• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2022

22:22

BOLJE OSVETLJENJE NEGO U DISKOTECI! Senegal LJUBI belu tačku, Egipat u SUZAMA! Salah ne ide u Katar! (VIDEO)

printscreen Twitter

Fudbal

BOLJE OSVETLJENJE NEGO U DISKOTECI! Senegal LJUBI belu tačku, Egipat u SUZAMA! Salah ne ide u Katar! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Senegala plasirala se na Mondijal, pošto je posle boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacila Egipat

Bilo je svega u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo između Senegala i Egipta u Diamniadiju. Domaća reprezentacija je jurila zaostatak od jednog gola iz prve utakmice (0:1), do nje su i došli, Bulaje Dia je već u trećem minutu doneo vođstvo aktuelnom prvaku Afrike i tako anulirao prednost Egipta iz prvog meča baraža. Rezultat se nije menjao do kraja regularnih 90 minuta, ali ni posle produžetaka, pa je putnik za Katar odlučen posle penala.

Sa tribina neverovatne scene: Laseri su bukvalno "šetali" po terenu i ometali igrače Egipta, to je već u najavi predstavljalo nemoguću misiju za sve na terenu. Sve je kulminiralo pre samog izvođenja jedanaesteraca.

Kako bi pomogli navijačima, domaći su krenuli da gase i pale reflektore, da prave "veštački" mrak, a laseri su tek tada počeli da igraju po licima igrača gostujućeg tima.

Zanimljivo da je po licima Senegalaca sve bilo čisto kao suza. Izgledalo je kao da su Egipćani došli u jednu od najboljih diskoteka na svetu.

Osveta je domaće odmah stigla pošto je Kalidu Kulibali promašio prvi penal i nagovestio veliku dramu. Revanširao mu se Mo Salah, delom iznerviran zbog čitave situacije, pa je najbolji igrač Egipta prebacio loptu daleko preko gola.

U drugoj seriji, prvo je golman Egipta, uprkos laserima, odbranio penal Siseu, ali je Zizo kroz "zavesu" lasera poslao loptu pored stative.

Usledili su konačno posle svega i realizovani penali Sara i El Solije, te Dijenga... A Egipat nije mogao da ostane imun, Mostafa Mohamed je promašio u četvrtoj seriji. Kao i u finalu Afričkog kupa nacija, odlučujući jedanaesterac za Senegalce protiv Faraona, postigao je Sadio Mane.

Posle svega, Egipat ne ide u Katar, dok će završnica Mondijala ostati siromašnija za jednog od najboljih fudbalera sveta Moa Salaha.

Osim Senegala, kroz baraž su do Svetskog prvenstva stigla je Gana posle remija (1:1) na gostujućem terenu sa Nigerijom, nakon 0:0 u prvom meču.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija