• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2022

13:42

OVAKVU SRBIJU ŽELIMO! Piksi: Ne idemo u Mađarsku turistički! Hoćemo pobedu, ako ne uspemo, Bože moj...

printscreen/fss

Fudbal

OVAKVU SRBIJU ŽELIMO! Piksi: Ne idemo u Mađarsku turistički! Hoćemo pobedu, ako ne uspemo, Bože moj...

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije u okviru priprema za Mundijal, u četvrtak će od 19.30 igrati sa Mađarskom, dok će 29. snage odmeriti sa Danskom u Kopenhagenu (18.00)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi najavio je duel sa komšijama. Pred Orlovima su dve utakmice, a svi pozvani igrači konkurišu za tim

- Ko god bude igrao, znam da zaslužuje, neće biti nikakvih grešaka što se sastava tiče. Imam puno poverenje u svakog igrača.  Svi imaju individualne i kolektivne kvalitete, svako može da očekuje šansu da će igrati. Videćemo ko će još igrati u zavisnosti od situacije, kondicije i mnogih drugih stvari -  kazao je selektor Dragan Stojković.

Srbije ide na pobedi

Iako se radi o prijateljskom meču, Orlovi žele trijumf. 

- Tačno je da rezultat ne predstavlja pritisak za nas, ali utakmica je važna. Tim Mađarske zaslužuje respekt. Sa te strane, pristupamo pripremama najozbiljnije i tako se i spremamo. Juče u toku dana, sinoć, imali smo video analizu ekipe Mađarske jer sam želeo da moji igrači na najbolji mogući način pripreme sebe za ono što ih očekuje sutra u Budimpešti - kazao je selektor Dragan Stojković i prisetio se utakmice sa Mađarima od pre 25 godina.

Foto: Starsportphoto

 

- Sećam se tih utakmica. To je bio plej-of za odlazak na SP u Francuskoj 1997. Tadić se verovatno ne seća, pošto je imao devet godina. Spremali smo željno, okečivali da odemo na Svetsko prvenstvo.  To je bilo pre 25 godina, sećam se svih detalja na utakmici. Srbija tada Jugoslavija je imala odlične igrače i zasluženo je otišla na Svetsko prvenstvo.

Orlovi promenili mentalitet

Govorio je Piksi i o značaju utakmice sa Mađarima.

- U slučaju poraza ništa se neće promeniti, da smo izgubili od Portugala to bi bilo nešto drugo.  Daleko od toga da idemo u Budimpeštu kao turistička organizacija. Iskoristićemo sutrašnji dan da pogledamo jedan od najlepših gradova i uvek sam se divio toj arhitekturi, tako da ćemo opet iskoristiti da obiđemo i da nam to bude uspomena. Ali, idemo kao takmičari i kao neko ko je ostavio ogroman pečat u kvalifikacijama. Napravili smo rezultat sa stilom, sa fudbalom koji pleni. Ne počinjemo ništa ispočetka nego nastavljamo gde smo stali. Nije ovo turizam, idemo da pobedimo. Ako ne uspemo, Bože moj...

Foto: Starsportphoto

 

Sipao je selektor komplimente na račun Mađara.

Mađarska je bila pravi primer prave fudbalske sile još u vreme Puškaša, Kočiša, Hidekutija, koji su bili na vrhuncu  moći sredinom prošlog veka. Danas mi je drago da vidim ovu novu fudbalsku Mađarsku, kako u igri, tako i u infrastrukturi. To me raduje. Čestitam im na svim uspesima, koje su postigli i koje postižu. Strahovit napreda u poslednjim godinama, što sigurno daje primer kako treba raditi. Bio sam jedan od navijača Mađarske na Evropskom prvenstvu. Igrali su lep, brz, moderan fudbal.

Otkrio je Stojković ključ uspeha naše reprezentacije.

- Srbija igra po modernim principima.  Ključ svega je što smo za kratko vreme uspeli da promenimo mentalitet. Igrači veruju u ono što rade. Veruju u instrukcije i u ono što se traži od njih. Kako smo uspeli za tako kratko vreme, ljudi će pričati o tome i tražiti razloge.  Duboko verujem u igrače, njihove kvalitete, fudbalske i ljudske. Oni veruju i meni. Taj spoj je dobitna kombinacija. Uspeh promene mentaliteta je jedan od najvažnijih segemanata. Na istom smo putu, imamo iste ciljeve - rekao je selektor, koji najverovatnije neće moći da račna na pomoć Nikole Milenković zbog povrede.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija