• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2022

08:20

JEDINI SRBIN KOJI JE SARAĐIVAO SA PEPOM I ANĆELOTIJEM: Nema izmišljanja tope vode! Još pamtim Karlove reči, a igrao bih za Srbiju!

Reuters

Fudbal

JEDINI SRBIN KOJI JE SARAĐIVAO SA PEPOM I ANĆELOTIJEM: Nema izmišljanja tope vode! Još pamtim Karlove reči, a igrao bih za Srbiju!

Podeli vest

Privilegiju da radi i sa Karlom Anćelotijem i sa Pepom Gvardiolom imao je srpski fudbaler Miloš Pantović. Bivši mladi reprezentativac naše zemlje tu čast dobio je još kao tinejdžer, dok je bio član Bajern Minhena

Kod Gvardiole je Pantovićić 2015. kao 19-godišnjak, debitovao u Bremenu protiv Verdera. Ušao je u drugom minutu nadokande, a taj meč pamtiće ceo život. Bio je to jedini Pantovićev nastup za Bajern u takmičarskim mečevima. Posle 11 godina u klubu, 2018. prešao je u Bohum, s kojim je prošle sezone ušao, a ove izborio opstanak u Bundesligi. Pre odlaska imao je priliku da radi i pod nadzorom Karla Anćelotija, koji ga svojevremeno u ulozi trenera bavarskog giganta nije koristio u takmičarskim mečevima, ali mu je najavio lepu budućnost.

Foto: Tanjug

 

- Kada je odlazio iz Bajerna, tim-menadžerka me je zvada da dođem da se pozdravimo. Bio je tu sa sinom Davideom, koji mu je pomoćnik. Lepo smo se ispričali, ja sam im se zahvalio na poverenju i šansi da učim od njih, a oni su mi rekli da me vide za par godina kao igrača Bundeslige. Kada ti Karlo Anćeloti kaže tako nešto, to se ne zaboravlja. Mnogo mi je značio rad sa njim za samopouzdanje. Bio je izuzetno korektan prema meni svaki put, iako sam bio mlad igrač koji tek treba da se dokaže - rekao je Miloš Pantović u razgovoru za Mozzart Sport.

Foto: Tanjug

Miloš Pantović se nada pozivu Stojkovića

Danas Miloš Pantović ima 25 godina i jedan je od glavnih igrača u veznom redu Bohuma, dok se Pep i Karleto bore za mesto u finalu Lige šampiona kao treneri Mančester sitija i Real Madrida. Gvardiola je u blagoj prednosti zbog 4:3 iz prvog duela.

- Ta utakmica bila je jedna od najboljh koje sam gledao. Siti je bliži finalu, ali ko potceni Real, taj pravi stravičnu grešku, pogoto što se igra u Madridu. Za mene su šanse i dalje 50-50 odsto... Liverpul je takođe odličan ove sezone, pa ko god da prođe, ljudi mogu samo da se raduju sjajnom finalu! Ogromna je čast raditi sa njima. To su jedni od najboljih trenera u istoriji fudbala, što potvrđuju rezultati koje prave. Eto, Anćeloti je sad s Realom zaokružio titule u ligama petice, a Gvardiola je redovno šampion ili u borbi za titulu. Ja sam imao sreću što sam tako mlad-  ističe momak rođen u Minhenu, čiji su roditelji iz Arilja.

Foto: Tanjug

 

Panović je i potencijalni reprezentativac Srbije, s obzirom na to da je Bratislav Živković, pomoćnik selektora Dragana Stojkovića, uživo gledao pobedu Bohuma u Dortmundu 4:3, u kojoj je igrao ceo meč! 

- Naravno da bih se rado odazvao ukoliko bih dobio poziv da igram za reprezentaciju Srbije. Tako je bilo i svaki put kada sam dolazio za mladu selekciju. San svakog igrača je da igra za nacionalni tim i bila bi mi velika čast da posle mlade igram i za A reprezentaciju- dodao je Pantović.

Foto: Tanjug

 

Tokom šampionskog slavlja u Madridu minulih dana na fotografijama i klipovima mogli smo videti da je Karlo Ančeloti zaista izuzetno opušten u odnosu sa igračima kao što se priča. Potvrđuje to i njegov nekadašnji đak u Bajernu.

- Video sam slike sa tompusom i video kad igra sa igračima. To samo pokazuje koliki je profesionalac i koliko je gladan za uspehom. Ima preko 20 trofeja u karijeri, a i dalje se raduje kao da je prvi. Uvek želi više, što se uostalom i vidi po tome kako mu igraju ekipe. I Gvardiola je opušten u odnosu prema igračima, što je i potrebno zbog pritiska na tako visokom nivou. Trener mora biti opušten da bi sprečio tenziju, a oni obojica znaju da nađu pravi vid komunikacije sa igračima! Kao mlad igrač ne očekuješ da se trener ponaša prema tebi isto kao prema igraču koji je osvojio Ligu šampiona četiri puta, ali uvek su odvajali dovoljno vremena za nas mlađe da pokažu i objasne sve što treba kako bi nas uveli u vrhunski fudbal. Zato sam im mnogo zahvalan.

Foto: Tanjug

 

Probao je Pantović i da dočara kako izgleda trening kod takvih magova. Rekli bismo - jednostavno.

- Nema izmšiljanja tople vode i nečega što se ne radi nigde drugo na svetu. Kada igraš na svaka tri dana najbitnije je da igrači budu spremni za utakmicu, nema tu nekih posebnih vežbi. Ima, naravno, i taktičkih stvari, ali glavno je usavršavanje osnova fudbala. Svi misle da se na tom nivou radi nešto specijalno, ali oni su uvek govorili da je najbitnije da dobro radiš osnovne stvari! Ako nisi koncentrisan, može da ti odskoči i zato je bitno da brzo razmišljaš, detalji su bitni. Te osnovne stvari, kao što su prijem ili pas igraču do sebe, možda neki igrači zaborave u trenutku jer ne razmišljaju o tome, a u modernom fudbalu se igra prebrzo i zato su sitnice najbitnije!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija