• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

11.04.2022

07:00

Ofanzivci Vojvodine Matić i Bastajić OPTIMISTI PRED PLEJ-OF: ŽELIMO U EVROPU!

Starsportphoto©

Fudbal

Ofanzivci Vojvodine Matić i Bastajić OPTIMISTI PRED PLEJ-OF: ŽELIMO U EVROPU!

Podeli vest

Vojvodina, "Stara dama" iz Novog Sada na "Karađorđu" u ponedeljak igra gradski derbi protiv Proletera kome gori pod nogama (18.30)

Vojvodina ima svoju računicu, a kako kažu napadači Novosađana Bojan Matić i Nebojša Bastajić,  prvo plej-of, pa nakon toga i borba za evropska takmičenja.

Fudbaleri Vojvodine posle šest uzastopnih poraza u Superligi u ponedeljak igraju gradski derbi sa ekipom Proletera koja se grčevito bori za opstanak. Za Informer.rs o predstojećem duelu, ali i nekim drugim temama pričali su ofanzivci crveno-belih iz Novog Sada Bojan Matić i Nebojša Bastajić.

Novi trener Dragan Radojič je samo dva kola sa ekipom. Posle serije od šest vezanih poraza u šampionatu, crni niz su "lale" prekinule pobedom u Kupu protiv Rada (4:0).

- To je osveženje, koje je bilo potrebno ekipi, jer smo zaređali četiri, ili pet poraza pre njegovog dolaska, što klub kao što je Vojvodina sebi ne sme da dozvoli. Treba da nastavimo sa igrama kao protiv Rada i sa ovakvim radom na treninzima, a rezultati će sami doći - rekao je za Informer Matić.

Foto: Starsportphoto©

Bojan Matić

Ekipa imam sjajan napadački potencijal, ali lopta jednostavno neće u gol.

- To je bio problem posebno protiv Radničkog iz Kragujevca, imali smo posed ali gol nas nike hteo. Ja tvrdim da smo mi ekipa koja ima napad u prve tri ekipe u Srbiji. Simić, Vukadinović, Zukić, pa i ja, sada nam je Čović otišao što nam predstavlja veliki hendikep u nastavku šampionata, ali bez obzira na to imamo dobar napad, i da nam realizacija ne bi trebala biti problem. Taj problem se polako rešava jer smo u poslednja dva, tri kola dali šest, sedam golova što je veoma dobro i pozitivno za nas. Imamo cilj da ostvarimo što više pobeda do kraja i da izađemo u Evropu, da se domognemo te četvrte pozicije - ističe bivši napadač korejskog Seula.

Sledi derbi sa Proleterom. 

- Igramo kući, pred našom publikom, mislim da moramo da vratimo navijačima za sve ove utakmice koje smo loše odigrali - kratko i jasno govori rođeni Zrenjaninac.

Proleter se bori za opstanak, a ni Vojovidna još nije matematički obezbedila plej-of, i crveno-beli su pod pritiskom.

Atmosfera u svlačionici ključ!

 Bojan Matić i Nebojša Bastajić kažu da je atmosfera sjajna, te da je ekipa vratila samopouzdanje posle pobede u Kupu Srbije protiv Rada (4:0).

- U ekipi vlada zaista sjajna atmosfera, da se stvorila hemija među igračima koja je neophodna za dobre rezultate. Počeli smo da igramo ofanzivan i napadački fudbal što se meni kao napadaču sviđa, jer mi kao Vojvodina i treba tako da igramo - kazao je Bojan Matić, dok Nebojša Bastajić dodaje:
 - Vojvodini je bila potrebna utakmica protiv Rada kako bismo vratili samopouzdanje. Trebala nam je jedna utakmica bez primljenog gola, da nam se vrati pobednički mentalitet koji mi kao Vojvodina moramo da imamo, da nam to bude prekretnica za nastavak sezone - uveren je Bastajić. 

 

- U svakom velikom klubu igrač mora da se nosi sa pritiskom, tako da što se mene tiče to nije dodatni pritisak. Mi znamo naš cilj do kraja sezone, to je Evropa, moramo da pobeđujemo, moramo da osvajamo bodove posebno kad igramo kod kuće, jednostavno moramo da pobeđujemo i izborimo četvrto mesto - samouvereno kaže napadač Vojvodine.

Foto: Starsportphoto©

 

Srbija će za dve godine imati pet predstavnika na Evrosceni, pa će se samim tim zahtevati i veća ulaganja i u pojačanja kako bi se postigao određeni rezultat.

- Mnogo mi je drago i zbog reprezentacije koja nam se plasirala na Svetsko prvenstvo, isto tako i što se tiče klupskog nivoa što su uradili i Zvezda i Partizan u Evropi, tako da na neki način oni su nam to omogućili da u narednom periodu imamo pet predstavnika u Evro takmičenjima. Što se tiče ulaganja, vidim da se grade već neki novi stadioni po Srbiji, i mislim da je to jedna velika i pozitivna stvar za nas igrače i za buduće generacije koje tek počinju da treniraju, imaće izuzetne uslove za trening, kako terene tako i stadione, a mislim da će to da privuče i publiku, što je još jedan veliki plus za sve nas - kaže momak kojem je ovo drugi mandat u Vojvodini.

Foto: Starsportphoto©

Nebojša Barstajić

I ofanzivac "lala" Nebojša Bastajić je oduševljen saradnjom sa novim trenerom.

Mislim da smo se već navikli na njega, iako je kratko vreme sa nama, i uneo je neke novitete. Dobro se radi na treninzima - kaže Bastajić.

U nekim situacijama tokom prvenstva lopota nije htela u gol, to frustrira napadače.

Nije toliko ni do igre, ni do nas, koliko nam lopta nije htela u gol. Sada smo protiv Rada to na neki način to “naplatili” i nadam se da ćemo u nastavku prvenstva imati bolju realizaciju. Nismo ni imali sreće jer su nam protivnici iz prvog ili drugog šuta dali golove. Mislim da mora i to u jednom trenutku da se okrene u našu korist - optimističan je nekadašnji kapiten Inđije.

Protiv Proletera bodovi su potrebni i vama i njima.

Ne treba da gledamo njih. Jesu i Proleteru bitni bodovi, ali i nama su neophodni i zbog plej-ofa i zbog borbe za Evropu, ali i da prekinemo seriju lošijih rezultata u prvenstvu. Trebalo bi da povežemo dva ili tri dobra rezultata posle Rada, ovo je derbi Novog Sada i želje i volje nam ne manjka. Dobrim rezultatom automatski sebi dižemo samopouzdanje i napadamo ono što nam je i cilj, a to je Evropa! Sa nekoliko lošijih rezultata izgubili smo mesto koje vodi u Evropu, ali nas dva ili tri dobra rezultata vraćaju u igru jer nike velika bodovna razlika na tabeli. Vojvodina kao klub, ali i ova trenutna ekipa zaslužuje Evropska takmičenja - pravo u metu gađa Bastajić.

Foto: Starsportphoto©

 

Nenam sumnje da navijači priželjkuju Vošu u Evropi, posebno što će Srba uskoro imati pet predstavnika u Evropi. 

To je dobro za srpski fudbal i nadam ćemo pet predstavnika imati što duže, kako bi dodatno popravili koeficijent naše lige. Naš šampion će prvi put u novijoj istoriji igra Ligu šampiona bez kvalifikacija - ističe momak koji se školovao u mlađim kategorijama Mladosti iz Kupinova.

 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17