• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2022

10:21

BOSANAC OPET PRED OTKAZOM! Napravio čudo, ali žele da mu vide leđa!

Tanjug

Fudbal

BOSANAC OPET PRED OTKAZOM! Napravio čudo, ali žele da mu vide leđa!

Podeli vest

Vahid Halilhodžić odveo je reprezentaciju Maroka na Svetsko prvenstvo u Katar

Maroko je pobedio sa 4:1 protiv Demokratske republike Kongo u baražu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Na Mundijalu će igrati protiv Hrvatske, Belgije i Kanade.Ovaj 69-godišnjak je uspeo da uradi što nije pošlo za rukom nijednom treneru u istoriji. Postao je rekorder kvalifikacija jer je četiri različite selekcije uspeo da odvede na Mundijal.

Ali, kako prenose svetski mediji, treći put će biti smenjen pre prvenstva. Naime, već neko vreme mu se zamera što je tri velike zvezde oterao iz reprezentacije, navijači se sa tim ne mire.

Nema Hakima Zijeha, Aderazaka Hamdalaha i Nusairija Mazrauija, tri igrača zbog kog bi saradnja mogla da bude okončana, o čemu svedoči i izjava Fuzija Lekjaa, predsednik Fudbalskog saveza Maroka.

Foto: printscreen

 

Rekao je da Halilhodžić ima podršku Saveza, ali da niko nije nezamenljiv. Za kraj je poručio da će uraditi sve da najbolji fudbaleri ove države nastupe na Mundijalu. Kako prenosi "Footmercato" sve će biti poznato nakon sastanka koji će se desiti ove sedmice. Očekuje se da predsednik Saveza razgovara sa Zijehom i Mazrauijem, a ako ostanu pri stavu da ne žele da igraju za Halilhodžića, iskusni strateg će dobiti otkaz.

Već se spekuliše ko bi mogao da hasledi Halilhodžića, pominju se  Klod Pul, Rudi Garsija i Loran Blan. Maroko će na Mundijalu igrati protiv Hrvatske, Belgije i Kanade.

Obalu Slonovače je Haililhodžić odveo na Mundijal 2010. godine, a onda je dobio otkaz jer je napravio kiks na Afričkom kupu nacija. Sa Alžirom je četiri godine kasnije izborio Mundijal, prošao čak i grupnu fazu prvenstva u Brazilu, a onda je Nemačka slavila u produžetku nakon mnogo muke. Kasnije je Nemačka postala i svetski prvak.

Na poslednjem Mundijalu u Rusiji 2018. godine izborio je plasman kao selektor Japana, ali je dobio otkaz pre prvenstva zbog sukoba sa vrhom saveza


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17