• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2022

12:50

DETALJNA ANALIZA SUDIJSKOG EKSPERTA! Evo kako je sudio Srđan Jovanović na Marakani!

Starsportphoto

Fudbal

DETALJNA ANALIZA SUDIJSKOG EKSPERTA! Evo kako je sudio Srđan Jovanović na Marakani!

Podeli vest

Mnogo polemike se vlodilo o suđenju pre večitog derbija i ko će voditi duel između Crvene zvezde i Partizana na stadionu "Rajko Mitić"

Večiti rivali podigrali su meč bez pobednika i golova, a najbolji srpsku sudija, Srđan Jovanović, koji je delio pravdu na "Marakani" verovatno će dobiti najveću ocenu za odrađeni posao. 

Posle ovog remija tim Dejana Stankovića ima dva poena prednosti na šest kola do kraja i nalazi se u pol-poziciji u borbi za titulu. O tome kako se Srđan Jovanović snašao  pričao je sudijski ekspert Zdravko Jokić.

Pohvalio jr najboljeg srpskog sudiju i naglasio da je posle velikih pritisaka u danima pred meč uradio svoj posao veoma dobro i uz punu kontrolu utakmice.

Foto: Starsportphoto

Sudija Srđan Jovanović pokazao zašto je naš najbolji arbitar

- Obično dajemo ocenu, sada to ne bih radio. Dao bih jednu karakteristiku. Dobro je podneo pritiske koji su nametnuti pre utakmice, pokazao je da je jaka ličnost, bio je dosledan u primeni pravila igre, smiren. Kontrolisao je igru u svim fazama meča. Ne samo igru, nego i igrače i klupe. Preduzeo je i mere prema klupama timova. Možda bi na nekoj drugoj utakmici neka odluka bila drugačija, on je možda i svesno neke manje bitne odluke preskočio. Sve situacije koje imamo su iz prvog poluvremena i to nisu drastične odluke, nisu imale značajan uticaj na tok igre - kazao je Zdravko Jokić posle derbija.

Potom je prokomentarisao jednu situaciju, da li je Sanogo trebalo da dobije žuti za faul na Jevtoviću?

- Start nije bio bezobziran za žuti karton. Bilo je dosta duela njih dvojice, video je, pustio je prednost, ispravna odluka. Nije za karton.

Potom je odgovorio i na pitanje da li je faul  Uroševića na Sanogu  bio za karton.

- To je start više na telo, svesno ide u igrača, lopta ga ne interesuje. Rekao bih da je sudija gradio kriterijum, nije odmah krenuo sa kartonima, puštao je prednost, spasavao je igrače od kartona.

Foto: Starsportphoto

 

Povlačenje Pićinija na Terziću nije okarakterisano kao faul. 

- Izazovni faulovi se dešavjau ispred trenera, reaguju i kada ima faula i kad nema. Ovo orketanje i korišćenje ruke, trebalo je da bude prekršaj.

Miljković povlači Kataija, pa Rodić dobija žuti zbog faula na Zdjelarom.

- Slična situacija kao sa Uroševićem, možda jeste prekršaj, ali ne za karton, jer je u tom delu terena. Posle toga toga Rodić opravdano dobija žuti karton.

U 40. minutu su  crno-beli tražili penal zbog toga što je Eraković povlačio Miletića.

- Najteža situacija za sve, uključujući i VAR. Dosuđen je ofsajd, u momentu centaršuta je bio ofsajd. I Menig i Miletić su u ofsajdu. Posle toga nastupa povlačenje, prvo je bio ofsajd, sve što se posle toga dešava nije bitno. Vidi se povlačenje i prekršaj posle toga, malo neozbiljno povlačenje. Bitno je da je igrač koji učestvuje u akciji bio u nedozvoljenoj poziciji.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
boki

pre 2 godine

FSS mora zasititi sudije od mangupa igraca trenera a sudijska komisiha ocenjuje rad sudije.Sudiju vredaju igeaci treneri to treba strogo kaznjavati zavesti red u fydbalu.To zele svi ljubiyelji fudbala koji zele doci na stadion kada vlada sporski duh

Laki

pre 2 godine

Cudi da sudijski ekspert Jokic ne spominje situaciju kada Gomez kopackom povredjuje Dragovića, dok su obojica na zemlji. Kako niko nije video taj pokret nogom Gomeza. I ja sam mislio da je slucajno, ali na usporenom snimku se videlo da je bilo namere. VAR soba ne moraka da reaguje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija