• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.04.2022

11:19

OVO IMA SAMO U SRBIJI! Utakmica skraćena 43 minuta jer su ekipe DOGOVORILE REZULTAT i ručak!

Fudbal

OVO IMA SAMO U SRBIJI! Utakmica skraćena 43 minuta jer su ekipe DOGOVORILE REZULTAT i ručak!

Podeli vest

Neviđena scena na fudbalskim terenima u Srbiji viđena je u Šumadijskoj okružni ligi

Utakmica između Banje 1957 (Banja kod Aranđelovca) i Mladog rudara 1954 (Bukovik) moraće ponovo da se odigra pošto je skraćena neverovatnih 43 minuta. Kako prenosi Žurnal meč je skraćen jer su ekipe dogovorile rezultat, kao i ručak za sve aktere posle meča. 

Glavni sudija Luka Nikolić objasnio je u zvaničnoj izjavi šta se desilo. 

- Utakmica je odigrana u prijateljskom duhu, domaćini su igrali bez žara borbe. Igrači oba tima insistirali su da se utakmica ranije završi, kao i predstavnici obe ekipe, jer je takav dogovor obe ekipe, kao i da je dogovor bio da pobedi gostujuća ekipa. U Bukoviku je organizovan ručak za obe ekipe, kako za sudije, tako i za delegate, na kome nisam hteo da prisustvujem, zajedno sa kolegama. Uz konsultacije sa delegatom i sa njegovom saglasnišću skratio sam prvo poluvreme 20 minuta, a drugo 23 minuta. Ekipe nisu imale primedbe po završetku utakmice - napisao je Nikolić, a preneo Žurnal.

Nikolić je zbog odluke da utakmicu skrati kažnjen zabranom suđenja u narednih šest meseci zbog bitne povrede Pravila igre. Konkretan razlog doduše nije naveden, ali je jasno o čemu se radi. Klubovi su prošli bez sankcija.

- Svestan sam naivnosti i lakomislenosti tek sada i iskreno se kajem. Nisam bio svestan posledica ovakve moje odluke. Godinama sudim i nikada nisam imao ovakvu situaciju“, priznao je kasnije Nikolić, uz napomene da je bio izložen pritiscima oba kluba, ali i ostalih zainteresovanih, pošto je Mladi rudar pobedom od 1:0 u dobroj meri popravio šanse da opstane u ligi.

Sportski žurnal prenosi i nepotvrđene informacije da je delegat Dragoljub Radanović iz Gornje Trnave prvo potkrepio izjave glavnog arbitra, da bi potom promenio iskaz i rekao da je „utakmica bila tvrda i takmičarska“. Takođe, isti izvor navodi da se po kuloarima šuška da je po sredi sukob dve zaraćene struje u Fudbalskom savezu Šumadijskog okruga. Na jednoj strani vladajuća opcija i klubovi iz Aranđelovca, Topole i Knića, na drugoj suparnička struja iz Rače i Batočine. Sudija Nikolić je baš iz Batočine.

Kako bilo, Miomir Gojković, takmičarsko-disciplinski komesar Šumadijsko-okružne lige, za Žurnal napominje da bi Nikolićeve izjave trebalo uzeti sa rezervom, jer...

- Ko je okrivljen u svojim izjavama može da priča šta hoće... Ako je nešto bilo sporno, zbog čega taj sudija nije pozvao mene ili obavestio Savez o tim tvrdnjama? Ne razumem te priče, ovde je sankcionisano skraćenje utakmice, za to je direktno odgovoran sudija - ističe Gojković.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sladjan

pre 2 godine

Pečenje da se ne oladi!!!!njih baš briga za kazne u tom rangu takmičenja......tamo se fudbal igra iz ljubavi........

Pera

pre 2 godine

kaznice albanci .. kada dodju .. a ovi samo neka krkaju pecenje ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija