• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2022

10:29 >> 11:05

PIKSI PROGOVORIO O ZVEZDI! Evo šta je rekao o Stankoviću i meču sa Rendžersom!

FSS

Fudbal

PIKSI PROGOVORIO O ZVEZDI! Evo šta je rekao o Stankoviću i meču sa Rendžersom!

Podeli vest

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak fudbalera na koje računa za predstojeću reprezentativnu akciju, ali je govorio i o aktuelnim temama na konferenciji za medije

Pred "orlovima" su dve provere, prvo protiv Mađarske u Budimpešti 24. marta, a onda i pet dana kasnije, kada će u Kopenhagenu igrati sa Danskom.

- Drago mi je da se vidimo posle duže pauze! Imali smo uspešan period, od početka smo bili puni optimizma, sa pravom! Ja sam verovao u kvalitet i potencijal koji imamo, samo je trebalo složiti na pravi način, što smo i uspeli! Novembar i utakmica u Lisabonu je bio samo rezultat koji nas je učinio ponosnim sve! Drago mi je da sam optimizam preneo na moje saradnike, igrače, a i na kompletnu srpsku fudbalsku javnost! Zadovoljstvo je još veće jer smo se kvalifikovali sa stilom i igrom koja pleni i koju želim da vidim! Mi ćemo nastaviti u tom ritmu i verujemo da je ispred nas lepa budućnost, ali moraćemo puno da radimo i verujemo! Nemam dilemu da će srpski fudbal ići ovim putem. Morate da verujete i da imate znanja. Ne može bez znanja- rekao je na početku obraćanja selektor Dragan Stojković i dodao:

- Naredne utakmice su prijateljskog karaktera, a u junu ćemo pričati o ostlaim utakmicama!

Foto: Starsportphoto©

 

- Jel sam smršao malo - rekao je Piksi i nasmejao sve!

- Što se tiče spiska, videli ste da ima 24 igrača, iznenađemnje je što nema Lazovića i maksimovića koji imaju lakše povrede! Što se ostalih tiče, znate njihove kvalitete, a što je najvažnije, znam ih ja! 

Da li brine mala minutaža štopera?

- Dobro pitanje, ali kada bih gledao ko koliku minutažu ima, bolela bi me glava! Ne bavim se time, već kakav kvalitet poseduje! To je problem njihovih trennera, to neće promeniti moje mišljenje prema njima, pre svega kao prema ljudima! Ja sam Stankoviću rekao u neformalnom razgovoru da mi se sviđa Eraković, da strašno dobro napreduje, to se vidi iz utakmice u utakmicu, razvija se u dobrom pravcu, to je dobar benefit za srpski fudbal! On već nosi dres naše mlade reprezentacije... Ovo nije školica, da li znaš ili ne znaš! Pratimo...

Gudelj kao štoper?

- Za Gudelja sam znao da može da odigra nekoliko pozicija, čak i desnog beka i krilo! Znači može i da brani? Ima fudbalsku inteligenciju i tehniku koja je potrebna za tu poziciju! U ovom momentu nisam razmišljao na tu temu, ali sigurno da ćemo se baviti i time! Ipak, mislim da bez problema može da odigra kvalitetno!

Situacija oko Strahinje Pavlovića? Posle dve utsakmice u Bazelu na klupi...

- Što se njega tiče, a i ostalih, ja mišljenje ne menjam i to niko ne može da promeni! Naravno da je bolje da igra, ali ja odlučujem šta je najbolje! Znam o čemu se radi, a to što igra pa ne igra, tako je bilo i pre Portugala, pa je odigrao maestralnu utakmicu! I vi i ja znamo njegove ljudske kvalitete, ali i to da je spreman da bez jedne noge igra za reprezentaciju!  

U kakvom psiho-fizičkom stanju očekujete izazove?

- Miran sam, staložen, ne dovodim sebe u situaciju da ne mogu da spavam! Ideje su mi čiste i tako ću i nastaviti! To mi je ljudska karakteristika! Nepoznanica za mene je da uđem u nervozu!

Svi očekujete od meča Portugala i Italije!? Možda vas Manćini pozove?

- Ne verujem da će Manćini zvati, on je dobar i iskusan trener, neće mu biti potreban moj savet! Lepo je sa ove pozicije gledati! Navijaću za fudbal i lepu utakmicu! Lepše je gledati nego biti akter takvog duela...

Čeka nas žreb za SP? Imate li želju? Možemo li konačno kao kada ste vi igrali na Mundijalu...

- Prvog aprila kada je sve dozvoljeno, rećiću vam sve! Tada je dan šale, pa ko kako shvati (smeh). Biću na toj ceremoniji, ali ne zanimaju me protivnici, samo Srbija! Imena ne znače puno, merilo je samo teren, posebno u ovom modernom fudbalu! Tako i govorim mojim igračima...Ko god da nam dođe, biće to interesatno i znam da će cela nacija jedva čekati! Ima dovoljno vremena...Još je rano da se bavimo prognozama.

Koliko je rezultat bitan na ove dve utakmice?

- Rezulat me ne zanima! Moramo da ih igramo jer je to na programu! Ali i da dođe do kiksa, to neće promeniti ništa, jer ta utakmica nema važnost! Mi ne idemo da izgubimo, idemo da pobedimo, to ću tražiti, ali prijateljske utakmice moraju da se odigraju! Šta bre ja to molgu da vidim? Već sam sve video... Bez obzira na igru protivnika, ipak, treba dati sve od sebe da budete lideri na terenu! Tako će biti...Ne razmišljam o rezultatu! Kad Liga nacija bude krenula, e tad je rezultat važan!

Kako komentarišete igre Dušana Vlahovića u Juventusu? Jeste li zadovoljni kako se snašao?

- Šta da kažem o njemu? Čim je na spisku znači da sam zadovoljan! Izabrao je dobar tim, jedan od najvećih u Evropi! Premlad je! Ne treba očekivati da svaku utakmicu rešava i da gol, dva ili tri! Razumem i medije, ali se stvara dodatni pritisak. Mislim da ga dobro poznajem, strahovito puno voli trening, voli da napreduje, a njegova razmisljanja su impresivna za godine koje ima! To ej jako dobro i pokazatelj da će njegova karijera ići samo gore! Dao on gol ili ne, ne znači mi ništa! On strahovitop puno radi ra ekipu, tako se i kreće i što se njega tiče - sve pozitivno! 

Poslušao Vas je i ostsao u Seriji A?

Foto: Starsportphoto©

 

- Po meni je najbolje bilo da je ostao tamo! Ali kada vas jedan Juventus uzme i učini veliki napor da vas dovede, to treba poštovati! Znači da imate strahovito veliki kapacitet! Imali smo jedan razgovor dva dana pred Katar u Beogradu. U šetnji sam mu rekao da se ne bavim menadžerskim poslom, ali da smatram da je za njega najbolje da u sledećih par godina ostane tamo! A gde? Juventus! E sad, da li je on poslušao mene ili ljude koji brinu o njemu, ne znam, ali je uradio nešto dobro za sebe i svoju karijeru! Transfer nije mali, ko zna koliko očiju ga je gledalo, asve što mu se dešava je zaslužio! Kada ne budem više trener, možda bih mogao da budem i menadžer, izleda da imam nos (smeh). Ipak, najvažnije je da je spreman da da sve od sebe za grb Srbije!

Imaćemo 11 treninga i dve utakmice po programu, eto koliko smo pod stresom (smeh). Biće to dobro! Ono što smo započeli u martu, završili smo u novembru,a sada hoćemo da nastavimo! Lepršava igra, koja će Srbiju napraviti ponosnom! Nemojte imati dilemu...

Foto: Starsportphoto

 

O Zvezdinom dvomeču sa Glazgovom?

- Velika šteta! Prošao je srećniji tim! Dekiju i igračima Zvezde čestitam na hrabroj igri! Nisu zaslužili da ispadnu! To je fudbal! Po meni prva utakmica je imala nezasluženo visok rezultat! Onaj ko nije gledao mislio bi da su ih razbili! Svaka čast! Ide nam fudbal u dobrom pravcu! Pehovi, promašene šanse koštaju! Bilo je blizu da bude 2:0 poluvreme! Ja sam prezadovoljan onim što sam video! Iako je pirova pobeda, kakva god da je-pobeda je! Imamo čime da se ponosimo- nahvalio je Piksi Zvezdu!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija