• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2022

13:58

ČEFERIN OŠTRO PRETI MILIJARDERIMA! Može da izbaci Real, Barsu i Juve iz Lige šampiona

Fudbal

ČEFERIN OŠTRO PRETI MILIJARDERIMA! Može da izbaci Real, Barsu i Juve iz Lige šampiona

Podeli vest

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin opet je pričao o Superligi Evrope i žestoko je kritikovao one koji pokušavaju da naprave novo takmičenje

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin napao je otvoreno "milijardere i oligarhe koji gaze sve fudbalske vrednosti".

Čeferin se obratio na kongresu UEFA u Beču, na kojem je evropska krovna kuća fudbala potvrdila reforme u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija koji će umesto po 32, od sezone 2024/2025 imati po 36 učesnika i drugačiji princip pristupa istim.

- Okupili smo se u nevolji. Kada smo ujedinjeni, niko ne može da nas pobedi -  rekao je Čeferin i rekao da projekat grupice milijardera koji ne prihvataju ideju da se može izgubiti na terenu.

Foto: reuters

Pretnje za Superligu Evrope

- Više klubova u Ligi šampiona ne znači da smo postali Superliga. Superliga bi uvek imala iste klubove koji bi igrali jedni protiv drugih - rekao je Čeferin.

Predsednik UEFA rekao je u razgovoru za "Ekip" da je moguće da Real, Barselona i Juventus budu izbačeni iz evropskih takmičenja, pošto nisu zvanično odustali od projekta Superlige.

- Moguće je kazniti bilo koji klub, pa tako i potencijalnog osvajača Lige šampiona, a naravno da je moguće i izbacivanje iz takmičenje. O tome će odlučiti Disciplinska komisija UEFA koja je nezavisno telo. Oni se bune kako UEFA zarađuje milijarde, a 93,5% prihoda se vraća klubovima - kaže Slovenac.

Foto: APphoto

 

UEFA je zvanično objavila da će od sezone 2024/2025 doći do velikih promena u formatu najvećih evropskih takmičenja

Najveće promene odnose se na to da više neće biti ulazaka po osnovu nacionalnih koeficijenata, kao i da će biti više učesnika, na primer u Ligi šampiona, gde će biti 36 umesto dosadašnja 32 kluba. Svih 36 ekipa biće rangirano na jednoj tabeli, iako neće igrati svako sa svakim.

- Uvereni smo da izabrani format pronalazi pravi balans, da će poboljšati konkurentsku ravnotežu i generisati solidne prihode koji će kasnije biti distribuirani klubovima, ligama, fudbalskoj bazi širom našeg kontinenta. UEFA je ovim pokazala da je potpuno predana poštovanju temeljnih vrijednosti sporta i branjenju ključnih principa otvorenog takmičenja. Ove odluke rezultat su intenzivnih razgovora s navijačima, igračima, trenerima i predstavnicima saveza.

Predsednik Fife Đani Infantino kazao je da ne stoji iza plana da se Svetsko prvenstvo održava na svake dve godine. 

- Formalno, to je bio predlog Saudijske Arabije. Ali rekao bih da se radi o ideji koja je proistekla iz Fife. Cenim ako su shvatili da je to loš pravac. Nadam se da takvi predlozi više neće biti razmatrani.

Ako se takva ideja ipak usvoji?

- Nećemo igrati takvo Svetsko prvenstvo - jasan je Čeferin.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17