• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

18:26

DELEGACIJA FSS OTPUTOVALA U DOHU NA ŽREB ZA MONDIJAL! Piksiju imena nisu bitna!

FSS

Fudbal

DELEGACIJA FSS OTPUTOVALA U DOHU NA ŽREB ZA MONDIJAL! Piksiju imena nisu bitna!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u trećem šeširu na izvlačenju grupa za Mondijal u Kataru, a svečana ceremonija obaviće se prvog aprila od 18 časova

U ekspediciji FSS nalaze se predsednika Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković i direktor Stevan Stojanović.

Kada je reč o potencijalnim rivalima na najvažnijoj smotri svetskog fudbala, stav selektora Srbije Dragana Stojkovića odavno je poznat.

- Iskreno, ne razmišljam previše o žrebu, osim što ću biti tamo kao član delegacije Fudbalskog saveza Srbije. Sačekaćemo da se i ta ceremonija završi i nastavićemo najnormalnije da se pripremamo za ono što nas očekuje u narednom periodu. Imena protivnika nisu toliko bitna, zanima me isključivo reprezentacija Srbije. Bavim se našim stilom igre, našom taktikom, sistemom i zadacima koje treba da uradimo da bismo došli do cilja - rekao je Stojković, a potom nastavio:

- Teren je jedino merilo i potpuno je svejedno protiv koga igrate. Naročito u ovom modernom fudbalu koji gledamo i u kome uživamo, pokazalo se u više navrata da ime protivnika ne znači ništa. Tako govorim i svojim igračima, zahtevam od njih da se fokusiraju na svoju igru i da budu maksimalno fokusirani na svoj deo posla. Koju god reprezentaciju da dobijemo u petak na žrebu, biće to dobra i interesantna grupa koju će cela nacija sa nestrpljenjem iščekivati i jedva čekati početak Svetskog prvenstva. Čak će i posle žreba biti rano za bilo kakve prognoze, jer nas više od sedam meseci deli do prve utakmice na završnom turniru u Kataru. Pre toga nas očekuje izuzetno važan ciklus utakmica u Ligi nacija, imaćemo četiri duela u junu i dva u septembru. To su izazovi koji imaju takmičarski smisao i koje moramo ozbiljno da shvatimo. Ići ćemo korak po korak, rešavaćemo stvari onim redom kako budu dolazile - istakao je Dragan Stojković Piksi.

Foto: Starsportphoto

 

Interesantan je bio i odgovor stratega Orlova na pitanje danskih novinara o važnosti rezultata prijateljske utakmice koja je odigrana u utorak uveče na stadionu Parken u Kopenhagenu:

– Meni nije važan. Ako vama ova pobeda znači, nemam ništa protiv. Možda se sretnemo ponovo na Svetskom prvenstvu u Kataru. E, to se računa. I to bi bila sasvim druga priča. Kada se igra za bodove, Srbija se ne plaši nikoga i može ravnopravno da se nosi sa bilo kojom reprezentacijom na svetu - dodao je selektor Srbije.

U delegaciji Fudbalskog saveza Srbije koja je otputovala za Dohu, nalaze se još tim menadžer reprezentacije Nemanja Filipović, tiketing-menadžer Jovana Sultanović, oficir za bezbednost Ivan Petrić, oficir za medije Milan Vuković i član medija-tima Nebojša Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Spektakularno završeni Dani Kladova
Društvo

Spektakularno završeni Dani Kladova

Spektaklom u tvrđavi Fetislam, koncertom Danice Crnogorčević, u prisustvu nekoliko hiljada građana, uz vatromet i baklje na zidovima tvrđave, završeni su ovogodišnji Dani opštine Kladovo, koji su, utisak je svih građana opštine, ove godine zaista prevazišli sva očekivanja.

27.04.2024

12:40

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija