• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2022

08:55

RONALDA JE OČEVA SMRT PROMENILA! Nije OTIŠAO NA SAHRANU, a evo šta se zakleo tog dana!

reuters

Fudbal

RONALDA JE OČEVA SMRT PROMENILA! Nije OTIŠAO NA SAHRANU, a evo šta se zakleo tog dana!

Podeli vest

Fudbaler Mančester junakteda i reprezentativac Portigala Kristijano Ronaldo je u ponedeljak uveče svetu saopštio pretužne vesti - preminuo je njegov sin pri porođaju devojke Georgine Rodrigez

Podrška i poruke utehe stižu Ronaldu sa svih strana, a  njegova sestra Katja koja je u objavi pomenula i Kristijanovog preminulog oca.

Upravo njegova smrt bila je najteži momenat Ronaldovog života, sve do sada... Kao mlad fudbaler u Engleskoj Kristijano Ronaldo je koristio svaki trenutak da se nametne Aleksu Fergusonu. Deo tog puta bio je i jedan veoma težak razgovor.

- On se možda ne seća toga, ali ja ću ispričati priču jer je napravio prelep gest. Rekao mi "Kristijano, idi na dva ili tri dana". Bilo je to kada mi je otac bio u bolnici. Prišao sam i pitao da li bih mogao da odem i posetim ga jer sam emotivno bio veoma loše zbog toga. Tada mi je rekao da će biti teško jer imamo zahtevne utakmice, ali da mogu da odem i posetim oca. Za mene je to bilo bitno, on je uradio sve što mi je obećao u karijeri - ispričao je Ronaldo. 

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo je ostao bez oca

Ronaldov otac Hoze Dinis Aveiro bio je alkoholičar i preminuo je zbog problema sa jetrom, koju je godinama lečio. Taj događaj obeležio je Ronaldov početak karijere. Otac ga je vodio na fudbalski stadion na kojem je povremeno radio kao ekonom. Nažalost, nije dočekao da vidi sve uspehe koje je njegov sin napravio. Kristijano Ronaldo se zbog smrti oca nakon dugogodišnje borbe sa alkoholizmom zakleo da nikada neće piti.

Ipak, Ronaldo i njegov otac nisu imali dobar odnos, jer je Dinis imao ozbiljan problem sa alkoholom, u kojem je tražio utehu od teškog života.

- Nisam poznavao svog oca 100 odsto. On je bio alkoholičar. Nikada nisam pričao s njim, nikada nismo imali normalan razgovor - otkrio je pre nekoliko godina  Ronaldo.

Na Dinisa su negativno uticali i ratovi u Mozambiku i Angoli u kojima je učestvovao. Kako je Ronaldo tvrdio, njegov otac je bio pogođen tim ratovima. Umro je 6. septembra 2005. u Londonu u 51. godini života od ciroze jetre i nije dočekao da vidi kako mu se sin zaista penje na ''vrh sveta''. Ronaldo je imao samo 20 godina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elma Aveiro (@elma_oficial)

 

Kristijano nije došao na sahranu, igrao je utakmicu tog dana, ali se tada zakleo da nikada neće ni probati alkohol zbog problema koji je njegov otac imao sa njim.

Ser Aleks Ferguson bio je prava očinska figura Ronaldu. Seća se Škot kako je to izgledalo pre gotovo 17 godina.

- U slučaju Kristijana Ronalda znao sam da je njegov otac bolestan i da on želi da bude pored njega. Bio je u bolnici, a Kristijanu je bilo važno da ga poseti. Fudbalski klub u tom trenutku nije bitan, neke stvari su veće. Bez dileme, porodica je jedna od njih, nikada ne smete staviti klub ispred porodice - rekao je legendarni menadžer Junajteda.

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija