• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

25.03.2022

11:12

DARKO PANČEV ZA INFORMER: Ovo je SENZACIJA, a neka se BOBI javi PIKSIJU! Niko nam ne može oduzeti NADU protiv Portugala! Legenda oplela po Italiji...

printscreen

Fudbal

DARKO PANČEV ZA INFORMER: Ovo je SENZACIJA, a neka se BOBI javi PIKSIJU! Niko nam ne može oduzeti NADU protiv Portugala! Legenda oplela po Italiji...

Podeli vest

Fudbaleri Severne Makedonije režirali su čudo u Palermu savladavši Italiju 1:0 (0:0), a na taj način ostali su u trci za plasman na Svetsko prvenstvo

Svet bruji o našim komšijama iz Severne Makedonije, a kako i ne bi kada su bacili na kolena favorizovanu Italiju! Minule večeri Italijani su po prvi put u istoriji doživeli poraz na svom terenu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo! Dosadašnji skor fudbalske velesile je bio 48 pobeda, 11 remija i nijedan poraz na 59 utakmica.

Foto: Tanjug/AP

 

Cela planeta sada priča o podvigu koji su napravili, a jedan od najboljih makedonskih fudbalera svih vremena, legendarni Darko Pančev, za Informer. rs otkrio je kako je on iz njegovog ugla video utakmicu sa spektakularnim epilogom.

Foto: printscreen

 

- Svakako da je ovo velika senzacija sa obzirom na to da je naša reprezentacija pobedila aktuelnog prvaka Evrope i to još na njihovom terenu! To daje još veću težinu svemu onome što se dešavalo sinoć! Fudbal je možda jedini sport na svetu koji dozvoljava ovakva iznenađenja i zato i jeste najpopularniji! Izgubila je ekipa koja je bila dominantna i napadala, kreirala... Ne možemo da kažemo da Italijani nisu pokušavali da pobede! Imali su oko 15 kornera, ne znam koliko udaraca na gol, ali u fudbalu nije to dovoljno da pobediš, potreban je taj pogodak da bi se ostvario rezultat! Tu smo mi imali sreću da u 90+2 minutu postignemo gol! Ipak, sreća treba ponekad da se zaradi i da se "pozove" jednostavno rečeno! Trajkovski je na kraju postigao izvanredan pogodak, u stilu Ronalda! On zna tako da šutne, onako oštoro, niskim udarcem, tik pored stative, gde je bilo maltene neuhvatljivo za golmana i stvarno su napravili veliko iznenađenje! Sada treba da se spremamo polako za Portugal i da vidimo da se proba i tamo, zašto da ne- kroz osmeh je za Informer.rs poručio nekadašnji as Crvene zvezde.

Imao je Pančev samo reči hvale za selektora reprezentacije Severne Makedonije, Blagoja Milevskog, kojeg smatra pravim izborom! Takođe, otrkio je legendarni napadač da nema preterano visoko mišljenje o selekciji Italije.


 

Foto: Tanjug/AP

 

- Sa fudbalskog aspekta nije do te mere neočekivano, jer je naša reprezentacija kompaktna, poznaje se dugo vremena, imam izvanredno mišljenje za ovog selektora, mislim da je možda najbolji do sada, on je stručnjak koji prati šta se dešava u evropskom fubalu. Želi da igra, voli da igra, da proba da ostvari rezultat, ne misli sve vreme samo na odbranu, ali sinoć nas je Italija naterala svojim presingom da se mnogo više branimo, ali i to je normalno! To je ceh koji se plaća protiv ekipa koje su objektivno dominantnije. Inače, on odlično poznaje ovu generaciju, jer je njih i odveo na prvenstvo Evrope pre nekoliko godina kada je bio selektor mlade selekcije. To je jedna dobra kompaktnost između njih, ponekad se to vraća, a na sreću vratilo im se i sada u ovom ciklusu - kako u grupnoj fazi, tako i u baražu! Za mene nije iznenađenje, pogotovo što Italija nije više ono što je bila! Ikreno, za mene je bilo ogromno iznenađenje što su oni osvojili minulo prvenstvo Evrope! Smatram da oni nemaju veliku reprezentaciju kao što su imali pre 10, 20, 30 godina...I ovaj kiks što su napravili, pokazali su da ipak nisu zaslužili da nose epitet najboljeg na kontinentu. Opet kažem, osvojili su prvenstvo neočekivano i to je to! Fudbal jednostavno pruža mogućnost za takva iznenađenja!

Foto: Tanjug

 

Gde ste gledali utakmicu i kako ste proslavili? Videli smo da su ljudi i deca izašli na ulice i da je bila prelepa atmosfera...

- Utakmicu sam gledao kod kuće sa prijateljima, popili smo po jedno piće da proslavimo pobedu i svima nama je drago! Ovo je jedno veliko takmičenje koje nosi mnogo lepih i pozitivnih stvari i svakako da smo bili presrećni!

Foto: printscreen

 

Šta ocekujete od meča sa Portugalom? Moze li Vaša zemlja do još jednog ogromnog uspeha? 

- Za razliku od Italije, Portugal je drugi tip reprezentacije, selekcija u kojoj igra četiri, pet izvanrednih pojedinaca i biće jako teško, ali mi ćemo ponovo probati da uradimo ono što smo uradili u Italiji, zašto da ne?! 

Srbija je na čelu sa Draganom Stojkovićem Piksijem, uspela da prođe Santošovu ekipu, a da li i Severna Makedonija može da smogne snagu da eliminiše i drugog favorita u tako kratkom peridou?

Foto: Starsportphoto

 

- Srbija je uspela da napravi iznenađenje, objektivno to i jeste bilo iznenađenje! Portugalija je u poslednjih deset godina među najjačim selekcijama u Evropi i  na svetu, nije bilo lako to uradirti. Piksi im je podigao moral, samopouzdanje i to im se vratilo! E sad, najbolje bi bilo da se naš selektor Bobi Milevski javi Piksiju i da se konsultuje oko nekih stvari (smeh). Mislim da može da dobije neki dobar savet što se tiče utakmice! Ipak je sve dosta sveže, nedavno su eliminisali tu reprezentaciju! Kako će ispasti na kraju, videćemo... Čak i da se ne uspe, ova reprezentacija je pokazala da može i da ume i da zaslužuje veliki respekt i sa te strane svaka čast momcima, jer su pokazali da mogu!  - zaključio je Darko Pančev za Informer.rs  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Ovaj crep je severdzan i nebitan za nas Makedonce. Trpao golove ali pameti nikad imao nije. On uopste nije bitan nit je necim doprineo za ovaj rezultat ili neku dobru atmosferu pre Italije. A puna mu usta kad ne ide nekome...... Naped Makedonija.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija