• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2022

18:14

VAŽNO ZA ORLOVE! FIFA predstavila PRAVILA žreba za Svetsko prvenstvo!

Starsportphoto

Fudbal

VAŽNO ZA ORLOVE! FIFA predstavila PRAVILA žreba za Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Svetska fudbalska federacija (FIFA) predstavila je danas proceduru za žreb grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, koji će se održati 1. aprila u Dohi

Do tada će biti poznato ukupno 29 učesnika takmičenja, a preostala tri će biti poznata u junu, usled pandemije korona virusa i ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Fifa je rešila neizvesnost oko toga gde će biti postavljena tri nepoznata učesnika Mondijala, tako što će oni biti deo četvrtog šešira.

Tako će timovi poput Ukrajine, Velsa ili Kolumbije igrati u težoj grupi, u odnosu na poziciju koju zauzimaju na FIFA rang listi.

Za sada je poznato 15 sigurnih učesnika Svetskog prvenstva, među kojima je i reprezentacija Srbije.

Jedan deo učesnika biće poznat naredne nedelje kada se završe baraž mečevi.

Ukrajina je zbog ratnog stanja tražila da se baraž meč sa Škotskom odloži za jun, a pobednik tog duela bi kasnije igrao sa boljim iz meča Vels - Austrija.

Pandemija korona virusa uticala je na odlaganje interkontinentalnog baraža, koji je sada zakazan za 13. i 14. jun u Kataru.

Selekcija iz Azije će igrati protiv reprezentacije iz Južne Amerike, a predstavnik Okeanije za protivnika ima selekciju iz Severne Amerike.

U prvom šeširu između ostalog će biti domaćin turnira Katar, Francuska (aktuelni svetski prvak), Belgija, Brazil, Argentina i Engleska.

Šampionat sveta trebalo bi da se igra od 21. novembra do 18. decembra, na osam stadiona širom katarske prestonice Dohe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija