• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2022

07:32

MUNDIJALSKA GROZNICA! SRBIJO, DOŠAO JE I TAJ DAN! Evo kada je žreb, gde možete da gledate, ko su potencijalni rivali....

Starsportphoto/fss

Fudbal

MUNDIJALSKA GROZNICA! SRBIJO, DOŠAO JE I TAJ DAN! Evo kada je žreb, gde možete da gledate, ko su potencijalni rivali....

Podeli vest

Došao je i taj dan! Žreb za Svetsko prvenstvo je 1. aprila, a Srbija će nakon 18 časova (RTS 1) saznati rivale na Mundijalu u Kataru

Dileme više nema, fudbalska reprezentacija Srbije će biti u trećem šeširu. Mogu Orlovi da se na Mundijalu u Kataru nađu u "grupi smrti", ali ako budi imali malo sreće scenario bi mogao da bude mnogo povoljniji. 

Prvi put tokom žreba grupa neće biti poznati sve 32 selekcije kada se budu izvlačile kuglice, već samo 29. Vredi napomenuti da će u svakoj grupi biti po jedna ili dve evropske selekcije, ali ne više od toga. Za sve ostale kontinente je moguća najviše jedna selekcija po grupi.

Foto: Starsportphoto

Orlovi čekaju rivala na Svetskom prvenstvu



Znači, ako iz prvog i drugog šešira u istu grupu budu bile izvučene dve evropske selekcije, Srbija automatski neće moći da bude deo te grupe, a to će nam sužavati broj grupa u kojima bi "orlovi" mogli da završe dok na red za izvlačenje dođe treći šešir.

Jedno je sigurno, Srbija sigurno ne može da igra sa Iranom, Japanom, Marokom, Poljskom, Južnom Korejom i Tunisom.

Srbija u trećem šeširu

Danima se svi bave potencijalnim rivalima, protiv koga bi Orlovi mogli da igru, koji bi bio najgora opcija, ko najgora.... Ali, najvažnije je da naši igrači budu zdravi i u formu, ko će biti rival u tom slučaju neće biti važno. Već su dokazali da mogu da se nose sa najboljima, pa neka sada oni malo razmišljaju o nama. Orlove se nikoga ne plaše i nikome se neće prilagođavati. 

Foto: reuters/ap photo

 

PRVI ŠEŠIR: Katar, Brazil, Belgija, Francuska, Argentina, Engleska, Španija, Portugal

DRUGI ŠEŠIR: Holandija, Nemačka, Danska, Švajcarska, Urugvaj, Hrvatska, Meksiko, SAD

TREĆI ŠEŠIR: Senegal, Iran, Japan, Maroko, SRBIJA, Poljska, Južna Koreja, Tunis

ČETVRTI ŠEŠIR: Kanada, Kamerun, Ekvador, Saudijska Arabija, Gana, Kostarika - Solomonska Ostrva/Novi Zeland*, Peru - Australija/UAE*, Vels - Ukrajina/Škotska.

Svetsko prvenstvo je na programu od 21. novembra do 18. decembra. Orlovi će do Mundijala  sigurno odigrati šest utakmica, i to čak četiri u 10 dana, dok postoji mogućnost da broj poraste za još jednu.

Foto: reuters

 

Ligaški deo takmičenja širom sveta da se završi najkasnije 13. novembra. Zatim sledi nedelju dana pauze i okupljanje reprezentacija. Još nema potvrde da će Srbija igrati prijateljsku utakmicu u tom periodu. Nije isključno ni da će preskočiti zbog toga što će ekipa biti u takmičarskoj formi, selektor Dragan Stojković ima poslednju reč.

Jun rezervisan za Ligu nacija

Orlove ćemo posle Mađarske i Danske  ponovo na terenu gledati 2. juna kada u sklopu 1. kola B grupe Lige nacija u Beogradu gostuje Norveška. Tri dana kasnije ugostićemo Sloveniju, a 9. juna putujemo u Švedsku. Za kraj, sledi gostovanje Sloveniji 12. juna.

Foto: Starsportphoto

 

Orlovi će se ponovo okupiti krajem septembra kada ćemo 24. dočekati Šveđane, dok tri dana kasnije gostujemo Norveškoj. Videćemo, to bi mogao da bude poslednji takmičarski meč Srbije pred početak Mundijala.

Oktobar je rezervisan za treće, četvrto i peto kolo Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija, odnosno svi termini od 4/5 oktobra do 6. novembra su praktično zauzeti. Takođe,  9. oktorbar rezervisan za žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na EP 2024. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17