• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2022

08:29

MORATE DA SE POKLONITE DUŠANU TADIĆU! Konobaru karte za ložu, platiće večeru strancima... Treba vam 16 ulasnica? Nema problema!

Reuters

Fudbal

MORATE DA SE POKLONITE DUŠANU TADIĆU! Konobaru karte za ložu, platiće večeru strancima... Treba vam 16 ulasnica? Nema problema!

Podeli vest

As Ajkasa i kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić, nije samo vanserijski fudbale, nego i sjajan čovek

Holandski "NRC" je napravio tekst o Srbinu, kakav je ne samo kao fudbaler, nego i van terenu, a posle svedočenja ljudi koji ga odlično poznaju, možete samo da skinete kapu Dušanu Tadiću. 

Malo ko bi danas radio ono što radi reprezentativac Srbije. Kakav je Tadić van terena pričao je Bobi Mileski, vlasnik restorana "Makedonija“ u Groningenu, koji je prvi čovek koji se sprijateljio sa Dušanom kada je kao mlad igrač stigao iz Novog Sada.

- Poznajem mnogo bogatih ljudi, ali nikada nisam sreo nekog tako velikodušnog kao što je Dušan. Treba vam 16 ulaznica za utakmicu? On to sredi. Nekoliko stranaca želi da večera u vašem restoranu? Nema problema, Dušan će platiti - kazao je Bobi.

Jan Dirk Cverver, nekada član menadžmenta Groningena, imao je šta da doda: 

- Nekada se dešavalo da zateknem nekog nepoznatog u Dušanovom delu lože i pitao se kako li je taj došao tu. Ispostavilo bi se da je konobar iz restorana u gradu želeo da gleda Ajaks tog dana, jer je veliki Tadićev fan -  prisetio se Cverver.

A, isti ovakav kakav je danas: posvećen, krvavi radnik, koji vodi računa o svemu, bio je Dušan i kada je došao u Holandiju.

Foto: Reuters

 

Jedan od najboljih igrača sveta Virdžil van Dajk takođe kaže da je Dušan Tadić imao veliki uticaj na njega.

- Tadić je uvek bio tu da nas gura dalje. I pomogao mi je sa tim stavom. Pomislili bismo često „sad će Dušan da dođe u teretanu na pola sata, očekivaće da i mi budemo tamo“. I to je imalo efekta - pričao je Van Dajk.

Novinar Zander Zeldenrajk, koji piše knjigu o srpskom asu, razgovarao je sa jednim mladim fudbalerom Kopljanika, nije otkrio ime, koji mu je ispričao da je Tadić nekada strah i trepet. Da je toliko zahtevan, da ga se mladi igrači nekada i plaše. A, pogotovo imaju strah da na utakmici ne naprave neku veliku grešku. Drugačiji ugao gledanja ima Stiv Meklaren, koji je u Tventeu bio Tadićev trener.

Foto: Reuters

 

- On je "lepak“ tima u svlačionici. Uvek je tu da pomogne svakom, bez obzira ko je, odakle je.

Jevgenij Levčenko, bivši ukrajinski fudbaler, koji je sada predsednik Sindikata fudbalera u Holandiji je otkrio:

- Dušan mi je poslao poruku: „Lev, nadam se da će biti sve u redu u Ukrajini“. Nije morao to da uradi i zato mi je drago što je reagovao na takav način - ispričao je Levčenko.

Foto: Reuters

 

Zamerali su Holanđani Tadiću što nije okrenuo leđa svom prijatelju Marku Overmarsu, koji je optužen za neprimereno seksualno ponašanje prema zaposlenim ženama u Ajaksu, zbog čega je morao da napusti klub. Opet, njegov prijatelj Cverver otkriva drugu stranu priče.„Rekao mi je da ima dve sestre, majku, ćerku i da ne može ni da zamisli da se to njima dogodi“.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12