• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2022

18:03

VLAHOVIĆ JE PRAŠNJAVI DIJAMANT, TERAO SAM GA SA TRENINGA! Srbin ODUŠEVIO Italiju, a večeras dobija BIOGRAFSKU knjigu!

REUTERS/Massimo Pinca

Fudbal

VLAHOVIĆ JE PRAŠNJAVI DIJAMANT, TERAO SAM GA SA TRENINGA! Srbin ODUŠEVIO Italiju, a večeras dobija BIOGRAFSKU knjigu!

Podeli vest

Srpski fudbaler Dušan Vlahović uskoro će dobiti svoju biografiju, a promocije knjige zakazana je za večeras

Urednik "Tutosporta" Gvido Vačago oduševljen igrama Dušana Vlahovića u Seriji A, rešio je da uzme olovku u ruke i napiše knjihu posvećenu srpskom napadaču. Njih dvojica će večeras biti domaćini na promociji knjige koja nosi ime - "Vlahović, priča bez kraja. Tako je rođen fenomen".

Reč je o knjizi koja će se baviti afirmacijom Dušana Vlahovića na Apeninima, prevashodno u dresu Fiorentine, a od zimus i Juventusa. Na stranicama će se naći priče i anegdote koje su Vačagu ispričali Ćezare Prandeli, Pantaleo Korvino, Alberto Marangone i drugi stručnjaci koji su pratili razvoj Vlahovića. 

Prvi trener sa kojim je Vlahović sarađivao u Italiji bio je Ćezare Prandeli. Tada je Srbin u Fiorentinu stigao za 1.500.000 evra, a njegove reči o sjajnom golgeteru pokazuju koliki je talenat isijavao iz Vlahovića. 

- Vlahović je bio kao dijamant prašnjav i umrljan od stajanja i zaborava. Bilo je dovoljno da ga prepoznam, očistim i malo izglancam da bi počeo da sjaji - rekao je Prandeli.

Foto: Reuters

 

Italijanski stručnjak istakao je da je imao strpljenja i voleo da radi individualno sa Vlahovićem, ali da je Srbin umeo da pretera te da ga je par puta terao sa treninga. 

- Ostajali smo satima posle grupnih treninga na terenu da bi radil individualno na poboljšavanju njegovih kvaliteta i kako bi memorizovao i automatizovao određene pokrete i reakcije u datim sitaucijama. Na kraju bih ja uvek morao da kažem: `Dosta Dušane idemo na tuširanje’. A on je insistirao da nastavimo, kao dečak: ‘Molim te šefe, još jednom da ponovimo akciju, još jedan centaršut, još jedan napad na prvu stativu, još jedan’. Na kraju sam morao da mu podviknem da završimo sa treningom jer nije bilo normalno da treje pet sati - ispričao je legendarni stručnjak. 

U knjizi se nalaze i priče Nikole Milenkovića, ali i ostalih igrača koji su u karijeri delili svlačionicu sa Dušanom Vlahovićem. Ipak, više detalja biće poznato večeras kada će se održati zvanična promocija knjige. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17