• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2022

20:00

BUNKER NIJE IZDRŽAO NA ETIHADU! De Brujne VODI Siti ka polufinalu! Redsi već ZAVRŠILI posao (VIDEO)

Tanjug/AP

Fudbal

BUNKER NIJE IZDRŽAO NA ETIHADU! De Brujne VODI Siti ka polufinalu! Redsi već ZAVRŠILI posao (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula savladali su Benfiku u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona na Lužu sa 3:1 (2:0), dok je Mančester Siti na Etihadu pobedio madridski Atletiko rezultatom 1:0 (0:0)

Dominirali su Građani tokom celog meča sa Jorgandžijama, ali u prvom poluvremenu nisu mogli da pronađu put do mreže. Koliko su izabranici Pepa Gvardiole bili inferiorniji u prvih 45 minuta, svedoči činjenica da Madriđani nisu uputili nijedan šut ka Edersonu do odlaska na odmor.

 

 

 

U nastavku, Siti je nastavio sa još jačim pritiskom, dok se Atletiko opredelio za čuvanje rezultata, bez preterane želje da ugrozi Edersona.

Inicijativa se isplatila u 70. minutu kada je Kevin de Brujne konačno probio bunker Madriđana. Sjajnu loptu dobio je kapiten Sitija od Fodena i majstorski savladao Oblaka za delirijum na tribinama - 1:0!

Bio je to i jedini gol na ovoj utakmici, iako je nešto kasnije De Brujne imao još jedan zicer, kada je Savić skinuo ispred gol linije već viđen pogodak. Sa ovakvom igrom, Atletiko nema čemu da se nada u revanšu.

 

 

 

 

Liverpul je prema očekivanju savladao Benfiku na Lužu sa 3:1 i jednom nogom zakoračio u polufinale, golovima Ibrahima Konatea, Sadio Manea i Luisa Dijaza.

Odličan meč viđen je u Portugaliji, iako su domaći poraženi, pružili su igru dostojnu četvrtfinala.

Njihove nade o plasmanu u polufinale umanjio je francuski štoper, koji je bio najviši u 17. minutu i posle kornera Robertsona nadvisio odbranu Benfike, pogodivši za veliku radost Klopovog tima.

Mogao je Liverpul i pre toga da postigne gol, ali je Mohamed Salah bio neprecizan u šesnaestercu, kao i nekoliko trenutaka kasnije Luis Dijaz u situaciji jedan na jedan sa Vlahodimosom.

Kada je teledirigovanom loptom u 34. minutu Aleksander-Arnold pronašao u šesnaestercu Dijaza, koji je u padu asistirao Maneu, pa Senegalcu nije bilo teško da iz blizine udvostruči prednost Redsa na 2:0.

I pored toga, zapretio je domaćin nekoliko puta, najbolje prilike propustili su Everton i Otamendi, međutim, nisu bili precizni.

Odmah na startu drugog poluvremena, Nunjez je 27. golom u sezoni vratio nadu Benfiki, posle očajne reakcije Konatea u šesnaestercu, smanjivši na 2:1.

Usledio je pritisak posle toga Portugalaca, međutim, sve nade Benfike da mogu do polufinala srušio je Luis Dijaz u poslednjim sekundama, pa će Liverpul sa dva gola prednosti i pred punim Enfildom sačekati revanš pred svojim navijačima. Samo čudom Portugalci mogu do četiri najbolja tima Lige šampiona.

Mečeve iz Mančestera i Lisabona možete da pratite na Informer blogu iz minuta u minut.

MANČESTER SITI – ATLETIKO MADRID 1:0 (0:0)

Stadion: Etihad.

Strelac: De Brujne 70.

Sudija: Ištvan Kovač (Rumunija)

Žuti kartoni: Žezus, Ederson - De Pol, Korea, Vrsaljko

MANČESTER SITI (4-3-3): Ederson - Stouns, Laport, Ake, Kanselo - Gundogan (68. Griliš), De Brujne, Rodri - Bernardo, Marez (68. Foden), Sterling (68. Žezus).

ATLETIKO MADRID (3-5-2): Oblak - Savić, Felipe, Reinildo - Vrsaljko, Ljorente (59. Kunja), Koke (59. De Pol), Kondogbija, Lodi - Feliks (81. Lemar), Grizman (59. Koke).

 

BENFIKA - LIVERPUL 1:3 (0:2)

Stadion: Luž.

Strelci: Nunjez 47. - Konate 17, Mane 34, Dijaz 90.

Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija).

Žuti kartoni: Tarabt - Tijago.

BENFIKA (4-4-2): Vlahodimos - Žilberto, Otamendi, Vertongen, Grimaldo - Rafa, Vajgl, Tarabt (70. Meite), Everton (82. Jaremčuk) - Ramos (86. Mario), Nunjez.

LIVERPUL (4-3-3): Alison - Aleksander-Arnold (89. Gomez), Konate, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Keita (89. Milner), Tijago (61. Henderson) - Salah (61. Žota), Mane (61. Firmino), Dijaz

TOK MEČA.

90+7. minut - Kraj i na Lužu, Liverpul je pobedio Benfiku sa 3:1.

90.+6. minut - Kakav zicer za Žotu, oči u oči sa Vlahodimosom, pročitao ga je Grk i odbranio već viđen gol.

Kraj utakmice na Etihadu, Mančester Siti je slavio sa 1:0, golom Kevina de Brujnea.

90. minut - GOOOOOOOOOOOL! Luis Dijaz je pogodio za 1:3 u korist Liverpula posle sjajnog dodavanja Nabija Keite. Sada je sve gotovo na Lužu.

84. minut - Izmena u Benfiki, navijači su ovacijama pozdravili ulazak Romana Jaremčuka umesto Evertona.

84. minut - Žuti karton za Žezusa, zbog prigovora, neće igrati u revanšu na Vanda Metropolitanu, jer mu je ovo parna javna opomena. Prethodno je i Korea zaradio žuti karton, jer je loptom napucao Griliša.

81. minut - Menja Čolo Simeone, umesto Feliksa ušao je Toma Lemar.

80. minut - Još jedna sjajna šansa za Siti, šutirao je De Brujne, ali je Stefan Savić bio na pravom mestu i spasio Atletiko da ne primi drugi gol.

78. minut - Vrsaljko je pokušao, ali prilično slabo i bezopasno za Edersona.

71. minut - Žuti karton za De Pola iz Atletika.

70 minut - Posle gola trostruku izmenu je napravio Gvardiola - Sterling, Gundogan i Marez idu na klupu, a na terenu su Foden, Griliš i Gabrijel Žezus.

70. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Vodi Mančester Siti!!! Foden je kao na treningu poslao precizan pas kroz noge Reinildu ka De Brujneu, zakasnio je Felipe, pa kapiten Sitija nije propustio priliku da probije bunker Madriđana - 1:0!!!!

69. minut - Trostruka izmea i u Liverpulu, Firmino, Henderson i Žota, umesto Manea, Tijaga i Salaha.

67. minut - Tražili su ponovo Građani penal, pošto je Sterling završio na zemlji posle lopte De Brujnea, ali je sudija samo pokazao da se igra nastavi.

64. minut - Prvi žuti u Portugaliji, za fudbalera Liverpula Tijaga.

64. minut - Sjajna šansa za Mančester Siti, pokušao je Laport udarcem glavom, ali je neprecizno poslao loptu preko gola.

59. minut - Nova dobra prilika za Benfiku, Nunjez je pronašao Evertona, koji je tukao iz prve, pa je Alison morao dobro da se pomuči kako bi sačuvao vođstvo Redsa.

59. minut - Trostruku promenu pravi Simeone: Koke izlazi, ulazi De Pol, umesto Grizmana na terenu je Korea, dok Ljorentea menja Mateus Kunja.

57. minut - Ređaju se prilike Sitija, De Brujne je uposlio Sterlinga, koji je šutirao iskosa, nedovoljno precizno.

56. minut - Nova prilika za Nunjeza, mogao je da se ponovo proslavi, ali nije ugrozio Alisona.

54. minut - Sjajan udarac De Brujnea po zemlji, prošla je lopta, ali je Oblak odlično intervenisao, najpre rukom a potom i nogom.

53. minut - Dva slobodna udaraca za nepun minut za Siti, prvi je završen neuspešnim pokušajem, a sada je ponovo Marez fauliran.

47. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! Benfika smanjuje na 1:2, posle centaršuta  Konatau je lopta prošla kroz noge, a Darvin Nunjez prihvatio poklon i sa nekoliko metara pogodio mrežu, postigavši 27. gol u sezoni. Drama i na Lužu sada.

46. minut - Krenulo je i u Portugaliji, gde Liverpul vodi 2:0.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na Etihadu. I odmah šansa za Ilkaja Gundogana, šutirao, a Sterling za malo zakasnio i lopta je otišla u korner koju je očistio Atletiko. Istrčali su Madriđani kontru, ali i pogrešili u dodavanju, pa je lopta otišla u aut.

Neviđen incident obeležio je prvo poluvreme, kada je jedan fan Antoana Grizmana uleteo na teren i krenuo da juri Francuza koji je bežao, a potom uklizavajući na kolena pokazao naklonjenost prema njemu. Usledio je kasnije i selfi za uspomenu, ali se pomenuti navijač nije dobro proveo i izbačen je sa stadiona.

45. minut - Kraj i na Lužu, gde Liverpul ima ogromno vođstvo od 2:0.

 

 

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Mančesteru, bez golova, uprkos velikoj nadmoćnosti Građana.

 

 

45. minut - Najbolju šansu da smanji rezultat imao je Otamendi u kontri, ipak, u padu je loše zahvatio loptu u šesnaestercu koja je otišla previsoko.

40. minut - Atletiko još uvek nije uputio udarac ka Edersonu, Siti aspolutno dominira u ovom meču, kao i Liverpul rezultatski na Lužu.

39. minut - Odličan udarac Luisa Dijaza u Portugalu, završio je pored stative Vlahodimosa.

37. minut - Odbrana Mančestera uhvatila je Ljorentea u ofsajdu, u prvom napadu kada je Atletiko ozbiljno mogao da zapreti Edersonu.

34. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Liverpul vodi 2:0 u Portugalu, sjajna lopta Aleksandera Arnolda ka Luisu Dijazu, koji se bacio i asistirao glavom Sadio Maneu koji je rutinski izvršio realizaciju za dupliranje vođstva na Lužu!!!!

32. minut - Noa šansa za Benfiku posle kornera, loptu je glavom zahvatio Otamendi, međutim, šutirao jako neprecizno pored stative.

27. minut - Nova šansa za Salaha na Lužu, Salah je posle centaršuta bio "prekratak" da odreaguje na nabačenu loptu.

Prethodno je Keita pronašao "rupu" i asistirao Luisu Dijazu, koji je izašao oči u oči sa Vlahodimosom, nameravao je da ga lobuje, ali je slabo podbo loptu.

27. minut - Žoao Kanselo je po boku prevario Lodija, ali poslao loš pas prema Marezu i šansa da se ugrozi Oblak je propala.

23. minut - Loš pas Lodija za Grizmana u Mančesteru, potom i udarac Gundongana ispred Oblaka visoko i neprecizno. Na drugom stadionu novi napad Benfike završen je solo prodorom i udarcem Evertona pored gola.

17. minut - GOOOOOOOOOOOL! Vodi Liverpul protiv Benfike, posle kornera Robertsona najviši u šesnaestercu je bio Ibrahim Konate i silovitim udarcem glavom doneo vođstvo Redsima. To je njegov prvi gol u Ligi šampiona - 0:1

12. minut - U Lisabonu, Vlahodimos je zaustavio šut Nabi Keite po sredini gola, natrčao je Trent Aleksander Arnold i pucao je u grčkog golmana.

12. minut - Tražili su Građani penal smatrajući da je Koke faulirao Bernarda Silvu, ali je Rumun samo pokazao da se izvede korner. Felipe je izbacio loptu, a potom Stons izgubio duel sa Lodijem.

11. minut - Na Etihadu novi šut De Brujnea izblokiran u korner, koji je završio nepreciznim udarcem Laportea glavom pored stative.

9. minut - Sjajna šansa za Liverpul u Portugalu: fenomenalno je petom Mane odigrao Salahu, koji je bio iskosa sam ispred Vlahodimosa, ali i šutirao tik pored gola.

8. minut - Pritisak Građana, sada je šutirao Kanselo sa distance, međutim, srećom po Oblaka lopta je otišla daleko od njegovog gola.

7. minut - Slobodan udarac za Siti izveo je De Brujne i ubacio u šesnaesterac, ali je odbrana Jorgandžija intervenisala i otklonila opasnost.

4. minut - Na Lužu je prvi zapretio Liverpul, posle centaršuta Robertsona, loptu je u šesnaertercu glavom zahvatio Keita, ali je neprecizno šutirao.

3. minut - Atletiko je imao prvi napad u Mančesteru, ali je Ljorente napravio faul u napadu po mišljenju sudije Kovača.

21.00 - Počele su utakmice u Mančesteru i Lisabonu.

20:56- Akteri izlaze na teren čeka se samo prvi sudijski zvižduk. 

20:50 - Još deset minuta ostalo je do početka mečeva na Etihadu i Lužu.

20:37 - Kapiten Mančestera Kevin de Brujne je direktno učestvovao kod 28 golova u 49 utakmica za Mančester Siti u ovom takmičenju, sa 10 datih pogodaka i 18 asistencija kod istih.

 

 

20:34 - Zanimljivo da se Siti i Jorgandžije nikada u svojoj istoriji nisu sastajali na evropskoj sceni, ali je Atletiko osetio slast eliminacije klubova iz Mančestera u prošlom kolu sa Junajtedom.

Građani su pobeđivali španske ekipe u tri od poslednja četiri meča i dobili 64 odsto utakmica u eliminacionoj fazi Lige šampiona kada je Gvardiola bio na klupi Sitija.

20:27 - U preostala dva meča, sutra će snagu odmeriti Viljareal - Bajern i u derbiju čestvrtfinala Čelsi - Real Madrid.

20:19 - Evo kako su večerašnji rivali najavili predstojeće duele.

 

 

 

 

U Lisabonu vlada neviđeno interesovanje, stadion je rasprodat.

 

 

 

20:17 - Dobrodošli na prve utakmice četvrtfinala Lige šampiona, u kojima se sastaju Mančester Siti - Atletiko Madrid i Benfika - Liverpul. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija