• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

06.04.2022

10:11

Partizan ODBIO 2,5 MILIONA EVRA od Almerije! Miloš Vazura za Informer otkrio detalje!

Starsportphoto

Fudbal

Partizan ODBIO 2,5 MILIONA EVRA od Almerije! Miloš Vazura za Informer otkrio detalje!

Podeli vest

Crno-beli imaju pravo na 30 odsto od narednog transfera Umara Sadika, a njegov klub pokušao je da otkupi te procente za 2,5 miliona evra * Beograđani nisu pristali jer veruju da mogu da dobiju više novca

Čelnici Partizana odbili su 2,5 miliona evra od Almerije u sklopu posla vezanog za Umara Sadika (25)! Španski drugoligaš želeo je od crno-belih da otkupi procente od narednog transfera sjajnog napadača, ali Beograđani nisu želeli to da prihvate.

Srpski vicešampion prodao je Nigerijca u oktobru 2020. godine Andalužanima za fiksno obeštećenje od pet miliona evra. Pored toga, rukovodstvo "parnog valjka" insistiralo je da u ugovoru bude i nekoliko klauzula kojima će dodatno povećati zaradu.
Ne žuri im se

Sačekaćemo da se aktivira klauzula, nećemo ništa unapred raditi
Miloš Vazura

Tako je Partizan inkasirao još milion evra, jer je Sadik dosad ispunio kvotu golova (500.000 evra za svakih 25 pogodaka) i broj utakmica u crveno-belom dresu (500.000 evra za 50 nastupa).

Cilj je još pet miliona

Ipak, najveći bonus bi u Humsku trebalo da stigne od sledeće prodaje visokog centarfora, od koje bi crno-beli imali 40 posto. Međutim, dogovor je da ukoliko klub sa juga Španije uđe u Primeru, a među glavnim je kandidatima za to ove sezone, Beograđani dobiju još tri miliona i da im ostane deset odsto od narednog Sadikovog transfera.


 

Foto: Starsportphoto

Umar Sadik


Prema saznanjima "Mocart sporta", arapske gazde Almerije nameravale su već sada da otkupe 30 procenata, sve u nameri da im kasnije ostane više novca, pošto golgetera neće pustiti za manje od 25 miliona evra.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura potvrdio je ovu informaciju u razgovoru za Informer.

- Istina je, odbili smo 2,5 miliona evra od Almerije u vezi s procentima od Sadika. Sačekaćemo da se aktivira klauzula, nećemo ništa unapred raditi - kratko je rekao Vazura za naš list.

Na leto novac i od Milenkovića

 

Pored očekivanog priliva novca od prodaje Umara Sadika, Partizan bi mogao da profitira i od najavljene prodaje Nikole Milenkovića (24) na leto. Defanzivac Fiorentine se trenutno najviše dovodi u vezu sa Vest Hemom, koji je spreman da plati između 15 i 20 miliona evra za momka koji je ponikao u Humskoj. Crno-belima bi u svakom slučaju pripala tri procenta od tog transfera.


U Humskoj veruju da mogu dobiti još minimum pet miliona evra za Nigerijca. Crveno-beli se ozbiljno spremaju za letnji prelazni rok, pošto su u prethodnom periodu odbijali ponude za Sadika od Njukasla, Atalante, Viljareala, Sevilje, Valensije, Hetafea, Krasnodara, moskovskog Spartaka i Ajntrahta.

Ne razmišlja o odlasku

S druge strane, u slučaju da Almerija ne uspe da se izbori za promociju u Primeru, "parni valjkak" bi i dalje imao 40 posto od prodaje ovog momka, koji je ove sezone na 30 mečeva dao 16 golova i upisao deset asistencija.

- Sve je u rukama mog menadžera. On razmatra ponude i šta je najbolje za mene. Potpuno sam miran kada je ta tema u pitanju - poručio je nedavno Sadik za španske medije.

 

Bonus video

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17