• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2022

13:11

LEGENDA PARTIZANA ZA INFORMER! Ovo čeka Orlove u Kataru! Jedna stvar je zabranjena, sankcije su vrlo rigorozne!

Starsportphoto

Fudbal

LEGENDA PARTIZANA ZA INFORMER! Ovo čeka Orlove u Kataru! Jedna stvar je zabranjena, sankcije su vrlo rigorozne!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Mundijalu u I grupi sa selekcijama Brazila, Švajcarske i Kameruna, a prema mišljenju Darka Tešovića Orlovi će imati sve na raspolaganju tokom boravka u ovoj azijskoj zemlji

Legendarni vezista i kapiten Partizana, imao je priliku da dve godine radi u Saudijskoj Arabiji, kada je kao pomoćnik Vladana Milojevića sedeo na klupi Al Ahlija iz Džede.

Tokom boravka u ovom klubu, osetio je čari azijske Lige šampiona i gostovanja u Kataru, gde će fudbalska reprezentacija Srbije u novembru započeti učešće na Mundijalu protiv Brazila, Kameruna i Švajcarske.

- Naše reprezentativce čeka "raj na zemlji". Vrhunski hoteli, ceo objekat je maltene "vaš", sve vam je na raspolaganju. Hrana prvoklasna, video sam da je selektor Stojković izrazio želju da u njemu bude sto za bilijar, što će bez problema biti ostvareno. Ma nema šta da fali - počeo je priču za "Informer" Tešović.

Biće, međutim, i "zabranjenih" stvari za srpske fudbalere i članove ekspedicije, a to je konzumiranje alkohola.

- To ne postoji, sankcije su vrlo rigorozne i zabranjena je upotreba bilo kakvog pića. Sa te strane su vrlo strogi, ima raznih kazni, pogotovo ako neko "prošvercuje" alkohol. Za dve godine boravka tamo, nisam video da se tako nešto desilo, a pivo koje se dobijalo u Saudijskoj Arabiji, kada su ljudi tražili da se osveže, bilo je bezalkoholno.

Foto: Tanjug/AP

 

Nije tu kraj onoga čime se Orlovi neće obradovati:

- Nema šetanja po gradu, kao što je kod nas slučaj po Knez Mihailovoj ili sličnim centrima grada. Isključivo se igrači kreću po šoping molovima i restoranima, imaju određenu distancu koje moraju da se pridržavaju. Nije u Arabiji i Kataru život bajkovit, ali pruža uživanje u nečemu što ćete pamtiti celog života.

To, praktično, znači da Piksijevi izabranici neće biti "u kontaktu" sa nacijom u Kataru.

- Ubeđen sam da neće imati dodirnih tačaka sa arapskim svetom. Problem može da predstavlja njihova lokacija, jer ako im hotel bude blizu džamije, u pet ujutru će se buditi, što, priznaćete, nije baš uživanje. Tamo svaki dan u cik zore sa razglasa se čuje poziv za molitvu. Sa osnovnim stvarima u hotelu neće biti mnogo opasno, radnici moraju da budu ljubazni prema gostima, takva je praksa godinama.

Proslavljeni as crno-belih, odigrao je 154 meča za Parni valjak i postigao 29 golova, od kojih je najvažniji onaj u 101. Večitom derbiju kada su crno-beli posle 18 godina pobedili Zvezdu na Marakani rezultatom 1:0. Bilo je to 16. septembra 1995.

Foto: Starsportphoto

Vladana Milojevića i Darka Tešovića osim dugogodišnje saradnje vezuje i kumstvo

Videćemo i dame na tribinama stadiona tokom Mundijala.

- Nije to toliko strogo kao ranije. Polako Princ pušta ta pravila, žene u Kataru i Arabiji imaju blagodeti uživanja, smeju da voze automobile, imaju svoj "lejdi dan", idu na bazene, u teretane... Mnogo više je otvorenije, nego što je bio slučaj pre 10-15 godina, zato me situacija sa žreba i nije iznenadila.

Cene ulaznica, kao i cene u kafićima, su skromne za ondašnje uslove, međutim, za Srbiju je to luksuz.

- Karte za naše mečeve nisu bile skupe. Na utakmice dolaze fanovi ili pristalice kluba sa pretplatnim ulaznicama, nema deklirasnih navijača kao što je slučaj u Evropi, izuzimajući tri-četiri vodeća tima poput Al Ahlija, Al Itihada i još dva-tri. Recimo, da popijete kafu u kafiću košta pet-šest evra, što je za ovdašnje uslove preskupo, međutim, tamo je to veoma pristupačna cena. Za mene je boravak u Arabiji bio jedan lep užitak, koji se doživotno pamti - istakao je za "Informer" Darko Tešović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija