• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2022

09:33 >> 11:08

SRBIN I HRVAT OČI U OČI! Piksi se sreo sa Dalićem, zagrlio i pitao DA LI BI VOLEO SRBIJU ZA PROTIVNIKA!? Evo šta je ODGOVORIO! (VIDEO)

fss.rs

Fudbal

SRBIN I HRVAT OČI U OČI! Piksi se sreo sa Dalićem, zagrlio i pitao DA LI BI VOLEO SRBIJU ZA PROTIVNIKA!? Evo šta je ODGOVORIO! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije naći će se u trećem šeširu na izvlačenju grupa za Mondijal u Kataru, a svečana ceremonija obaviće se prvog aprila od 18 časova

U ekspediciji FSS nalaze se predsednik Nenad Bjeković, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković i direktor Stevan Stojanović, a odmah po dolasku naše delegacije u Dohu, viđena je krajnje simpatična scena u holu hotela u kome se u petak uveče održava žreb za grupnu fazu Svetskog prvenstva, prenosi sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Selektor Srbije Dragan Stojković zagrlio je kolegu iz hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića i postavio mu direktno pitanje:

- Reci iskreno, da li bi voleo Srbiju kao protivnika u grupi na Svetskom prvenstvu?

Hrvatski stručnjak koji je u Rusiji pre četiri godine napravio istorijski rezultat plasmanom u finale Mundijala, odgovorio je bez puno razmišljanja:

- Ne bih, naravno. Ne zato što ne volim Srbiju, već zato što imate odličan tim. Srbija je opasna reprezentacija - rekao je Dalić!

Selektor Hrvatske je biranim rečima govorio o kvalitetima srpske reprezentacije:

- Sad sam baš rekao Draganu, ono što je Srbija uradila u Lisabonu zaslužuje svaku pohvalu. Njegovim dolaskom na mesto selektora, promenilo se puno toga u vašoj reprezentaciji i sada ste tvrd orah za sve rivale. Ne verujem da će bilo koja velika reprezentacija biti srećna ukoliko izvuče Srbiju u grupi. Slična je situacija kao sa Hrvatskom, imate puno kvalitetnih igrača koji igraju u dobrim klubovima. Piksi je to lepo posložio i sada definitivno delujete kao tim. Pobediti Portugal na gostujućem terenu golom u 90. minutu, svojstveno je samo ozbiljnim reprezentacijama. Rekao sam i pred onu utakmicu u plej-ofu za Evropsko prvenstvo da bih više voleo Škotsku za protivnika. Čisto iz fudbalskih razloga, ništa drugo. Lakše mi je sa Škotima, nego sa Srbima. I videlo se u Glazgovu da sam bio u pravu. Škotsku smo lako otpisali sa Evropskog prvenstva, a sa Srbijom bi bilo daleko teže.

Foto: Tanjug

 

Stojković i Dalić su u hotelu sedeli u društvu Branka Ivankovića, još jednog poznatog hrvatskog stručnjaka koji je dobar deo svoje trenerske karijere proveo u arapskim zemljama.

- Piksi i ja smo imali sličan trenerski put – nastavio je Dalić – ”On je radio u Japanu i Kini, ja u Saudijskoj Arabiji i Emiratima. Nakon toga smo dobili šansu da sednemo na klupu nacionalnog tima. Mnogo toga nam se poklopilo, naravno dodali smo i nešto naše, a rezultati dokazuju da smo obojica na pravom putu. Srbija je sjajno odradila posao u kvalifikacijama, mi smo takođe bili na visini zadatka i izborili direktan plasman na Svetsko prvenstvo. Doduše, naša grupa je bila nešto lakša, ali smo odigrali zrelo, ispunili očekivanja i osvojili prvo mesto.

Foto: reuters

 

Selektor Hrvatske ne krije da se svojevremeno divio fudbalskom šarmu Dragana Stojkovića:

- Piksi je bio legenda, jedan od najboljih jugoslovenskih fudbalera. Ne možemo da se poredimo, ja nisam bio ni blizu njegovog talenta i njegove karijere. Više sam bio radilica na terenu, prosečan klupski igrač. Nikada nisam igrao za reprezentaciju i to mi je falilo u momentu kada sam postavljen za selektora. Zato sam i rešio da se okružim momcima kao što su Olić, Čorluka i Mandžukić. Odnosno, igračima koji su imali fantastične karijere i koji mogu mnogo da mi pomognu – rekao je Dalić i na kraju dobio još jedno zanimljivo pitanje – Piksi ili Prosinečki?

- Robi je više bio igrač poteza. Onako, za dušu navijača. A Piksi je bio nekako konkretniji. Ne znam, šta Vi mislite? Ko je bio bolji?
Odgovorili smo da su Stojković i Prosinečki bili kompatibilni fudbaleri. Ono što nije imao Robi, imao je Piksi. I obrnuto.
- Tako je. Nema sumnje da su obojica bili igrači top klase. Možda je kod Piksija bilo više trke i energije. A Robi je igrao za raju. Lažnjak, duga lopta, dribling… Sjajno su se dopunjavali i bili su odličan tandem. Dodajte tu i Deju, pa pogledajte kakav se fudbal nekada igrao u Jugoslaviji. Koliko je tu bilo klase i kvaliteta. Koliko znanja. Impresivno – zaključio je Zlatko Dalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija