• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: infoermer.rs

02.04.2022

17:39

BAJERN SE PROŠETAO KROZ FRAJBURG! Kostićev Ajntraht se obrukao protiv "fenjeraša"

Tanjug/AP

Fudbal

BAJERN SE PROŠETAO KROZ FRAJBURG! Kostićev Ajntraht se obrukao protiv "fenjeraša"

Podeli vest

Fudbaleri Bajerna savladali su Frajburg na gostovanju rezultatom 4:1 (0:0) i time se ustalili na prvoj poziciji Bundeslige

Utakmica je u potpunosti protekla u znaku "Bavaraca", jer su osim boljeg rezultata imali čak 28 šuteva na gol, naspram 10 protivnikovih. Pored toga minhenski klub je i više držao loptu u svom posedu.

Nije sve tako lepo bilo po aktuelnog prvaka Nemačke do početka ovog meča, jer je bilo pitanje da li će moći da nastupi najbolji igrač kluba Robert Levandovski, koji je nedavno sa bele tačke odveo Poljsku na Mundijal.

Interesantno da su svih pet golova postignuti u drugom poluvremenu.

Foto: Tanjug/AP

 

Najpre je Bajern poveo u 58. minutu golom Gorecke, pet minuta kasnije domaći su izjednačili golom Petersena, a onda je usledio ples nemačkog giganta, koji je jasno pokazao zašto je jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige šampiona. Najpre je Gnabri pogodio u 73. minutu, da bi posle devet minuta bio precizan i Koman, a tačku na i u 96. minutu stavio je Sabicer, letošnje pojačanje iz Lajpciga.

Kostićev Ajntraht se propisno osramotio protiv ubedljivo poslednjeplasiranog Grojter Firta, gde su kod kuće odigrali samo 0:0, u utakmici gde im je trijumf bio od neizmerne važnosti za plasman u Ligu Evrope.

Od ostalih rezultata videli smo- remi Arminije iz Bilefelda sa Štugartom 1:1, zatim trijumf Bajera iz Levekuzena protiv Herte 2:1 i iznenađujuć trijumf Bohuma protiv Hofenhajma u gostima takođe 2:1. Hofenhajm juri evropska takmičenja, pa ih je ovaj poraz dodatno udaljio od toliko željene Lige šampiona.

Foto: Tanjug/AP

 

U subotu je na programu još derbi između Borusije iz Dortmunda i Lajpciga. Utakmica, koja će verovatno odlučivato o tituli prvaka Nemačke, jer ukoliko "Milioneri" ne dođu do trijumfa, to će značiti praktično da je titula otišla u ruke Bajernu, jer je objektivno teško očekivati da izabranici Julijana Nagelsmana ispuste potencijalnih osam ili devet bodova prednosti pet kola pre kraja.

Do važnih bodova stigao je i Bohum na gostovanju Hofenhajmu.
Slavio je sa 2:1, au glavnoj ulozi bio je bivši napadač Partizana, Japanac Takuma Asano.
On je postigao oba gola za Bohum, prvo u 28, a potom i u 58. minutu susreta.
Jedini gol za domaće je na asistenciju Andreja Kramarića postigao David Raum.

Bundesliga, 28.kolo

Petak
Union Berlin - Keln 1:0 (0:0)
Avondži 49

Subota
Arminia - Štutgart 1:1 (0:1)
Kruger 59 - Kalajdžić 25
Bajer - Herta 2:1 (2:1)
Alario 35, Belarabi 40 - Darida 42
Ajntraht - Grojter Firt 0:0
Frajburg - Bajern 1:4 (0:0)

Petersen 63 - Gorecka 58, Gnabri 73, Koman 82, Sabicer 90+6
Hofenhajm - Bohum 1:2 (0:1)
Raum 54 - Asano 28, 59
18:30 Borusija Dortmund - Lajpcig

Nedelja:
15:30 Augzburg - Volfsburg
18:30 Borusija Mehengladbah - Majnc

gs to your website!
Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija