• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.03.2022

20:00 >> 22:54

DEBAKL JUVENTUSA - VLAHOVIĆ NEMOĆAN PROTIV VILJAREALA! Čelsi SIGURAN protiv Lila! (FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

DEBAKL JUVENTUSA - VLAHOVIĆ NEMOĆAN PROTIV VILJAREALA! Čelsi SIGURAN protiv Lila! (FOTO)

Podeli vest

Fudbaleri Viljareala savladali su Juventus i plasirali se u četvrtfinale Lige šampiona, dok je Čelsi ostvario i drugu pobedu protiv Lila te potvrdio ulogu favorita i "čekirao" poslednju kartu za narednu fazu takmičenja

Kako god Juventus prošao u Seriji A, jasno je da u Torinu neće biti zadovoljni kompletnom sezonom. Davno je Stara dama ispala iz borbe za titulu, a šansa "za spas" bila je Liga šampiona. Ipak, četa Masimilijana Alegrija završila je svoj put na međunarodnoj sceni već u prvom kolu nokaut faze pošto su na svom terenu doživeli težak poraz od Viljareala - 0:3 (0:0). 

Uspela je Žuta podmornica da preživi prvi meč na svom terenu, a ekipi Unai Emerija davane su minimalne šanse za pozitivan rezultat. Juventus je imao više od igre, Dušan Vlahović je pretio iz svih pozicija, ali večeras nije imao partnera za igru! 

Srpski napadač pogodio je prečku, potom ga je i Heronimo Rulji zaustavio posle sjajnog centaršuta, a surova kazna stigla je u drugom poluvremenu. 

Foto: Tanjug/AP

Prvo je Matjas De Liht oborio Etijena Kapua, VAR je reagovao, te je Viljareal dobio penal. Odgovornost je preuzeo Žerar Moreno i matirao Vojščeka Ščensnog. Usledila je totalna ofanziva domaćih, a onda još jedan šok - Pau Tores bio je najviši u skoku i udvostručio prednost svog tima. 

Totalni debakl Juventusa potvrdio je Danjuma koji je u 91. minutu iskoristio i drugi penal, te postavio konačnih 3:0!

 

JUVENTUS - VILJAREAL  0:3 (0:0)

Strelac: Moreno 78p, Tores 85, Danjuma 91p

Alijanc stadion, Torino   Sudija: Simon Marčinjak, Poljska

Juventus: Ščensni - De Šiljo, De Liht, Rugani, Danilo - Artur, Rabio, Lokateli - Kvadrado, Morata, Vlahović

Viljareal: Rulji - Albiol, Tores, Pino, Orie - Pareho, Kapu, Estupian, Trigeros - Lo Selso, Danjuma

Budući da je ove godine bilo izuzetno zanimljivo u Ligi šampiona, meč koji je privukao najmanje pažnje igrao se u Francuskoj. Lil je nakon londonskih 2:0 za Čelsi na svom terenu dočekao Plavce, ali je četa Tomasa Tuhela i na stadionu "Pjer Morua" slavila te sa dve pobede ide u četvrtfinale - 1:2 (1:1). 

Bili su tokom većeg dela prvog poluvremena domaći bolji rival, pretili mahom preko Buraka Jilmaza, ali se Turčinu nije dalo.  Imali su Plavci na golu raspoloženog Eduara Mendija koji je osujetio sve napade Doga, ali u 38. minutu nije mogao ništa. Žoržinjo je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Jilmaz je "sa kreča" matirao Senegalca. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, do poluvremena je Čelsi uspeo da dođe do izjednačenja. Pala je koncentracija defanzivcima domaćih, Pulišić je uspeo da pobegne svojim čuvarima i iskosa pogodio dalji ugao Žardimovog gola. Bilo je jasno da je gol u poslednjim momentima prvog dela igre značajno demoralisao Doge, te su Plavci na startu drugog poluvremena stigli do kompletnog preokreta preko Sezara Aspilikuete. 

LIL - ČELSI  1:1 (1:1)

Strelci: Jilmaz 38p - Pulišić 45+3

Pjer Moroj, Lil    Sudija: Davide Masa, Italija

Lil: Žardim - Čelik, Đalo, Botman, Gudmundson, Fonte - Džeka, Andre, Bamba - David, Jilmaz

Čelsi: 

Mendi - Aspilikueta, Ridiger, Silva, Kristiansen, Alonso - Žoržinjo, Kante, Kovačić - Pulišić, Haver

Tok meča: 

Drugo poluvreme: 

90. minut - Totalna ofanziva Juventusa, ali za sada Viljareal uspeva da odoli naletima domaćih! 

85. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Pogađa Pau Tores mrežu rivala posle kornera, Juventus je u "nokdaunu" - 0:2!

77. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Viljareal vodi u Torinu! Đerar Morena bio je siguran iz penala i doveo Žutu podmornicu do porednosti - 0:1!

76. minut: Rugani je oborio Kokelana, a glavni arbitar je posle gledanja snimka dosudio penal.

73. minut - Ne zaleću se momci Masimilijana Alegrija. Početni pritisak je popustio, odbranio se Viljareal i Juventus je povukao ručnu!

71. minut - GOOOOOOOOOOOL! Potpuni preokret Plavaca u Lilu! Sezar Aspilikueta iskoristio je uspavanost odbrane domaćih i matirao Žardima - 1:2!

63. minut - STATIVA! Nova šansa za Lil, nemoćan je sada bio i Eduar Mendi, pokušao je Šeka glavom, ali stativa!

59. minut -  Iz sve snage raspalio je Adrijen Rabio, no lako je Heronimo Rulji zaustavio taj udarac. 

Foto: Tanjug/AP

54. minut - Velika šansa za Lil, ponovo je Burak Jilmaz bio najveća opasnost po gol Plavaca, ali je šutirao glavom pored gola.

50. minut - Na startu drugog poluvremena u centru pažnje je Alvaro Morata. Španski napadač izvukao se da bi dobio loptu, povukao je kroz sredinu i lansirao loptu visoko preko prečke.

Prvo poluvreme: 

48. minut - GOOOOOOOOOOOL! Nerešeno je u Francuskoj. Pala je koncentracija igračima Lila u samom finišu prvog dela, u trećem minutu nadoknade. Kristijan Pulišić je pobegao čuvarima, ostao sam i iskosa sa desne strane poslao loptu u dalji ugao Žardimovog gola - 1:1!

43. minut - Bez uzbuđenja nakon gola Jilmaza! Viljareal je uspeo da se oslobodi strahovitog pritiska Juventusa i sve su prilike da će se na odmor otići bez golova. 

38. minut - GOOOOOOOOOOOOL - LIL VODI! Burak Jilmaz pogodio je mrežu rivala "sa kreča" - 1:0!

https://reoa92d.com/uploaded/1647463212.mp4#t=0.1

37. minut - PENAL ZA ČELSI!

36. minut - Tek što je ušao na teren Čaloba je odmah dobio žuti karton! Lil će zbog starta sa leđa mladog defanzivca Čelsija imati slobodan udarac na ivici šesnaesterca, doduše dosta iskosa.

33. minut - Problem za Tomasa Tuhela. Andreas Kristensen se požalio na povredu i neće moći da nastavi meč, pa će umesto njega na teren Trevo Čaloba.

24. minut - PREČKA! Ponovo je Dušan Vlahović pokazao koliko opasan može da bude! Naleteo je srpski napadač na centaršut, opalio iz prve, ali je pogodio samo prečku!

20. minut - VELIKA ŠANSA! Dušan Vlahović je po prvi put pobegao Pau Toresu, pronašao prostor i opalio sa distance, ali je Rulji na vreme reagovao i zaustavio njegov udarac. 

15. minut - Problem za Juventus, Dušan Vlahović se žali na povredu nakon sudara sa jednim od defanzivaca Viljareala... 

Foto: Tanjug/AP

11. minut - Lil je imao slobodan udarac sa "kapice" šesnaesterca posle neopreznog starta Andreasa Kristensena. Ipak, Jilmaz je šutirao visoko preko gola.

8. minut - Igrao se Žoržinjo i umalo omogućio Lilu da povede. Burak Jilmaz je Italijanu ukrao loptu, krenuo ka golu, ali je Tijago Silva uspeo da ga blokira. 

5. minut - Prava uspavanka na oba meča u uvodnih pet minuta susreta. Lil je opasniji u Francuskoj, sa druge strane Viljareal uspeva da se oslobodi Juventusovog pritiska. 

1. minut - Utakmice se počele!

20:24 - Dušan Vlahović nalazi se u startnoj postavi Juventusa za večerašnji okršaj. 

 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica osmine finala Lige šampiona između Juventusa i Viljareala, odnosno Lila i Čelsija. Sve detalje sa večerašnjih mečeva možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija