• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.04.2022

13:36

ZVEZDA I PARTIZAN DALI OGROMAN NOVAC "agentima"! Višemilionski GUBITAK za "VEČITE rivale"!

Starsportphoto©

Fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN DALI OGROMAN NOVAC "agentima"! Višemilionski GUBITAK za "VEČITE rivale"!

Podeli vest

Večiti rivali su u poslednjih godinu dana uplatili skoro 2.000.000 evra posrednicima u transferima igrača

Fudbalski savez Srbije priližio je izveštaj od marta prošle godine, po kom se jasno vidi da su Crvena zvezda i Partizan za godinu dana skoro dva miliona evra platili posrednicima u transferima igrača. 

Klub iz Humske je "agentima" platio 1.097.715 evra za 13 igrača, dok je Crvena zvezda bila nešto "skromnija" i uložila svega 891.706 evra. 

Kada govorimo o pojedinačnim transferima, najskuplji je bio dolazak Umara Sadika iz Rome u Partizan. Crno-beli su tada na račun Ivice Pavlovića uplatiti 234.815 evra, a isti posrednik pojavljuje se i u dolasku Kristijana Pićinija u Zvezdu. Tada su crveno-beli na isti račun dodali još 135.207 evra. 

Ipak, dolazak Pićinija nije najskuplja Zvezdina investicija. Ohi Omoidžuanfo stigao je na Marakanu bez obeštećenja, ali su zato njegovi zastupnici za potpis uzeli "masne" pare. Naime, Aneke Ata iz norveške agencije Emefi je za Ohijev dolazak inkasirao 165.000 evra. Pored Ohija, klupsku kasu Crvene zvezde "oslabila" je kupovina Nemanje Motike, a njegov posrednik Nikola Damnjanac dobio je 120.000 evra. 

Foto: Starsportphoto

Zanimljivo je da je identična suma, kao u slučaju Motike, isplaćena Mariju Mamiću. sina Zdravka Mamića, za transfer Njegoša Petrovića u špansku Granadu.

Crno-bele je najviše koštao pomenuti Umar Sadik, a prvi sledeći je Kvinsi Menig. Holandska agencija "Froca sports" dobila je 144.000 evra, a oni nisu jedini koji su zaradili na Partizanovoj kupovini budući da je predstavnik "World Soccer International" grupe - Aleksandar Važić, dobio još 45.000 evra. 

Povratak Rikarda Gomeša u Partizan takođe nije bio jeftin budući da je za njego potis Mahmud Nazine dobio 150.000 evra. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Bolje govori srpski, a potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!
Društvo

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Bolje govori srpski, a potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!

Ana Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.a Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.

09.05.2024

10:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija