• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.05.2022

12:28

MITAR BOLJI OD POLA PREMIJERLIGAŠA! Piksijev čovek od poverenja OTKRIO kako je REKORDER Fulama "eksplodirao"!

Reuters

Fudbal

MITAR BOLJI OD POLA PREMIJERLIGAŠA! Piksijev čovek od poverenja OTKRIO kako je REKORDER Fulama "eksplodirao"!

Podeli vest

Pomoćnik selektora Orlova Dragana Stojkovića Piksija osvrnuo se na fenomenalnu sezonu najboljeg strelca Čempionšipa Aleksandra Mitrovića

Neverovatni Aleksandar Mitrović je ove sezone prvo oborio rekord Čempionšipa, potom je uspeo da uvede Fulam u Premijer ligu, postane najbolji igrač lige, pa je oborio rekord star 30 godina! 

Nakon što je izjednačio rekord Gaja Vitingema po broju golova u drugom rangu engleskog fudbala u poslednjim sekundama meča sa Lutonom je dao  43. gol u sezoni i tako postao jedini fudbaler u istoriji koji je to uradio! 

Mitrović je zaslužio rekord

Nije propustio Bratislav Živković da ishvali učinak najzaslužnijeg što su se srpski reprezentativci direktno plasirali na Mundijal u Kataru.

- Svi smo presrećni zbog toga, ako je neko zaslužio to, onda je to "Mitar". Radom, odnosom prema reprezentativnom i dresu Fulama, zalaganjem na terenu. Navijao sam iz srca da postane vlasnik rekorda, jer to što je on uradio, retko koji napadač može da se pohvali - rekao je Živković o "zlatnoj kopački" Orlova.

Poslednja dva gola protiv Lutona, doprinela su da nekadašnji napadač Partizana, Anderlehta i Njukasla, ispiše novu istoriju Druge lige Engleske.

- O njegovom učinku u reprezentaciji Srbije izlišno je pričati, očito da postoji hemija između Mitrovića i Mistera (selektor Dragan Stojković Piksi), koja je dovela do njegove "eksplozije" i u klubu i u nacionalnom timu.

Foto: Starsportphoto

Selektor Srbije Dragan Stojković i Bratislav Živković

Srbin jači od napadača iz elite

Da li je možda vreme da "devetka" srpske selekcije promeni sredinu i napravi novi iskorak u karijeri?

- Aleksandar to najbolje zna, međutim, ono što je sigurno da je igrama i golovima dobio status "boga" u Fulamu, navijači ga obožavaju, ima ogromno poverenje uprave i menadžera, pa ne vidim zašto bi odlazio iz kluba koji je uveo u najviši rang takmičenja. Od jeseni će Fulam igrati sa Sitijem, Liverpulom, Junajtedom, Čelsijem... to je san svakog fudbalera koji igra u Engleskoj, da bude u elitnom društvu. Mitar je to već iskusio, a sada i direktno doprineo da se ekipa ekspresno vrati u Premijer ligu.

O značaju Mitrovićevog rekorda, pomoćnik selektora Dragana Stojkovića Piksija, navodi poseban argument.

- Mitrović je sam postigao 43 golova, više od polovine klubova iz Premijer lige. Tačnije, 11 ekipa iz engleskog elitnog ranga je dalo manje pogodaka od njega samog. To je podatak kojim ne može da se pohvali nijedan napadač, svaka mu čast na tome - istakao je Bratislav Živković za "Informer".

Inače, na tri kola pre kraja Premijer lige, vodeći strelac srpske reprezentacije ima bolji učinak od sledećih klubova:

MITAR JAČI OD PREMIJERLIGAŠA

Brentford - 41 gol

Sautempton - 41 gol

Njukasl - 40 golova

Lids - 38 golova

Everton - 35 golova

Brajton - 34 gola

Vulverhempton - 33 gola

Votford - 32 gola

Barnli - 31 gol

Norič - 22 gola




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milovan

pre 1 godinu

Dobar je Mitar. Ali,po obicaju nasi novinari preteruju. Ipak on igra u Drugoj Ligi. I da je tako dobar,odavno bi njega uzeo,Bajern,Barcelona,Real,Mancester ili neki jaki klubovi. Ovako ipak je on drugoligaski fudbaler.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija