• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.04.2022

13:43

HRVAT RASPALIO MAŠTU! Srbija - Hrvatska u polufinalu, pa kom opanci, kom obojci!

reuters

Fudbal

HRVAT RASPALIO MAŠTU! Srbija - Hrvatska u polufinalu, pa kom opanci, kom obojci!

Podeli vest

Hrvatski trener Branko Ivanković danas je selektor Omana, a pročao je o žrebu za Svetsko prvenstvo u Kataru

Srbija je u grupi s Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, a Hrvatska sa Belgijom, Marokom i Kanadom. 

 

- Hrvatska je moja reprezentacija, ali me je zanimalo i kako će proći Katar, Iran, Srbija… Sve su grupe podjednako teške i neizvesne. Hrvatska je zvanični vicešampion sveta i sve osim plasmana u drugi krug bio bi neuspeh. Niko i ne pomišlja na eliminaciju posle grupne faze šampionata. Jasno je da će sa Belgijom biti glavni favorit za jedno od prva dva mesta. Podatak da će u toj grupi biti još aktera sa ovog našeg podneblja, predstavlja dodatno zadovoljstvo. Na golu Kanade je Milan Borjan. Na klupi Maroka Vahid Halilhodžić. Lepo je videti naše ljude kao protivnike na terenu. Prijateljstvo je jedna priča, a sportski rivalitet nešto sasvim drugo - kazao je za Mondo  Branko Ivanković.

Foto: Tanjug/AP

 

Priželjkuje duel Srbije i Hrvatske u završnoj fazi Svetskog prvenstva:

- Kako bi to bilo prelepo. Verujte mi na reč, nije nerealno. Stojković i Dalić imaju koncentraciju kvaliteta u svojim reprezentacijama koja garantuje da može vrlo daleko da se dogura u Kataru. Vidimo se u polufinalu, pa kom opanci, kom obojci.

Foto: Tanjug/AP

 

Glavni adut srpskog tima u Kataru biće pozitivan ambijent.

- Sa Piksijem sam proveo mnogo vremena u Dohi, vidi se da nije izgubio ni delić harizme koja ga je krasila kao fudbalera. Za rekordno kratko vreme stvorio je sjajnu atmosferu u reprezentaciji i iz korena promenio mentalitet svojih igrača. Očigledno je da uživa poverenje cele nacije, jer niko ne može da ospori njegovu klasu i fenomenalnu igračku karijeru. Svi se sećaju Piksijevih majstorija u bivšoj Jugoslaviji i Francuskoj, u Japanu su mu podigli spomenik i to dovoljno govori o njemu kao igraču i kao čoveku. Ta njegova srdačnost u komunikaciji sa svima je dodatni kvalitet. Fenomenalno vodi reprezentaciju i siguran sam da je srpski fudbal na pravom putu:

Foto: Starsportphoto©

Dušan Vlahović i Aleksandar Mitrović

- Svi očekujemo da Vlahović bude jedna od zvezda Mundijala. U ovom momentu je u TOP 5 napadača na svetu. Mali broj reprezentacija može da se pohvali tako dobrim izborom na poziciji centralnog špica. Evo, Hrvatska u poslednje vreme ima puno problema u napadačkoj liniji. Pored Vlahovića, ključni igrač u srpskom timu je Dušan Tadić. Dovoljno je podsetiti da je Ajaks insistirao, tražio i na kraju uspeo da produži ugovor sa svojim kapitenom. On je pravi lider na terenu, uzor mlađim igračima koji uz njega brže i lakše stasavaju u ozbiljne profesionalce.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa Boingom, i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, jeziv snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa Boingom, i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, jeziv snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05