće serije planiranu za danas popodne. Plavci su odgovorili da će uz očekivanu prodaju od oko 3.000 ulaznica gostima učiniti sve što je u moći kluba da obezbedi navijačima Brentforda da budu na stadionu...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija