• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2022

09:10

BUNKER MADRIĐANA ZA ISTORIJU! 5-5-0! Prvi put sam video da neko tako igra! (FOTO)

printscreen

Fudbal

BUNKER MADRIĐANA ZA ISTORIJU! 5-5-0! Prvi put sam video da neko tako igra! (FOTO)

Podeli vest

Mančester siti pobedio je Atletiko Madrid 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona

Jedini pogodak na utakmici delo je  Kevina De Brujnea u 70. minutu na asistenciju Fodena. Siti je dominirao, pretiop, dok se Atletiko uglavnom branio i igrao na kontranapade.

Moglo se primetiti da puleni Diega Simeonea igraju u formaciji 5-5-0. Kad bi Siti imao posed, svih 10 igrača Atletika povlačilo bi se na svoju polovinu bez lopte.

- Ekipe igraju vrlo defenzivno protiv nas, ali danas sam prvi put video da neki tim igra u formaciji 5-5-0, i to bez napadača - rekao je De Brujne nakon utakmice.

Atletico Madrid nije nijednom šutirao na gol Edersona i to se prvi put dogodilo u eri Diega Simeonea, za njegovih 570 utakmica na klupi, a  madridski klub preuzeo je decembru 2011. godine.

Foto: Reuters

 

Menadžer Sitija Pep Gvardiola kaže da je očekivao defanzivnu postavku Atletika.

- Očekivali smo da će igrati 3-5-2. Oni su se odlučili za 5-5-0, nešto što je kroz istoriju bilo teško napasti. Tako je bilo i na ovoj utakmici. Nije bilo prostora, bilo je teško napadati i trebalo nam je mnogo strpljenja. Rekao sam igračima da radimo dobro i da ćemo biti nagrađeni. To se dogodilo u nastavku. Znam da ništa drugačije neće biti ni u Madridu - kazao je Gvardiola.

Foto: Reuters

 

- Dve odbrambene linije od po pet igrača. U praistoriji, danas ili za 100.000 godina, napadati dva reda od po pet igrača je vrlo teško. Nema prostora. Borbeni su i odlično se brane. Gol nam je baš prijao, jer su u takvim okolnostima bili bolji od nas. Pretpostavljam da će utakmica u Madridu biti slična onome što smo videli u završnih 15-ak minuta utakmice nakon našeg gola.

Inače, Siti je imao 695 dodavanja, a Atletiko 297. Posed je bio na strani Citija, koji je loptu čuvao 71 odsto vremena, a imao je 15 udaraca prema Janu Oblaku, a Atletiko, kao što smo već rekli - nijedan. 

Da se ova utakmica igrala pre 10 godina i da ste gledali a da ne znate timove kleli biste se životom da je ekipa u plavom iz Španije, a crveno-beli tim engleski klub - rekao je legendarni Lineker.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija