• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

13.04.2022

15:25

SRPKINJE SRUŠILE FUDBALSKU VELESILU! Selektor Predrag Grozdanović za Informer: Devojke su zaslužile podršku i pažnju!

fss

Fudbal

SRPKINJE SRUŠILE FUDBALSKU VELESILU! Selektor Predrag Grozdanović za Informer: Devojke su zaslužile podršku i pažnju!

Podeli vest

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije u utorak je ispisala istoru! Pobedile su naše devojke jednu od najboljih selekcija sveta - Nemačku sa 3:2

Dva gola postigla je najbolji strelac naše reprezentacije Jovana Damjanović, a jedan Alegra Poljak.

Nisu Srpkinje završile posao, ali su napravile važan i veliki korak! Utakmica sa Portugalom, odlučujuća za odlazak u baraž za Svetsko prvenstvo, igra se 2.septembra.

Foto: Starsportphoto

 
Prve impresuje posle trijumfa izneo je selektor naših dama Predrag Grozdanović.

- Još se sležu utisci, ostvarili smo veliki uspeh, pobedili jednu od najboljih reprezentacija sveta na sjajan način, bili dominantniji celu utakmicu. Mi smo svih 90 minuta diktirali tempo i napali Nemačku što verovatno niko nije očekivao. Vidim da je odjek i van Srbije veliki, tako da sve pohvale za moje devojke, moj stručni štab koji stvarno radi neverovatan posao i mislim da smo na dobrom putu da napravimo nešto veliko i ozbiljno - rekao je za Informer selektor Predrag Grozdanović

Sledeći rival je reprezentacija Portugala, takođe kod kuće.

- Sigurno nas očekuje teška utakmica, meč koji direktno odlučuje ko će biti drugi na tabeli i plasirati se u baraž. Portugal je jako kvalitetna reprezentacija, jedna od vodećih u Evropi, međutim mi smo ovom utakmicom pokazali da možemo sa svima da igramo i da možemo svakoga da pobedimo. Naše misli su usmerene na tu utakmicu i na povoljan rezultat protiv Portugala. Jednostavno, ove devojke su bile na nekom velikom takmičenju - kaže Grozdanović.

Čini se da izrael koji se nalazi na 3.mestu nema više  šanse posle ove naše pobede.

- Ne. Realno, pored Nemačke taj drugi učesnik će biti ili Srbija ili Portugalija, ja bih svim srcem voleo da to budemo mi. A Izrael i Turska mislim da nemaju šanse ni da se umešaju u tu borbu. I bodoovna razlika je velika da teško da mogu da stignu - uveren je Predrag Grozdanović.

Foto: fss

Predrag Grozdanović

Činjenica je da je ženski fudbal zapostavljen. Ova pobeda naših dama mogla bi mnogo toga da promeni.

- Vi kao novinari znate da je ženski fudbal u Srbiji bio skroz zapostavljen, nije se uopšte obraćala pažnja na devojke i ženski fudbal. I mlađe selekcije U17 i U19 beleže dobre rezultate, sada je i A reprezentacija napravila čudo pobedivši Nemačku, jednu od najboljih reprezentacija sveta u ženskom fudbalu.To treba da bude u medijima, da im se posveti mnogo više pažnje, jer rezultati govore da mora tako da bude - optimistično priča selektor ženske fudbalske reprezentacije.

Foto: Reuters

Jovana Damjanović

Jovanu Damjanović nazivaju ženskom verzijom Mitrovića i Vlahovića.

- Jovana je izuzetna osoba, izuzetna ličnost, veliki profesionalac. Devojka koja nam je puno donela svojim povratkom u reprezentaciju. Time se smo dobili još više. i ostale devojke zaslužuju svaku pažnju ali sa Jovanom smo dobili jedan kvalitet više što će nas odvesti nadam se ka zacrtanom cilju. Ona je pravi špic, centarfor, klub za koji ona igra to dovoljno govori o njenim kvalitetima, jer da ih ne poseduje ne bi igrala u klubu kao što je Bajern iz Minhena. Ona je igračica svetskog nivoa, suvišno je trošiti reči o njoj - u dahu priča selektor o prvom strelcu reprezentacije.

Foto: Starsportphoto

Jelena Čanković

Jelena Čanković nije bila na spisku.

- Jako bitan šraf za naš tim, za naš sistem igre, nažalost ovo ukupljanje nije mogla da bude sa nama zbog povrede kolena, međutim oporavak ide po planu i očekujemo je što pre da nam se priključi. Ona je jako bitan deo tima, od početka je tu. Nadam se da će moći da nam pomogne u septembru. Priznata je u Švedskoj, tamo se dosta više ceni ženski fudbal - nastavlja Grozdanović.

Foto: fss

 

- Protiv Nemačke nam je falilo osam igračica koje su povređene, tri smo vratili sa ovog skupa jer nisu mogle da nam pomognu. Imali smo Mariju Ilić, Ninu Matejić biser Evropskog i Svetskog fudbala, devojčicu od 16 godina. Takođe nismo mogli da računamo ni na Dinu Blagojević, Jelenu Čanković, Sonju Vajdu, sve su to igračice na koje nismo mogli da računamo na ovom skupu a puno nam znače. Ali nikada nismo tražili alibi za bilo šta, igrali smo sa onim što smo imali na raspolaganju. Imamo roster od 30 igrača koje rotiramo, znamo šta hoćemo. Ako nekoga nema, šta da se radi, koga nema bez njega se mora - veruje u svoje izabranice Predrag Grozdanović.

 

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija