• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

16.03.2022

11:40

VLAHOVIĆ VODI JUVE U ČETVRTFINALE! Stara dama dočekuje Viljareal u Ligi šampiona!

Reuters

Fudbal

VLAHOVIĆ VODI JUVE U ČETVRTFINALE! Stara dama dočekuje Viljareal u Ligi šampiona!

Podeli vest

Italijanski velikan, posle 1:1 u prvom meču, želi večeras u Torinu da izbori prolaz dalje (21.00) * Španci strahuju od Dušana Vlahovića, koji im je pre tri nedelje dao gol u 32. sekundi

Fudbaleri Juventusa predvođeni Dušanom Vlahovićem (22) juriće večeras plasman u četvrtfinale Lige šampiona! "Stara dama", posle 1:1 sa Viljarealom u prvom meču, želi u revanšu na svom stadionu da overi prolaz dalje (21.00, RTS 1), a jedan od glavnih aduta biće im upravo srpski napadač!

Španci strahuju od našeg reprezentativca, i to s pravom. Momak koji je ponikao u Partizanu pre tri nedelje na "El Madrigalu" zatresao je mrežu već u 32. sekundi i tako postao najmlađi debitant strelac u istoriji elitnog takmičenja. Od dolaska iz Fiorentine u torinski klub krajem januara odigrao je devet mečeva i postigao pet golova i odmah postao miljenik navijača.
Dobre vesti

Dušan se vraća u startnu postavu, a ponovo mogu da računam i na Kjelinija, Dibalu i Bernardeskija
Masimilijano Alegri

 

Bez prava na grešku

Trener Masimilijano Alegri (54) minulog vikenda je protiv Sampdorije izostavio mladog centarfora iz startne postave, pa je naš as na teren ušao tek u 65. minutu. Protiv Španaca će se vratiti u prvih 11.

- Vlahović će biti u timu od prvog minuta. Od njega se uvek očekuju golovi. Kao i od Morate, koji je ušao u sjajnu formu. Dušan radi veoma dobro, ali kao i svi, mora još da se unapredi. Kao cilj trebalo bi da zacrta to da bude pametniji u igri i da troši manje energije - kaže Alegri.

Foto: Reuters

 



Iskusni stručnjak je srećan što će ponovo moći da računa i na Paula Dibalu, Đorđa Kjelinija i Federika Bernandeskija.

- Mnogo nam znači njihov povratak, jer postoji mogućnost da ovaj meč traje i 120 minuta. Postali smo jaka grupa, ali pred nama je odlučujući deo sezone. Ovaj meč je za nas kao finale, pritom ga igramo na svom stadionu i zato su nam  potrebne dobra atmosfera i podrška navijača. Viljareal je iskusan tim, sa sjajnim trenerom i biće jako teško. Uz sve poštovanje rivala, jedini cilj nam je da prođemo u četvrtfinale - jasan je Alegri.

Čelsi u Francuskoj overava prolaz

 

Fudbaleri Čelsija su u prvoj utakmici osmine finala dobili Lil sa 2:0 na "Stamford bridžu", pa bi večerašnji revanš u Francuskoj trebalo da bude samo puka formalnost (21.00, Arena 2 premium).
- Nećemo potceniti Lil. Videli smo u Londonu koliko su fizički jaki i brzi, napadali su nas visoko i igrali hrabro. Nemaju šta da izgube i zato moramo da budemo oprezni i ozbiljni - kaže Tomas Tuhel, menadžer "plavaca".


Juventus je prethodne dve sezone u Ligi šampiona završavao upravo u osmini finala. Odlični vezista Manuel Lokateli (24) smatra da je vreme da se ta serija sada prekine.

- Naš pristup biće od presudnog značaja. Ovo je utakmica u kojoj nemamo prava na grešku. Viljareal je neugodan, igra odlično u oba pravca, imaju izuzetan tim. Mi smo podigli formu, a Liga šampiona je nešto posebno i zato verujem da će naš pobednički mentalitet presuditi - tvrdi Lokateli.

Gladni uspeha

S druge strane, kormilar "žute podmornice" Unai Emeri (50) ne krije optimizam pred dolazak u Torino.

- Imamo glad za pobedama i ogromnu želju da nastavimo sa dobrim rezultatima. Uspeli smo u prvom meču da se vratimo iako smo primili gol posle samo nekoliko sekundi. Svesni smo da je Juve favorit, ne samo u ovom duelu, nego i za osvajanje trofeja. Retko gube pogotovo na svom terenu. Sigurno će nas napasti i moraćemo timski da odgovorimo na to. Spremni smo za žestoku borbu, a to podrazumeva i produžetke i penale. Sve je moguće - poručuje Emeri.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija