• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2022

09:52

SRPKINJA POSTAJE GAZDARICA, RUS JE PROŠLOST! Nik Kendi prvi favorit za kupovinu Čelsija!

AP PHOTO

Fudbal

SRPKINJA POSTAJE GAZDARICA, RUS JE PROŠLOST! Nik Kendi prvi favorit za kupovinu Čelsija!

Podeli vest

Američka banka Rejn grupa, koja nadgleda prodaju Čelsija, planira da suzi spisak potencijalnih kupaca

Kako saznaje Rojters, Amerikanci će spisak mogućih kupaca kluba Romana Abramoviča suziti na tri imena. 

Roman Abramovič mora da proda Čelsi, a ruski milijarder je za "plavce" tražio četiri milijarde funti. Čelsi je prvobitno dao na prodaju ruski oligarh nakon što je počao rat između Ukrajine i Rusije, pre  nego što je britanska vlada uvela sankcije ruskom oligarhu i tako praktično preuzela kontrolu nad klubom.

Rejn grupa je postavila rok za davanje ponuda do 21.00 prošlog petka. Nekoliko ponuda je javno objavljeno, dok izvori Rojtersa navode da je bilo mnogo ponuda koje su podnete u tajnosti.

Foto: AP PHOTO

 

Neke su tek sad javno objavljuju, poput globalne investicione kompanije "Centricus" sa sedištem u Londonu, a iza koje stoje koosnivač Nizar Al-Basam i izvršni direktor Gart Riči, koji su vlasnici godišnjih ulaznica za utakmice Čelsija.

U petak su objavljenje tri ponude - britanskog investitora Nika Kandija, vlasnika Čikago Kabsa, porodice Rikets, i zajednička ponuda bivšeg predsednika Liverpula Martina Brotona i predsednika Svetske atletike Sebastijana Koua.

Veruje se da je Kendijeva ponuda "iznad" sume od 2.400.000.000 evra, a da je ključnu ulogu odigrala Katalina Kim, koja je od ranije deo Kendijevog konzorcijuma u kojem je generalni direktor. To nije ni blizu sume od četiri milijarde evra, koliko Roman Abramovič traži. Međutim, Rus će morati da sarađuje sa britanskim vlastima u ovom procesu jer mu je imovina zamrznuta i ruke su mu praktično vezane, nije isključeno da bude prihvaćena ponuda znatno ispod tražene cene.  Mnogi smatraju da je Kendi možda i glavni igrač u kupovini kluba, odnosno, nekoliko moćnih biznis grupa vidi njega kao najvažniju kariku u ovoj transakciji. Videćemo, možda će zaista Srpkinja biti nova valsnica Čelsija. Supruga Nika Kednija  je Holi Kendi, poznatija po umetničkom imenu Holi Valans. Ona je poznata australijska glumica i pevačica, a poreklom je Srpkinja. Rođena je u Australiji, gde je stekla slavu i popularnost, a devojačko prezime joj je zapravo Vukadinović. 

Tokom narednih nekoliko nedelja potencijalnim kupcima vlada mora da izda posebnu dozvolu pošto dobije dokaz da Abramovič od prodaje neće ostvariti finansijsku dobit. Nakon toga potencijalni kupac će morati da prođe i test vlasnika i direktora klubova Premijer lige.

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija