• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

29.03.2022

15:21

HRVATI NIKAKO! BIVŠI REPREZENTATIVCI ZA INFORMER O ŽREBU:  Voleli bi Švajcarsku i Katar zbog OVOGA! Ako pobediš PORTUGAL, ne plaši se NIKOGA!

Printscreen

Fudbal

HRVATI NIKAKO! BIVŠI REPREZENTATIVCI ZA INFORMER O ŽREBU: Voleli bi Švajcarsku i Katar zbog OVOGA! Ako pobediš PORTUGAL, ne plaši se NIKOGA!

Podeli vest

Uzbuđenje raste, čekaju se poslednji putnici za Svetsko prvenstvo, napetost je sve veća, a hoće li biti još iznenađenja saznaćemo ove večeri

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, portugalske Brage i reprezentacije Srbije, Nikola Stojiljković, za Infromer.rs govorio je o predstojećem Mundijalu, očekivanjima, ali i željama uoči žreba koji će biti održan u petak, 1. aprila.

- Iskreno, priželjkujem Kanadu - kroz osmeh je kao iz topa počeo razgovor ubojiti golegeter koji je trenutno u poljskom Pjastu.

Foto: reuters‚

 

Na pitanje zašto mu je ova reprezentacija prva pala na pamet odgovorio je da je gledao njihov veliki uspeh posle nekoliko decenija i da bi to bilo zanimljivo! 

- Odlični su bili Kanađani u kvalifikacijama, prošetali se grupom, Milan Borjan je bio sjajan i zbog njega bi bio i te kako zanimljiv taj duel! Kada su evropske selekcije u pitnaju, iskreno, voleo bih Švajcarsku! Iako oni imaju dobru reprezentaciju, mislim da su svi željni da im re revanširamo! 

Kada je Nikola bacio pogled na šešire i potencijalne protivnike, rekao je da bi iz prvog najviše voleo Katar, jer su sve ostale selekcije brutalno dobre i teške, a da bi bilo sjajno igrati sa domaćinom! Ipak, kada je razmislio, odlučio se za Portugal!

- Mi Srbi smo takvi, volimo da teramo inat! Još kada bi ceo stadion bio protiv nas, smatram da bi nam to dalo samo dodatni motiv protiv Katara od kojeg smo naravno jači! Mada, sa druge strane, Portugal nam je dobro legao, mislim da bi se sa njima odlično nosili kada je taj prvi šešir u piranju! Jedno je sigurno! Ne bih voleo Hrvate! Osim što imaju dobar tim, tu bi emocije bile prenaglašene i ne znam šta bi to donelo! Poslednji put su nam naneli poraz, a voleo bih da se sa njima sastanemo posle grupe! 

Foto: Starsportphoto

 

Ostavio je dubok trag sjajni špic igrajući za Bragu, odlično poznaje Portugalce, pa je uoči večerašnjeg duela sa Severnom Makedonijom poručio:

- Portugalija je ogroman favorit! Neću da kažem da će domaćinu biti lako! Iskreno navijao sam da Makedoci odu na Svetsko prvenstvo, ali pošto igraju sa jednom od tri najbolje reprezentacije Evrope, teško! Jesu izbacili Italiju, ali srećno! Da igraju protiv većine ekipa, navijao bih za njih, ali pošto se sastaju sa Portugalom, moram da priznam da ću ipak biti uz Santošovu ekipu!

Foto: Tanjug/AP

 

Stojiljkovićev saigrač je Kostadinov, reprezentativac Severne Makedonije, koji zbog kartona nije igrao protiv Italijana, pa je Srbin upućen kako razmišljaju.

- Ni oni sami nisu očekivali da će da eliminišu prvaka Evrope! Ipak, sada među njima vlada euforija i imaju veću nadu protiv Portugalaca nego što su imali uoči minulog susreta - otkiva Stojiljković! 

Foto: Tanjug/AP

 

Odlični srpski napadač je poručio da veruje da Srbija u Kataru može mnogo!

- Ko je verovao da Portugal neće biti prvi u našoj grupi? Ko je mislio da će Makedonci izbaciti Italijane? Zato je fudbal najgledaniji sport na svetu! Verujem u selektora Piksija i naše momke! 

Nekadašnji zlatni "orlić" i fudbaler Crvene zvezde, Andrija Luković uživa u Portugaliji, pružao je odlične partije u Famalikau, a sada je član Belenensesa. Luković  je kao i cela fudbalska javnost svim srcem uz "orlove" i nada se uspehu! On je imao malo slične želje kao Stojiljković:

- Pre svega, voleo bih Katar i Švajcarsku! Sigurno bi bilo spektakularno protiv domaćina, ali bitniji od prvog šešira je definitivno drugi! Iskreno, nadam se da ćemo vratiti Švajcarcima ono iz prošlih kvalifikacija kada smo se sreli! Kada je u pitanju četvrti šešir, tu nema priče! Treba da nam bude svejedno- kaže Luković i dodaje:

Foto: Starsportphoto

Andrija Luković je bio među Orlićima koji su doneli veliku radost Srbiji

- Kada pobediš Portugal, ne treba da se plašiš nikoga! Naša selekcija je u odličnoj formi, momci su odlični u svojim klubovima, ali i kada su zajedno! To raduje!

Sa lica mesta Luković za Informer otkriva u kakvom raspoloženju Portugalci dočekuju večerašnji meč sa Severnom Makedonijom, posle kojeg će biti jasno ko ide u Katar!

- Oni su baš samouvereni, ali bili su i protiv nas! Ipak, svesni su i sami da su imali mnogo sreće protiv Turske! Oni kažu da je Santoš srećan trener i da se neće dva puta opeći- zaključio je Luković.

Foto: Starsportphoto

 

Od 19:00 časova sastaju se Nigerija i Gana, odnsono Senegal i Egipat. Drugi meč je posebno zanimljiv jer će ljubiteli fudbala u Evropi, posebno oni koji vole Premijer ligu imati priliku da vide ko će se oprostiti od Katara, Salah ili Mane, dva fenomenalna igrača! Kada je u pitanju prvi par, u prvom meču nije bilo golova.  Egipćani su kod kuće slavili minimalnim rezultatom 1:0. Tamo gol u gostima i dalje važi, a to će značiti Alžiru koji dočekuje Kamerun i ima prednost od 1:0! Tunis je u gostima dobio Mali, takođe sa 1:0. U duelu Maroka i Konga bilo je 1:1. Ove utakmice na programu su od 21:30 časova.

Foto: Tanjug

 

Definitivno će jedan od najzanimljivijih mečeva biti onaj između Portugalije i Severne Makedonije! Ronaldo i drugovi od 20:45 minuta dočekuju ekipu koja je bila kobna po Italijane, a Poljska u istom terminu Švedsku. Podsetimo, trećeg putnika iz Evrope kada je u pitanju baraž dobićemo u junu. Vels čeka boljeg iz duela Škotska - Ukrajina. Dakle, tokom dana ćemo dobiti sedam novih učesnika SP, azijske kvalifikacije će nam dati i rivala Australiji u plej-ofu. Podsetimo, pobednik dvomeča dve najbolje trećeplasirane ekipe iz Azije igraće protiv 5. selekcije južnoameričkih kvalifikacija za konačan plasman na Mundijal. Asutralija je siguran učesnik tog azijskog pelj-ofa, dok se za to drugo mesto bore UAE, Irak i Liban. Emirati čekaju Južnu Koreju i imaju bod više od Iraka koji gostuje Siriji! Liban gostuje Iranu i zaostaje tri boda u odnosu na UAE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede! (VIDEO)

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15