• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.03.2022

14:22

FIFA DONELA NEVEROVATNU ODLUKU! Bogataši više ne mogu da rade šta hoće!

fss

Fudbal

FIFA DONELA NEVEROVATNU ODLUKU! Bogataši više ne mogu da rade šta hoće!

Podeli vest

Žreb za Svetskog prvenstva u Kataru je u petak od 18 sati (RTS 1), a FIFA je dan pred žreb donela neverovatnu odluku

FIFA je na kongresu predstavila nova pravila o pozajmicama igrača koja će značajno promeniti fudbalsko tržište, odnosno poslovanje klubova u prelaznim rokovima. Nije ovom odlukom biti zadovoljni bogataši.

Klubovi će novim odredbama biti svedeni na maksimalan broj igrača koje mogu poslati na pozajmicu. Od 1. jula ove do 30. juna sledeće godine, timovi će moći da pozajmljuju najviše osam fudbalera.

Foto: fss

 

To nije sve, broj će do 2024. pasti na maksimalno šest. Međutim, pravila se neće odnositi na igrače mlađe od 21 godine, koje će klubovi i dalje moći da pozajmljuju bez ograničenja.

Osim toga, više neće biti moguće poslati igrača na dvogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa, a jednom klubu će biti dozvoljeno da pozajmi drugom najviše trojicu tokom sezone.

Pozajmljen igrač u jednom klubu neće moći da pređe u drugi, kao što je moglo do sada. Nema sumnje, biće ovo udarac za najbogatije evropske klubove koji imaju veliki broj fudbalera na pozajmicama.

Podsećamo, Srbija žreb za Mundijal čeka u trećem šeširu.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija