• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.04.2022

19:25 >> 19:56

LEDI SE KRV U ŽILAMA - ORLOVI UDARAJU NA PETOSTRUKOG PRVAKA SVETA! Srbija na Mundijalu servira OSVETU za poraz iz Rusije!

Tanjug

Fudbal

LEDI SE KRV U ŽILAMA - ORLOVI UDARAJU NA PETOSTRUKOG PRVAKA SVETA! Srbija na Mundijalu servira OSVETU za poraz iz Rusije!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije smeštena je u grupu G, a Svetsko prvenstvo u Kataru otvoriće protiv Brazila

Da li je moglo bolje - bez dileme da jeste! Srbija će Mundijal u Kataru otvoriti protiv petostrukog svetskog šampiona, najbolje rangirane ekipe na FIFA rang listi i prvog favorita za novi trofej. Nažalost, Orlovi su prethodni Mundijal završili porazom od Karioka, a nadamo se da će u Kataru četa Dragana Stojkovića Piksija naplatiti stare dugove i pozitivnim rezultatom otvoriti učešće na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu!

Jasno je da o kvalitetu Brazila ne treba trošiti mnogo reči. Na stadionu Spartaka u Moskvi 2018. godine rutinski su nas savladali sa 2:0, a strelci su bili Paulinjo i Tijago Silva. Karioke su bile bolje i četiri godine ranije. Srbiju je tada predvodio Ljubinko Drulović, Brazilce Luiz Filipe Skolari, a jedini pogodak na prijateljskoj utakmici u Sao Paoulu postigao je Fred. 

Foto: Peđa Milosavljevic Informer

Zanimljivo, Orlove će najverovatnije i u Kataru predvoditi isti tandem - Dušan Tadić - Aleksandar Mitrović, baš kao 2014. i 2018. godine. Ipak, nadamo se sa mnogo više uspeha nego u prethodna dva navrata. 

Brazilci su svoje kvalifikacije završili bez poraza, sa 14 pobeda i samo tri remija. Nisu Titeovi izabranici uspeli da savladaju Argentinu u dva navrata, dok je veliko iznenađenje režirao Ekvador na stadionu "Rodrigo Paz Delgado" 27. januara ove godine kada su sa igračem manje otkinuli bod Brazilcima. 

Foto: reuters

Ako bi pričali o vrednosti reprezentacije Brazila, po pisanju prestižnog "Transfermarkta", Karioke vrede - 846.000.000 evra. Po informacijama istog portala najskuplji fudbaler je Vinisijus Žunior koji vredi okruglo 100 miliona, a prate ga Nejmar (90.000.000), Markinjos (75.000.000), te dvojac iz Liverpula - Fabinjo i Alison od po 60.000.000 evra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija