• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.05.2022

16:02

"GENIJE" MU OVAJ GEST NIKADA NIJE OPROSTIO! Osim nije ostao u lepom sećanju DEJANA SAVIĆEVIĆA!

Fudbal

"GENIJE" MU OVAJ GEST NIKADA NIJE OPROSTIO! Osim nije ostao u lepom sećanju DEJANA SAVIĆEVIĆA!

Podeli vest

Legendarni jugoslovenski trener Ivica Osim preminuo je danas u 81. godini, a jedan od igrača sa kojima nije imao savršen odnos je Dejan Savićević

Nažalost, 1. maj 2022. godine ostaće upamćen kao jedan od tužnijih budući da je iz Graca stigla vest o smrti legendarnog jugoslovenskog trenera Ivice Osima. Rođeni Sarajlija ostavio je dubok trag u evropskom fudbalu i kao trener, ali i kao igrač, mada ga se neće svi fudbaleri rado sećati. 

Jedan od onih sa kojima je Osim imao najviše nesuglasica je Dejan Savićević sa kojim je sarađivao u reprezentaciji Jugoslavije kada je došlo do "rata" njih dvojice. Popularni "Genije" je zahvalan Ivici na šansi koju mu je ukazao, ali je priznao da nisu u najboljim odnosima. Posebno zbog dešavanja sa Svetskog prvenstva u Italiji 1990. godine.

- Ja sam debitovao u reprezentaciji kod Osima, pole mečeva sam odigrao dok je on bio selektor, ali nikada nije imao poverenje u mene. To je kulminiralo u Zagrebu 1989. godine kada sam otišao. Godinu dana posle toga sam u Italiji imao jaku konkurenciju u reprezentaciji. Tu je bio Safet Sušić, koji je prema mom mišljenju najbolji igrač sa ovih prostora kog sam gledao - rekao je Savićević jednom prilikom. 

Foto: Reuters

Najveći problem ispao je zbog toga što je Safet Sušić imao daleko više prostora za igru iako je bio osetno stariji u odnosu na Deja Savićevića. 

- Sušić je tada imao skoro 36, ja 24 godine. Neko igra sa 36, ja ne mogu sa 24. TO je bio glavni problem. Imao sam dosta problema sa njim, nije mi ostao u lepom sećanju. Bio je u Atini 1994. godine da uvidi svoju grešku. Nažalost i dan danas me ospori. On je u nekom svom svetu - pojasnio je legendarni fudbaler. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Avram

pre 1 godinu

Jesi bio igračina ali nikad nisi bio čovek. Nadmen, nevaspitan i nekulturan. Karakter je luksuz koji ne može svako sebi da priušti. Nema tih para kojima može da se kupi.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija