• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2022

07:40

ENGLEZI SE KLANJAJU SRBINU! Mitrović raspemetio navijače, cepa mreže, obara rekorde...(VIDEO)

ap photo

Fudbal

ENGLEZI SE KLANJAJU SRBINU! Mitrović raspemetio navijače, cepa mreže, obara rekorde...(VIDEO)

Podeli vest

Srpski napadač i as Fulama Aleksandar Mitrović terorisaće iduće sezone golmane u Premijer ligi

Aleksandar Mitrović ponovo je bio na visini zadatka, postigao je Srbin dva gola u pobedi protiv Prestona 3:0 i overio ulazak Fulama u Premijer ligi četiri kola pre kraja Čempionšipa.

Srpski as je tako došao do kote od 40 golova na isto toliko utakmica i pomogao svom timu da se treći put uzastopno plasira u viši rang nakon ispadanja iz Premijer lige.

Mitrović ruši rekorde

Mitrović ima neverovatnu golgetersku sezonu, a do kraja može da obori rekorde, koje su mnogi smatrali da su nedodirljive!

Mitrović je dobar deo sezone proveo jureći Ivana Tonija, nekadašnjeg rekordera Čempionšipa, koji je prošle sezone postigao 31 pogodak u dresu Brentforda. Otkako je takmičenje rebrendirano (2004) niko nije uspeo da postigne toliko pogodaka u jednoj sezoni. Međutim Mitar se ovde ne zaustavlja. 

 

Foto: Reuters

Aleksandar Mitrović uveo Fulam u Premijer ligu

 

Ima sjajnu šansu da u poslednja četiri kola sezone obori rekord po broju golova u drugoj ligi Engleske, kako god se ona zvala, otkad sezona broji 46 kola. Taj rekord drži Gaj Vitingem, koji je za Portsmut u sezoni 1992/93 postigao 42 gola. To je do danas ostao najbolji učinak u istoriji drugog engleskog ranga. Još tri gola su potrebna Srbinu da ispiše istoriju.

Derek Duli je najbolji strelac druge lige Engleske posle Drugog svetskog rata. On je za Šefild Venzdej bio strelac 46 golova u sezoni 1951/52. Ima šansu, ali neće biti lako Mitroviću u naredna četiri meča da nadmaši ovo dostignuće. 

Tu je još jedaa rekord, Džordž Kamsel je za Midlsbro postigao 56 golova u sezoni 1926/27, što verovatni neće skoro neće oboriti. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija