• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2022

10:56

NIŠTA OD BOJKOTA - ENGLEZI ŽELE NA MUNDIJAL! Sautgejt NE MARI za ljudske živote!

Tanjug

Fudbal

NIŠTA OD BOJKOTA - ENGLEZI ŽELE NA MUNDIJAL! Sautgejt NE MARI za ljudske živote!

Podeli vest

Selektor Engleske Geret Sautgejt odbacio je mogućnost da njegova reprezentacija bojkotuje Svetsko prvenstvo u Kataru

Fudbaleri Engleske bez poraza završili su kvalifikacioni ciklus za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru, a očekivanja tamošnje javnosti dugo nisu bila veća. Četa Gereta Sautgejta poražena je u finalu Evropskog prvenstva, a najbolji "lek" za rane iz Londona bio bi trofej sa ovogodišnjeg Mundijala. 

Ipak, to je dalko lakše reći nego učiniti, a pred Englezima je dug put do eventualne titule prvaka sveta koju čekaju od 1966. kada su prvi i jedini put bili najbolji na planeti. 

Problem za Engleze mogao bi da predstavlja pritisak iz osotatka Evrope, a koji nameće bojkotovanje Svetskog prvenstva. Ipak, Sautgejt nema nameru da se odrekne sportskog uspeha kako bi se nekome "dopao". 

Foto: ap photo

- Nisam siguran šta bismo time postigli. To bi bila velika priča, ali turnir bi se održao. Najgore je što je to što se dogodilo tokom građenja stadiona, nema nikakve veze sa verom i kulturom. Nažalost, po tom pitanju ne možemo ništa da uradimo - rekao je Sautgejt. 

Podsećamo, tokom izgradnje stadiona u Kataru živote je izgubio veliki broj ljudi. Evropski mediji pisali su o 6.500 žrtava, ali se smatra da je neslužbeni broj daleko veći. Do te brojke se došlo iz razlčitih izvora iz Bangladeša, Indije, Nepala i Šri Lanke, odakle dolazi jeftina radna snaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija