• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.03.2022

22:48

KRALJ JE NA KOLENIMA! BARSA DEMOLIRALA REAL! Spektakularni EL KLASIKO pripao preporođenoj Ćavijevoj mašineriji! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

KRALJ JE NA KOLENIMA! BARSA DEMOLIRALA REAL! Spektakularni EL KLASIKO pripao preporođenoj Ćavijevoj mašineriji! (VIDEO)

Podeli vest

Deklasirala je Barselona u Madridu Real u sjajnom "El klasiku" 0:4, a lider prvenstva nije bio ni bleda senka sebe u nedostatku Karima Benzeme

Emocije su bile na maksimumu, spektakl po običaju nije izostao, a adrenalina nije manjkalo! 

Do sada su odigrana 183 "El klasika" u španskoj ligi, a Real je imao četiri pobede više od Barselone 76-72 (34 remija) i za četiri pogotka bolju gol-razliku 295:291.

Foto: Tanjug

 

Da je pobedio, Real bi se učvrstio na prvom mestu na tabeli, ali Barsa je krunisala sjajnu formu i približila se Andalužanima na samo dva boda zaostatka, a odmakla na tri od Atletika i još važnije na pet od Real Betisa koji preti ekipama na pozicijama koje vode u Ligu šampiona!

Ćavijev tim je briljirao, opsedao je gol domaćina, pa ni najveći ljubitelji katalonskog giganta nisu mogli da veruju koliko je moćno izgledao njihov klub! 

Foto: Tanjug

 

U 7. minutu Vinisijus je pobegao celoj odbrani i prihvatio pas Modrića, potom odložio pas za Valverdea koji šutira po zemlji, golman  brani i korner je za Real. Propala je nova velika šansa...

Imao je Obamejang u 12. minutu ogromnu šansu da iz neposredne blizine matira golmana Reala, ali su refleksi sjajnog Belgijanca sprečili vođstvo gostiju! Šutirao je Feran Tores šest minuta kasnije, a Kurtoa jeponovo bio na visini zadatka! 

A onda, u 29. minutu,  Dembele je odlično prošao po desnom boku i centrirao u kazneni prostor gde je odlično bio postavljen Pjer Emerik Obamejang i glavom sproveo loptu u mrežu!

 

 

 

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je Barsa nastavila da melje i u nastavku! 

U 46. minutu Barselona je lako mogla do 3:0, Feran Tores je imao 1 na 1 sa Kurtoom, ali je šutirao pored gola. Ovo je bilo lakše promašiti nego pogoditi! Samo minut kasnije  je bio precizan isti igrač ! Naivno je ispala odbrana Reala, prebačena je jednim dodavanjem i Obamejang petom šalje za Toresa koji pogađa gornji desni ugao za ogromnih 0:3 za Barselonu!

U 53. minutu gol i ludnica na Bernabeu! Pomoćnik je rekao da je u pitanju ofsajd, a sudija je pustio da se igra nastavi, napadač Barse Obamejang je postigao i 4. gol, pa se čekao VAR,  Barselona je imala ogromnih 4:0!

 

 

U 58. minutu umalo 0:5! Obamejang je bio u još jednoj odličnoj  prilici i ponovo bio sam ispred golmana Kurtoe, ali je završnica izostala.

 

 

 

U 63. minutu Luka Modrić je oštro faulirao Dembelea i zbog toga je "požuteo".

Mogao je Real u 85. minutu da makar malo ublaži bol navijačima. Stvorila se gužva u kaznenom prostoru Barselone, ali je Lukas Vaskes šutirao veoma loše i ostaje 0:4!

Real je toliko bio nemoćan i indispodiran, a Luka Jović je meč posmatrao sa klupe...

PRIMERA – 29. KOLO

Petak

Atletik Bilbao - Hetafe 1:1 (1:1)

Berčiče 29 - Unal 3

Subota

Alaves - Granada 2:3 (0:0)

Eskalante 52, Valjeho 57 - Eskudero 50, Puertas 77, Suarez 87

Elče - Valensija 0:1 (0:0)

Guedeš 50

Osasuna - Levante 3:1 (1:0)

Avila 44, Budimir 57, Brašanac 64 - Marti 76

Rajo Valjekano - Atletiko Madrid 0:1 (0:0)

Koke 49

Nedelja

Espanjol - Majorka 1:0 (1:0)

Raul de Tomas 42

Kadiz - Viljareal 1:0 (0:0)

Sobrino 90

Selta - Betis 0:0

Sevilja - Sosijedad 0:0

Real M. - Barselona 0:4

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija