• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.04.2022

23:00

LUDNICA, KAKAV PREOKRET U SEVILJI! Real bio na kolenima, gubio 0:2, ali je Benzema u nadoknadi odsvirao kraj! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

LUDNICA, KAKAV PREOKRET U SEVILJI! Real bio na kolenima, gubio 0:2, ali je Benzema u nadoknadi odsvirao kraj! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Imala je Sevilja prednost od dva gola protiv Real Madrida, koji je na kraju ipak slavio nekon preokreta sa 3:2 u derbiju 32. kola Primere

Sevilja je posle prvih 45 minuta meča vodila sa 2:0 golovima Rakitića i Lamele, ali je Real u nastavku preokrenuo preko Rodriga, Fernandeza i naravno Benzeme, koji je doneo pobedu Madriđanima u 92. minutu utakmice.

Foto: Tanjug/AP

 

Domaćini, koji su uoči utakmice zaostajali 12 bodova za Realom,  stekli su dva gola prednosti za samo četiri minuta.

Povela je Sevilja  u 21. minutu golom Ivana Rakitića. Hrvatski internacionalac pucao je iz slobodnog udarca s ivice šesnaesterca, koji je skrivio Luka Modrić. Eder Militao se pomerio u živom zidu i lopta je prošla kroz njega i prevarila Kurtou. 

Rakitiću je to bio sedmi gol u 40. utakmici ove sezone. A samo četiri minuta kasnije Sevilja je dupolirala prednost. Raspad sistema u obrani gostiju odlično je iskoristio Erik Lamela, koji je pogodio za 2:0 nakon asistencije Martiala.

"Kraljevski klub" je bio u potpunom nokdaunu, a do kraja meča Real je najviše pretio preko Karima Benzeme, međutim Bono je sačuvao mrežu.

Foto: Tanjug/AP

 

U drugom delu meča usledio je veliki preokret, koji je u 50. minutu najavio Rodrigo, samo četiri minuta nakon što je ušao u igru. 

U nastavku su Militao i Benzema prokockali dve solidne prilike, ali je u 83. minutu Fernandez primio odličan pas saigrača i lagano poslao loptu u mrežu. Samo desetak minuta kasnije Benzema donosi totalni preokret i pobedu Realu. Takođe, doneo je Realu velikih plus 15 u odnosu na Sevilju na šest kola pre kraja sezone i praktično ga uveo u predvorje titule, koju već u narednim kolima može da overi.

 

 

 

Foto: Tanjug/AP

 

Reprezentativac Srbije Nemanja Gudel je u ekipi Sevilje igrao od 62. minutu, a posle meča ga je sigurnio tešila devojka Anastasija. Naš golman Marko Dmitrović nije ulazio u igru, a igra Reala Luka Jović zbog povrede nije ni duputovao u Sevilju.

 

PRIMERA

32. kolo 

Petak

Sosijedad - Betis 0:0

Subota

Elće - Majorka 3:0 (1:0)
Mohika 42, Bigas 58, Li Kang In 81ag

Alaves - Rajo Valjekano 1:0 (0:0)
Hoselu 64.

Valensija - Osasuna 1:2 (1:2)
Soler 83p - Avilja 50p, Budimir 74.

Hetafe - Viljareal 1:2 (0:2)
Unal 63 - Moreno 7, Trigeros 16.

Nedelja

Granada - Levante 1:4 (0:2)
Koljado 90+2 - Gomez 17, Morales 56pen, Malsa 77, Soldado 90+5

Atletiko Madrid - Espanjol 2:1 (0:0)
Karasko 52, 90+10 - De Tomas 74.

Atletik Bilbao - Selta 0:2 (0:2)
Aspas 11, Beltran 37.

Sevilja - Real Madrid 2:3 (2:0)
Rakitić 21, Lamela 25 - Rodrigez 50, Fernandez 83, Benzema  92.

Ponedeljak

Barselona - Kadiz 21.00

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija