• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

11.04.2022

11:57

SUDIJSKI EKSPERT SVE OBJASNIO ZA INFORMER! Evo da li je Partizan oštećen protiv Čukaričkog!

Starsportphoto

Fudbal

SUDIJSKI EKSPERT SVE OBJASNIO ZA INFORMER! Evo da li je Partizan oštećen protiv Čukaričkog!

Podeli vest

Partizan i Čukarički odigrali su meč bez pobednika i golova, a ponovo je sudija bio u centru pažnje, tačnije, jedna odluka je podigla novu buru u srpskom fudbalu

Besneo je zbog odluke sudije Novaka Simovića trener Partizana Aleksandar Stanojević. Posle meča je i trener Čukaričkog Saša Ilić priznao da je njegov igrač zaslužio crveni karton, pa mu sada predstoji sastanak sa čelnicima kluba. 

Defanzivac Čukartičkog Bojan Kovačević je kao poslednji igrač startovao na napadača Partizana Rikarda i oborio ga kada je imao situaciju da krene sam na gol domaćina. Zaradio je samo žuti karton, a u Humskoj smatraju da su zbog toga oštećeni. 

Partizan je oštećen

Bivši sudija, Radivoje Raka Đurović, koga smo pozvali za komentar, takođe smatra da je igrač Čukaričkog Bojan Kovačević zaslužio crveni karton.

- Bura u srpskom fudbalu neće prestajati dok se ne okonča prvenstvo, uvek će se tražiti razlozi - bio je prvi komentar bivšeg sudije Radivoja Rake Đurovića.

Foto: Starsportphoto©

Rade Đurović

- Pričamo da među sudijama nema propusta, ali ima i to ozbiljnih u kriterijumima kod dosuđivanja prekršaja. To izaziva nekada opravdan, ali najčešće neopravdan revolt, jer se bave svakom sudijskom odlukom, dve trenutno zainteresovane strane - Zvezda i Partizan. Činjenica je da smo računali da ćemo sa VAR-om uraditi više, da će biti manje najasnih stvari, ali se principijelno ne primenjuje. Pravila se nikada neće primenjivati po istom aršinu. To sve zavisi od osobe koja presuđuje, svako ima svoje viđenje. Ovde je situacija bila da je igrač morao da bude isključen, po meni. Morao je da pokaže crveni karton, tipičan primer. Da li je namerno ili nenamerno nema nikakvog uticaja. Vi kada nenamerno srušite igrača snosite odgovornost, jer ste vi dužni da vodite  računa kada ste iza leđa protivničkog igrača, da ga slučajno ne zakačite na nedozvoljen način zaustavite - kazao je za Informer Đurović i dodao da nema dileme da je bio crveni karton.

- Sudija je najverovatnije procenio da to nije 100 postotna prilika... Ne znam, nisam u njegovoj glavi, mada je tu bio blizu još jedan igrač Čukaričkog, ali je napadač imao prednost. Trebalo je da isključi igrača Čukaričkog, ali nije i biće toga i dalje. To su situacije gde se lako može komunikacijom među sudijama u VAR sobi rešiti, makar da se dobije sugestija. Zašto to ne funcioniše... Možda i funkcioniše, ali se bojim da kod nas VAR i sudija na terenu strahovit uticaj kod donošenja odluka ima to da li je s većim autoritetom sudija u VAR sobi ili na terenu. Ne bi smelo tako da bude, ali... Toga će uvek biti.

Pogledajte pomenutu situaciju!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

ALO BRE, KAKAV CRVENI?? NA 45 METARA OD GOLA, U NJEGOVOJ BLIZINI DVA IGRAČA ČUKE KOJI BEZ LOPTE BRŽE MOGU DA TRČE OD NJEGA TO NIJE IZRAZITA GOL ŠANSA.EKSPERT??? PO MENI??? ON POJMA NEMA.

Laki

pre 2 godine

Sudijski ekspert, ha,ha, ha. Pa ekspertu, Rikardo mije imao loptu u posedu. Imao bi je da je dodirnuo pre faula, ali nije. Zato je zuti karton ekspertu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija