• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. RADIŠIĆ

19.04.2022

12:11

JEZIVE FOTOGRAFIJE - DECA UMALO ŽIVA IZGORELA! Huligani ih tukli, palili bakljama, devojčica vrištala... Potresna ispovest...(foto)

N.R.

Fudbal

JEZIVE FOTOGRAFIJE - DECA UMALO ŽIVA IZGORELA! Huligani ih tukli, palili bakljama, devojčica vrištala... Potresna ispovest...(foto)

Podeli vest

Želja da prvi put odu put Beograda na utakmicu između Crvene zvezde i Partizana osmoro mladih iz jednog Šumadijskog sela u subotu umalo nije koštalo života

"Žar“ borbe u večitom derbiju su osetili na najgori mogući način, tako što su jedva izvukli žive glave iz zapaljenog kombija kada ih je velika grupa huligana zaustavila na sred puta.

Razbijali su stakla i ubacivali baklje, a dok su prestravljena deca vrištala i bežala napolje spašavajući se od plamena, razjareni navijači su ih dodatno tukli... Policija je uzela izjave od vozača i oštećenih, ali se još uvek nije oglasila povodom ovog slučaja.

Kako za Informer kaže Igor Grujić (45), vozač kombija, „sve je bilo u savršenom redu sve do 22.15 sati, kada im je neko blokirao put na izlasku iz Mladenovca“.

- Prvi put su iznajmili prevoz da odu na utakmicu, da vide kako izgleda večiti derbi. To su deca, imalo je i maloletnih. Otišli su na utakmicu, i peške su došli do Autokomande gde sam ih čekao. Svratili su usput da kupe nešto za jelo, i sokove. Sve je bilo normalno, bili su lepo raspoloženi, niko nije pomenuo da je bilo nekakvih problema. Odjednom, Kod Mladenovca nas je neko udario odpozadi, a zatim je još nekoliko automobila preprečilo put. Izašla je velika grupa maskiranih mladića, i krenuli da gađaju kamenicama i da razbijaju stakla na kombiju. Udarali su i palicama, a upaljene baklje ubacivali unutra. Neka deca su spavala u zadnjem delu kombija, prestravila su se, požar se brzo širio, a oni nam nisu dali da izađemo jer su vrata blokirali - priča vidno uznemiren Igor Grujić, koji danima ne može da se psihički oporavi od stravičnog događaja.

Foto: N.R.

Kombi koji su zapalili huligani

Šta je bio motiv za divljački napad, kako se sumnja navijača Crvene zvezde, nikome nije jasno, jer na kombiju nije bilo klubskih obeležja, a ni putnici nisu imali dresove, šalove niti druge navijačke rekvizite koji bi nekoga mogli da isprovociraju. Zbog toga i predpostavljaju da su nastradali greškom, jer je sve ličilo na pravu zasedu kakva se viđa samo u filmovima.

Najstariji putnik, ne računajući vozača, ima 20 godina. Ostali su maloletni ili tek punoletni, a da nema govora da su pripadnici bilo kakve grupe ili da imaju veze sa huliganima, jasno je kada se zna da su među putnicima bili i maloletni brat i sestra.

Foto: N.R.

Igor Grujić (45), vozač kombija

- Svi smo mi seoska deca, i eto, imali smo želju da vidimo uživo derbi, i da osetimo tu atmosferu koju smo gledali samo na televiziji. Spavao sam kada me je probudio udarac, a onda je počela lomljavina. Staklo je letelo na sve strane, molili smo ih da stanu, ali oni su krenuli da nas pale bakljama. Nije pomoglo ni to što je devojčica vrištala. Kada smo nekako uspeli da se izvučemo iz plamena, onako isečene i ispečene su nas dodatno tukli - priča mladić koji je insistirao da ostane anoniman, kao i da se ne pominje ime sela iz kojeg su, jer se plaše da ih huligani ne traže ponovo.

Dok su na mesto napada, koji se dogodio inače na nenaseljenom i neosvetljenom delu puta, stigli vatrogasci, bilo je kasno da se bilo šta spasi.

- Od mog kombija koji sam platio 7.000 evra, od kojeg živim i sa kojim hranim porodicu, ostala je samo izgorela školjka. Šteta je totalna, i ne znam ko će da je nadoknadi, da li će ikada krivci da budu pronađeni. Srećom da niko nije izgubio život, i da su svi prošli samo sa povredama - kaže vozač Igor Grujić.

Ono što je ostalo od kombija nalazi se na policijskom parkingu u Mladenovcu, i verovatno će biti dokazni materijal u krivičnom postupku. Za sada, policija i tužilaštvo se nisu oglasili ovim povodom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tt

pre 1 godinu

Neko je napisao...sravniti oba stadiona sa zemljom...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija