• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.04.2022

10:48

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU RUSKI RULET! Čeka nas uzbudljiva završnica fudbalske Superlige!

Starsportphoto

Fudbal

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAJU RUSKI RULET! Čeka nas uzbudljiva završnica fudbalske Superlige!

Podeli vest

Crveno-beli gostuju TSC (16.00), a crno-beli dočekuju Čukarički (18.05) * Večiti rivali odigraće još po šest mečeva do kraja prvenstva, uključujući i današnje, a svaki poraz značio bi gotovo siguran gubitak titule

Ruski rulet je pred fudbalerima Crvene zvezde i Partizana u završnici Superlige! Večiti rivali danas nastavljaju borbu za titulu, pa će tako crveno-beli gostovati TSC (16.00, Arena 1 premium), dok će crno-beli dočekati Čukarički (18.05, Arena 1 premium)!

Posle remija bez golova u subotnjem 167. večitom derbiju razlika na tabeli ostala je ista - dva boda prednosti za tim sa "Marakane". Najveći srpski klubovi imaju još šest ispita do kraja domaćeg prvenstva, uključujući i današnje, a svaki poraz značio bi gotovo siguran gubitak titule.

Uradili najteže

Trener aktuelnog šampiona Dejan Stanković oprezan je pred gostovanje u Bačkoj Topoli, gde su u prvom delu sezone teško došli do bodova (3:2).

- Kada se igra plej-of, sve utakmice su bolje i intenzivnije. Tako će biti i protiv TSC. Mi nećemo menjamo cilj i pravac, uprkos tome što smo svesni da nas čeka kvalitetan rival. Bićemo spremni da odgovorimo na njihovu agresivnost i posed, kao i na sve ostalo što pripreme. Idemo motivisani u Bačku Topolu, gde će biti jako važna i podrška naših navijača. Sad je trenutak da se skupimo svi zajedno - poručuje Stanković.

Foto: Starsportphoto

Uzbudljiv finiš Superlige



Mladi stručnjak neće moći da računa danas na levog beka Milana Rodića, koji mora da odradi suspenziju zbog žutih kartona. On se još jednom osvrnuo i na minuli okršaj sa komšijama.

- Kada je u igri titula, nekad užitak može i mora da izostane. Na plus dva smo i ne vidim zbog čega bismo padali sa moralom. Uradili smo ono najteže, prestigli smo večitog rivala - kaže Stanković.

Lazetić: Da napravimo nešto veliko

 

Trener TSC Žarko Lazetić (40) veruje da njegovi momci mogu da iznenade aktuelnog šampiona.
- Očekujem pun stadion i fenomenalnu utakmicu. Potrudićemo se da se pokažemo u najboljem svetlu. Ne želimo da propustimo priliku da pobedimo Crvenu zvezdu, jer to se retko dešava. Oni su u protekle četiri godine izgubili samo dva puta, ne računajući tu Partizan. Na ovaj meč gledamo iz te perspektive, da uradimo nešto veliko. Imamo velike ambicije i idemo na trijumf - jasan je Lazetić.


S druge strane, kormilar crno-belih Aleksandar Stanojević tvrdi da protiv Čukaričkog ne postoji nikakav poseban motiv zbog remija u nedavnom duelu na Banovom brdu (0:0).

- Vratio im se Milan Lešnjak na klupu. Znam ga i cenim, ozbiljan je i studiozan stručnjak. Ne verujem da će u kratkom roku nešto menjati, pa očekujem da igraju u sličnom sastavu kao prošli put. Nemamo mi želju za osvetom što se tiče Čukaričkog. Oni su na prethodnom duelu dali maksimum, a druga stvar je što su se desile neke situacije na našu štetu. Samo nas pobeda zanima. Pokazali samo da ove sezone u Superligi niko nije od nas bolji. Zato se osećamo komforno i puni smo samopouzdanja - objašnjava Stanojević.

Biće i premiranja

Foto: Starsportphoto

 

On dodaje da će neko vreme van stroja biti levi bek Slobodan Urošević zbog povrede lista na derbiju, kao i da će protiv "brđana" biti tri-četiri promene u startnih 11. Šef struke Partizana veruje da titula nije nedostižna, a prokomentarisao je i eventualnu mogućnost da klub iz Humske premira Zvezdine rivale.

- Sportista sam i uvek gledam nas, da odradimo posao na pravi način i odigramo što bolje. Sve utakmice do kraja prvenstva su teške, a naredne dve posebno. Prirodno je i ljudski da se nadamo najboljem, a videćemo šta će biti. Što se tiče premiranja, ne mogu ja da pričam o tome. Trener sam, nisam na čelu kluba. To je stvar ljudi iz uprave. Mislim da se bave time, ne samo sada nego je i ranije to bio slučaj - zaključuje Stanojević.
 

 

SUPERLIGA SRBIJE

Plej-of, 2. kolo

Sreda

TSC - Crvena zvezda 16.00

Partizan - Čukarički 18.05

Napredak - Radnički Niš 18.30

Četvrtak

Voždovac - Vojvodina 19.05

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 


Plej-aut, 2. kolo

Sreda

Proleter - Radnik 17.00

Četvrtak

Radnički Kragujevac - Kolubara 15.00

Metalac - Spartak 17.00

Novi Pazar - Mladost 17.00

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja  nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj
Društvo

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj

Osim meduza i vlasulja, turisti u Grčkoj se ponekad susreću i sa ježevima i ribom zvanom Dragon fish koja se drugačije zove i morski pauk, riba Dragana, Drakena. Karakterišu je šare na leđima, sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju. Dugačka je do deset centimetara, sakrivena je u pesku pa je nije lako primetiti.

01.07.2024

13:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija