• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.03.2022

15:55

NOVI VLASNIK ČELSIJA MRZI MUSLIMANE!? Abramovič USKORO prodaje Plavce!

Reuters

Fudbal

NOVI VLASNIK ČELSIJA MRZI MUSLIMANE!? Abramovič USKORO prodaje Plavce!

Podeli vest

Prodaja Čelsija ulazi u završnu fazu, a nakon poslednjih rezova ostala su četiri kandidata u borbi za londonskog velikana

Već mesec dana traje saga o prodaji Čelsija i odlasku Romana Abramoviča iz engleskog fudbala. Rat u Ukrajini naterao je britanske vlasti da uđu u "sukob" sa ruskim oligarhom koji je nakon svega prelomio i rešio da proda Plavce. 

Nekoliko nedelja je Abramovičev tim slušao ponude kupaca, a kako britanski mediji prenose lista je svedena na samo četiri imena. Američka banka "Rejn" obavestila je kupce ko je prošao u "uži izbor". Nova dva imena na spisku su Stiven Puljaka i porodica Rikets. 

Vlasnik Boston Seltiksa - Stiven Puljaka, već je imao dodirnih tačaka sa fudbalom budući da je vlasnik 55 odsto ackija Atalante. Pored toga, "Dejli Mejl" ističe da je američki biznismen i kopredsedavajući privatnog kapitala grupne Bein Kapital. 

Ipak, najveće iznenađenje jeste odluka da se sasluša ponuda porodice Rikets. Kontroverzni Džo Rikets u prošlosti je često ulazio u sukobe na verskoj osnovi. Jednom prilikom je vlasnik Čikago Kabsa rekao da su muslimani njegovi neprijatelji, a poučeni prethodnim iskustvom navijači Čelsija bi voleli da izbegnu sve moguće neprijatnosti tog tipa, ali...

Foto: Reuters

"Dejli Mejl" ističa da su Riketsovi ostvarili saradnju sa Kenom Grifinom, te da su njihove šanse da preuzmu Čelsi značajno skočile. Naime, Grifinova "težina" procenjena je na oko 20.000.000.0000 funti i jedini je koji u ovom momentu može da isplati prohoteve Romana Abramoviča. 

Paljukino bogatstvo znatno je manje u odnosu na preostale kandidate, iznosi tek oko tri milijarde, a dodatni problem za vlasnika Boston Seltiksa predstavlja njegov udeo u Atalanti koji nije po pravilima UEFA. 

Od ranije je poznato da su poslednji "filter" prošli Tod Bouli i Sebastijan Koji nude oko dve i po milijarde funti iako je Abramovič odredio cenu od četiri!

Skaj Sports piše da će kandidati koji su ušli u uži izbor imati pristup Čelsijevim prostorijama sa podacima. Biće im data lozinka koja će im omogućiti da pogledaju sve finansijske podatke londonskog kluba, uključujući i ugovore igrača. Pored toga, svi oni će imati priliku da posete klub i zpoznaju se sa trenernom Tomasom Tuhelom, predsednikom Brusom Bakom i izvršnim direktorom Gajom Lorensom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija