• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

26.04.2022

15:24

KAPITEN SE POVLAČI! Kjelini protiv Argentine poslednji put u dresu Italije!

Tanjug/AP

Fudbal

KAPITEN SE POVLAČI! Kjelini protiv Argentine poslednji put u dresu Italije!

Podeli vest

Đorđo Kjelini, kapiten Juventusa i reprezentacije Italije, odlučio je da završi reprezentativnu karijeru na utakmici protiv Argentine koja se igra u junu na Vembliju u Londonu

Italijanski fudbaler Dordjo Kjelini najavio je da će se povući iz reprezentacije u junu, posle prijateljske utakmice sa Argentinom na londonskom Vembliju.

Kjelini je 2004. godine debitovao za reprezentaciju, odigrao je 116 utakmica i postigao osam golova.

Sa "azurima" je osvojio Evropsko prvenstvo prošlog leta, bio je finalista tog takmičenja 2012, osvojio je treće mesto u Kupu konfederacija 2013. i treće mesto u Ligi nacija u sezoni 2020/2021.

Takođe, osvojio je i bronzanu olimpijsku medalju 2004. godine.

Foto: Andrea Di Marco/ANSA via AP

 



On je bio deo ekipe koja nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo koje će krajem godine biti održano u Kataru.

- Oprostiću se od državnog tima na Vembliju, gde sam doživeo vrhunac karijere osvajanjem Evropskog prvenstva - rekao je 37-godišnji Kjelini za DAZN.

Kjelini i Andrea Pirlo su peti u istoriji po broju odigranih utakmica za reprezentaciju. Ispred su Danijele de Rosi, Paolo Maldini, Fabio Kanavaro i Djanluidji Bufon, preneo je Bi-Bi-Si (BBC). Fudbaler Juventusa dodao je da nije odlučio da li će završiti karijeru.

- Moja ljubavna veza sa Juventusom se ne završava i nikada neće. Naravno, do kraja sezone ću proceniti situaciju, razgovarati sa porodicom o tome šta je najbolje. Hajde prvo da osvojimo četvrto mesto (u Seriji A) i da osvojimo Kup, a onda ću sesti sa moje dve porodice - kod kuće i u Juventusu, da vidimo šta je najbolje za sve nas - naveo je.

- Isto je bilo i prošlog leta, odvojio sam vreme za razmišljanje i nisam potpisao novi ugovor dok se nije završio Evropsko prvestvo. U mojim godinama, ne možete planirati dugoročno, ali to je prirodno, sve je u redu - rekao je Kjelini.

Foto: Reuters

 


On je 2004. godine iz Livorna prešao u Juventus, sa kojim je od 2012. do 2020. godine osvojio devet uzastopnih šampionskih titula. Sa crno-belima je pet puta osvajao Kup, pet puta Superkup Italije, Seriju B, a u dva navrata je bio finalista Lige šampiona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija