• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.03.2022

07:00

SRBI TROŠE MILIONE NA LIČNE TRENERE! Naši najbolji fudbaleri ne štede novac!

Starsportphoto

Fudbal

SRBI TROŠE MILIONE NA LIČNE TRENERE! Naši najbolji fudbaleri ne štede novac!

Podeli vest

Ofanzivac Malmea Veljko Birmančević otkrio da na individualni rad potroši 30.000 evra godišnje * Program kod poznatog stručnjaka Andreja Milutinovića može da dostigne i cenu od 50.000 evra

Najbolji srpski fudbaleri ne štede novac za lične trenere! Momci koji nastupaju u najjačim evropskim ligama tokom karijere potroše milione evra na individualni rad, a sve kako bi napredovali ili ostali u dobroj formi tokom cele sezone!

Poslednji u nizu koji je javno priznao da ulaže velika sredstva u svoj razvoj je Veljko Birmančević (24). Jedan od najboljih prvotimaca Malmea otkrio je skandinavskim medijima da ima svog kondicionog trenera i da na godišnjem nivou izdvaja oko 30.000 evra kako bi bio bolji igrač.

Pantelić bio prvi

Krilni ofanzivac je eksplodirao u švedskom šampionu, koji ga je u martu prošle godine doveo iz Čukaričkog za milion evra. Naš povremeni reprezentativac je na 43 utakmice dao 17 golova i upisao osam asistencija, a sada tvrdi da je za to zaslužan i rad mimo kluba.

- Ulažem u sebe oko 30.000 evra godišnje kako bih bio kvalitetniji fudbaler. Želim da dođem do top-forme. Kupujem sve što je potrebno da bi moje telo bilo bolje, a tu su i mašine koje mi pomažu da se brže oporavim. Plaćam i kondicionog trenera, sa kojim komuniciram svakodnevno. Dobijam od njega programe za rad pre i posle utakmica. On je iz Srbije, sarađuje sa velikim imenima iz sveta fudbala i njemu pripadaju velike zasluge za moj razvoj - rekao je Birmančević.

Foto: AP/Photo

Veljko Birmančević troši 30.000 evra godišnje



Reč je o čuvenom Andreju Milutinoviću (42), jednom od najpriznatijih evropskih stručnjaka u oblasti kondicije i oporavka sportista. Jedno vreme je obavljao i funkciju koordinatora fizičke pripreme i rehabilitacije svih srpskih reprezentativnih selekcija.


U karijeri dugoj skoro dve decenije sarađuje sa svetskim zvezdama kao što su Muhamed Salah, Luka Modrić, Đanluiđi Bufon, ali i domaćim asovima poput Dušana Tadića, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Filipa Kostića...

Superligaški igrači plaćaju skromno

 

Za razliku od fudbalera koji nastupaju u najjačim evropskim ligama, igrači iz Superlige izdvajaju mnogo manje novca za individualni napredak.
- Momci iz Crvene zvezde, Partizana ili Čukaričkog, pogotovo oni mlađi, koji još nisu napravili velike karijere, daju od 200 do 400 evra mesečno. To je neki minimum. Ima i onih malo iskusnijih, koji za rad sa kondicionim trenerima plaćaju i do 4.000 evra na godišnjem nivou. Naravno, sve zavisi sa kim sarađuju, ali i koliko puta nedeljno dolaze na treninge - objašnjava izvor Informera.

 


- Naši najbolji igrači uglavnom rade sa Milutinovićem. Ceo program ih košta između 30.000 i 50.000 evra na godišnjem nivou. Jedan od prvih njegovih klijenata bio je Marko Pantelić, koji ga je kasnije i zaposlio u FSS. Andrej je individualno trenirao i sa Tadićem, Kolarovim, Kostićem, Maksimovićem, Vlahovićem, Joveljićem, Radonjićem, Duškom Tošićem, Birmančevićem, Jovetićem... Tu je i čuveni Dario Srna, preko kojeg su kod Milutinovića dolazili igrači iz Hrvatske - otkriva izvor Informera.

Ishrana, oporavak...

Program rada sa ličnim trenerom se razlikuje u zavisnosti od perioda u toku godine. Fudbaleri u letnjoj i zimskoj pauzi žele da se što bolje spreme za pripreme i start sezone, dok je toku takmičenja akcenat na održavanju forme.

- Igrači od Milutinovića dobijaju precizan plan i program treninga. Tu su jasne smernice šta treba da urade pre, na dan utakmice, a šta posle odigranog meča, kao i saveti oko ishrane. U slučaju da se neko povredi i krene na oporavak kod Andreja, to se posebno plaća. Cene se razlikuju i zavise od stepena povrede - zaključuje naš izvor.
 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija